Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία: Στο δρόμο προς νέες εκλογές τον Απρίλιο - Θα είναι οι πέμπτες κατά σειρά μέσα σε δυο χρόνια

Βουλγαρία: Στο δρόμο προς νέες εκλογές τον Απρίλιο - Θα είναι οι πέμπτες κατά σειρά μέσα σε δυο χρόνια
Αδύνατος παραμένει εδώ και δυο χρόνια ο σχηματισμός μιας σταθερής κυβέρνησης στη Βουλγαρία
Σχετικά Άρθρα
Η Βουλγαρία θα οργανώσει νέες βουλευτικές εκλογές, πιθανόν τον Απρίλιο, τις πέμπτες από το 2021, μετά την αποτυχία σήμερα μιας ύστατης προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης.
Η χώρα αυτή των Βαλκανίων αντιμετωπίζει ένα πολιτικό αδιέξοδο που δεν έχει προηγούμενο από το τέλος του κομμουνιστικού καθεστώτος της το 1989.
Ο πρώην πρωθυπουργός Boyko Borishov, το συντηρητικό κόμμα του οποίου, το GERB, ήρθε πρώτο στις εκλογές της 2ας Οκτωβρίου, δεν βρήκε συμμάχους και οι άλλοι σχηματισμοί δεν κατάφεραν επίσης να οικοδομήσουν ένα συνασπισμό.
«Δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί καμιά λύση για να επιλυθεί η πολιτική κρίση. Κατευθυνόμαστε συνεπώς προς νέες εκλογές», σχολίασε ο πρόεδρος Rumen Radev, αναφερόμενος στις άκαρπες προσπάθειες των σοσιαλιστών ηγετών.
Μέσα στις επόμενες ημέρες ο Radev πρόκειται να ανακοινώσει τη διάλυση του κοινοβουλίου και οι εκλογές θα διεξαχθούν το νωρίτερο στις 2 Απριλίου, διευκρίνισε η Εκλογική Επιτροπή.
Οι αναλυτές είναι ωστόσο απαισιόδοξοι και προβλέπουν μια παρόμοια έκβαση, χωρίς σταθερή πλειοψηφία και με προοπτική να διεξαχθούν νέες εκλογές το φθινόπωρο.
Με εξαίρεση μια σύντομη παρένθεση μερικών μηνών το 2022 με μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση υπό τον απόφοιτο του Χάρβαρντ πρώην επιχειρηματία Kyril Petkov, προσωρινές κυβερνήσεις διαδέχονται η μία την άλλη εδώ και δύο χρόνια και σημαντικά νομοσχέδια παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Στο πλαίσιο αυτό, τα κεφάλαια του σχεδίου ανάκαμψης μετά την Covid, που επικυρώθηκε από την ΕΕ, φθάνουν με το σταγονόμετρο και ο στόχος μιας ένταξης στην ευρωζώνη το 2024 μοιάζει όλο και πιο δύσκολο να επιτευχθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης