Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cicilline (ΗΠΑ): H Τουρκία απειλεί την Ελλάδα με πυραύλους - Δεν πρέπει να επιβραβευθεί με νέα F-16

Cicilline (ΗΠΑ): H Τουρκία απειλεί την Ελλάδα με πυραύλους - Δεν πρέπει να επιβραβευθεί με νέα F-16
Yπό την ηγεσία του Erdogan, η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα με πυραύλους, να αναστέλλει την ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ, να θέτει σε κίνδυνο τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία και να αγνοεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους δημοκρατικούς κανόνες, έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός βουλευτής
Πυκνώνουν οι αντιδράσεις Αμερικανών νομοθετών εναντίον του προέδρου της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan μετά τη διαρροή που θέλει την αμερικανική κυβέρνηση να ετοιμάζεται να ενημερώσει επισήμως το Κογκρέσο για το αίτημα της Άγκυρας να αγοράσει και να αναβαθμίσει μαχητικά αεροσκάφη F-16.
Ειδικότερα, ο Δημοκρατικός βουλευτής David Cicilline έβαλε στο στόχαστρο την αντισυμμαχική πολιτική της Τουρκίας, υποστηρίζοντας πως μια τέτοια συμπεριφορά δεν πρέπει να επιβραβευθεί με νέα F-16.
Η αντίδραση του βουλευτή από το Ρόουντ Άιλαντ ήρθε να προστεθεί στις αντιρρήσεις που έχει εκφράσει ο γερουσιαστής Robert Menendez, καθώς και οι βουλευτές Gas Billirakis, Chris Pappas, Nikol Malliotaki, John Sabanis, και Frank Pallone.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής David Cicilline σημείωσε σε ανάρτηση του στο Twitter ότι «υπό την ηγεσία του Erdogan, η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα με πυραύλους, να αναστέλλει την ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ, να θέτει σε κίνδυνο τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία και να αγνοεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους δημοκρατικούς κανόνες.
Αυτή η συμπεριφορά δεν πρέπει να επιβραβευθεί με νέα F-16».
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα θέματα που αναφέρει ο κ. Cicilline βρέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Anthony Blinken με τον Τούρκο ομόλογό του Mevlut Cavusoglu στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης