Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κρυπτονομίσματα: Δεν άντεξε η Genesis, υποβάλλει αίτηση πτώχευσης εντός της εβδομάδας (18-20/1)

Κρυπτονομίσματα: Δεν άντεξε η Genesis, υποβάλλει αίτηση πτώχευσης εντός της εβδομάδας (18-20/1)
H πλατφόρμα δανεισμού κρυπτονομισμάτων απέλυσε πρόσφατα το 30% του προσωπικού της
Σχετικά Άρθρα
Αίτηση πτώχευσης εντός της εβδομάδας αναμένεται να υποβάλει η εταιρεία κρυπτονομισμάτων Genesis Global Capital, όπως αναφέρει το Bloomberg.
H πλατφόρμα δανεισμού κρυπτονομισμάτων απέλυσε πρόσφατα το 30% του προσωπικού της, σε δεύτερο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες.
O δανειοδοτικός βραχίονας της εταιρείας πάγωσε τις αναλήψεις κεφαλαίων από πελάτες στις 16 Νοεμβρίου, επικαλούμενος πρωτοφανείς αναταραχές στην αγορά κρυπτονομισμάτων μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX.
Η πτώση της αξίας των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων εν μέσω αυξανόμενων επιτοκίων και κατάρρευσης ορισμένων από τους μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς έχει κλονίσει την πίστη των επενδυτών προς τον κλάδο.
Όπως υποστηρίζει το Reuters, χρεοκοπία της Genesis θα είναι η τελευταία σε μια σειρά crypto καταρρεύσεων μεταξύ των εταιρειών κρυπτονομισμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία τον προηγούμενο Νοέμβριο «πάλευε» να συγκεντρώσει νέα κεφάλαια για τον βραχίονα παροχής δανείων της, προειδοποιώντας πιθανούς επενδυτές ότι ίσως χρειαστεί να κηρύξει χρεοκοπία.
«Δεν σκοπεύουμε να κηρύξουμε άμεσα χρεοκοπία», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του εκπρόσωπος της Genesis.
«Ο στόχος μας είναι να λύσουμε την τρέχουσα κατάσταση χωρίς τη χρήση αυτού του μέσου.
Η Genesis συνεχίζει να έχει εποικοδομητικές συζητήσεις με πιστωτές της» υποστήριζε.

Χρέη 3 δισ.

Η Genesis οφείλει περισσότερα από 3 δισεκ. δολάρια στους πιστωτές του, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.
Το γεγονός αυτός ώθησε τον ιδιοκτήτη του ομίλου Digital Currency Group, Barry Silbert να διερευνήσει το ενδεχόμενο πώλησης περιουσιακών στοιχείων ώστε να συγκεντρώσει χρήματα.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, το Reuters είχε αποκαλύψει ότι τα χρέη της Genesis ήταν τουλάχιστον 1,8 δισ. δολάρια.
Η Digital Currency Group, ανέλαβε υποχρεώσεις ύψους 1,1 δισ. δολαρίων, που προήλθαν από δάνειο που είχε χορηγήσει η Genesis στο χρεοκοπημένο πλέον hedge fund Three Arrows.
Επιπλέον, η DCG οφείλει στη Genesis άλλα 575 εκατ. δολάρια, τα οποία πρέπει να καταβληθούν τον Μάιο. Η DCG θα οφείλει επίσης 350 εκατ. δολάρια στην επενδυτική εταιρεία Elridge, εφόσον η Genesis χρεοκοπήσει, σύμφωνα με τους Financial Times.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες η Genesis απέλυσε το 30% του προσωπικού της σε δεύτερο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας σε λιγότερο από έξι μήνες.
O δανειοδοτικός βραχίονας της εταιρείας, Genesis Global Capital, πάγωσε τις αναλήψεις κεφαλαίων από πελάτες στις 16 Νοεμβρίου, επικαλούμενος πρωτοφανείς αναταραχές στην αγορά κρυπτονομισμάτων μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης