Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μυστικές υπηρεσίες Γερμανίας: Σφαγή των Ουκρανών στο Bakhmut – Υπέβαλαν αίτημα μη επίθεσης στην Λευκορωσία

Μυστικές υπηρεσίες Γερμανίας: Σφαγή των Ουκρανών στο Bakhmut – Υπέβαλαν αίτημα μη επίθεσης στην Λευκορωσία
Οι Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες ανησυχούν για τον όλεθρο που έχουν υποστεί οι Ουκρανοί στο Bakhmut
Ο Ουκρανικός στρατός, αποδεκατίζεται στο Bakhmut μια πόλη βόρεια του Donetsk, μετά το Soledar, οι Ουκρανικές δυνάμεις χάνουν εκατοντάδες καθημερινά στις μάχες για την υπεράσπιση του Bakhmut ανέφερε η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Γερμανίας (BND) η οποία διατυπώνει ανησυχίες για τις τεράστιες απώλειες που υφίσταται ο ουκρανικός στρατός στις μάχες εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στο Bakhmut.
Εν τω μεταξύ η Λευκορωσία αποκάλυψε ότι η Ουκρανική κυβέρνηση πρότεινε να υπογράψει σύμφωνο μη επίθεσης με τους Λευκορώσους… οι Ουκρανοί ανησυχούν ότι η Ρωσία θα επιτεθεί ξανά στην Ουκρανία από τα βόρια από την Λευκορωσία όπου διεξάγονται κοινές ασκήσεις του ρωσικού και λευκορωσικού στρατού…

Οι Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες ανησυχούν για τον όλεθρο που έχουν υποστεί οι Ουκρανοί στο Bakhmut

Σύμφωνα με το Spiegel η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Γερμανίας (BND) είπε στους βουλευτές της Bundestag σε μυστική συνεδρίαση ότι ο ουκρανικός στρατός χάνει αυτήν τη στιγμή τριψήφιο αριθμό στρατιωτών κάθε μέρα σε μάχες με τους Ρώσους στο Bakhmut και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, ο ουκρανικός στρατός κινδυνεύει να καταρρεύσει…
«Οι Ουκρανοί υφίστανται αυτήν τη στιγμή τεράστιες απώλειες κοντά στο Bakhmut.
Σύμφωνα με την ανάλυση, των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών η πτώση του Bakhmut θα είχε συνέπειες για ολόκληρη τη γραμμή της ουκρανικής άμυνας.
Επίσης οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν προηγουμένως ότι μία από τις δύο κύριες οδούς ανεφοδιασμού της Ουκρανίας προς το Bakhmut βρίσκεται υπό ανελέητο βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις.
Επίσης, οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αυξήσει την πίεση στο Bakhmut και οι ρωσικές δυνάμεις… αναφέρουν ότι πλησιάζουν την επιχειρησιακή περικύκλωση…

Ο ρωσικός στρατός έχει την πρωτοβουλία σε όλο το μέτωπο…

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποκτήσει την τακτική πρωτοβουλία σχεδόν σε όλες τις πρώτες γραμμές στην Ουκρανία.
Εν μέσω της μεγάλης νίκης των στρατιωτών Wagner στο Soledar και της συνεχιζόμενης προέλασής τους στο Bakhmut, μονάδες του ρωσικού στρατού εξαπέλυσαν επίθεση στην περιοχή Zaporozhie, παίρνοντας νέες πλεονεκτικές θέσεις.

Στη βόρεια γραμμή του μετώπου του Luhansk, διεξάγεται σκληρή μάχη για τον έλεγχο του Novoselovskoye, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο.
Με τη σειρά του, ο ουκρανικός στρατός συγκεντρώνει δυνάμεις σε μια προσπάθεια να επιτεθεί στο γειτονικό χωριό Kuzemovka, το οποίο παραμένει υπό ρωσικό έλεγχο.

Προκειμένου να απωθήσουν τις ουκρανικές μονάδες από τον δρόμο Svatovo-Kremennaya, οι ρωσικές δυνάμεις ξεκινούν επιθετικές επιχειρήσεις από τις θέσεις τους στη Zhitlovka προς το χωριό Terny.

Στην περιοχή Belogorovka και Spornoe, το πεζικό του Luhansk δεσμεύει τις ουκρανικές μονάδες με κάποιες προόδους σε δασικές περιοχές.
Οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή απειλούν την ουκρανική άμυνα στο Seversk και αποτρέπουν τον ουκρανικό στρατό από επιθέσεις σε προωθούμενες ρωσικές μονάδες στη γειτονική περιοχή του Soledar.

Ένα από τα πιο ενεργά τμήματα του μετώπου παραμένει το Soledar.
Αφού η πόλη και το χωριό Sol τέθηκαν υπό ρωσικό έλεγχο, τα αποσπάσματα επίθεσης των Wagner συνέχισαν την επίθεσή τους προς τα βόρεια.
Τις τελευταίες ημέρες, μονάδες της Ουκρανίας χτυπήθηκαν στην Krasnopolevka, η οποία βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο Seversk.
Η περαιτέρω ρωσική επίθεση στη Razdolovka και στο Vesele συνεχίζεται.

Μεταξύ Soledar και Bakhmut, οι μάχες συνεχίζονται κοντά στο Blagodatny, την Krasnaya Gora και την περιοχή Stupka.
Στο Bakhmut, οι οδομαχίες συνεχίζονται στις περιοχές του εργοστασίου επεξεργασίας κρέατος, Zabakhmutka και Dams.
Νότια του Bakhmut, μετά την απελευθέρωση της Kleshcheyevka, οι μονάδες επίθεσης Wagner έχουν ήδη καταλάβει ορισμένα ουκρανικά οχυρά στο δρόμο προς το Ivanovskoe.

Στις 22 Ιανουαρίου, οι δυνάμεις Wagner κατέρριψαν το ουκρανικό ελικόπτερο Mi-8 πάνω από το χωριό Khromovo.
Ως αποτέλεσμα, το αεροσκάφος συνετρίβη στον σιδηροδρομικό σταθμό του Bakhmut.

Στην πρώτη γραμμή του Donetsk, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις.
Στη Maryinka, οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν να αντεπιτεθούν. Το ρωσικό πυροβολικό βομβαρδίζει σφοδρά τις θέσεις τους στο δυτικό τμήμα της πόλης.

Στην περιοχή Zaporozhye, ο ρωσικός στρατός προχώρησε στην επίθεση σχεδόν σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου.
Το χωριό Lobkoye έχει τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο και οι επιχειρήσεις καθαρισμού βρίσκονται σε εξέλιξη στους οικισμούς κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο Orekhov.
Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στο Kamenskoye και ξέσπασαν μάχες στους δρόμους.
Στην περιοχή Orekhov, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξασφαλίζουν τις θέσεις τους σε οικισμούς που είχαν απελευθερωθεί στο παρελθόν και αναζητούν ενεργά εχθρικές θέσεις.

Ο ρωσικός στρατός ενεργοποιεί το νότιο μέτωπο

Η από καιρό αναμενόμενη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία έχει ξεκινήσει.
Ο ουκρανικός στρατός, είχε διαθέσει το μεγαλύτερο μέρος των πόρων του στη στατική άμυνα του τομέα Bakhmut (Artyomovsk) - Soledar του ανατολικού μετώπου.
Ένας μεγάλος αριθμός ουκρανικών ταξιαρχιών, αν και πολλές ήταν μερικώς εξαντλημένες, συγκεντρώθηκαν σε αυτό το μέτωπο μήκους 50 χιλιομέτρων.
Αυτό άφησε άλλους τομείς χωρίς στρατιωτική υποστήριξη από την Ουκρανία.

Υπολογίζονται περίπου 27 σχηματισμοί μεγέθους ταξιαρχίας από τους Ουκρανούς στον τομέα Bakhmut (Artyomovsk) - Soledar του ανατολικού μετώπου.
Το συνηθισμένο μέγεθος μιας ταξιαρχίας είναι περίπου 3.000 με 4.000 άνδρες με εκατοντάδες όλων των ειδών οχήματα.
Αν όλες οι ταξιαρχίες είχαν όλες τις δυνάμεις τους, αυτή η δύναμη θα μετρούσε ως 97.500 άνδρες.
Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο Ουκρανός στρατιωτικός διοικητής Zaluzhny είπε ότι ο στρατός του έχει 200.000 άνδρες εκπαιδευμένους και περίπου 500.000 που εκπαιδεύονται αυτήν τη στιγμή.
Οι δυνάμεις που καταστρέφονται αυτή τη στιγμή στην περιοχή του Bakhmut αποτελούν το 50% των δυνάμεων έτοιμων για μάχη της Ουκρανίας.

Στο νότιο και το βόρειο τμήμα της γραμμής μάχης, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν μειωθεί και μπορούν να αμυνθούν μόνο δευτερεύουσες δυνάμεις.

Οι ουκρανικές δυνάμεις στο βορρά και στο νότο βρίσκονται στην ίδια θέση στην οποία βρίσκονταν τα ρωσικά στρατεύματα όταν ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε το 2022 μια επίθεση στην περιοχή του Kharkiv.

Η μεγάλη ουκρανική συγκέντρωση στο Bakhmut βρίσκεται πλέον σε επιχειρησιακή περικύκλωση.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει βόρεια και νότια της πόλης και το πυροβολικό τους μπορεί εύκολα να ελέγξει τους δυτικούς δρόμους εξόδου του Bakhmut.
Το ρωσικό πυροβολικό υπερτερεί κατά πολύ αριθμητικά και μπορεί διαλύσει τα ουκρανικά στρατεύματα.
Ακόμη και ο αμερικανικός στρατός προτείνει τώρα ότι η Ουκρανία πρέπει να εγκαταλείψει το Bakhmut.
Ωστόσο οι Ουκρανοί επιμένουν.

Η ουκρανική συγκέντρωση στο Bakhmut έθεσε σε κίνδυνο τις υπόλοιπες γραμμές του μετώπου.
Οι ρωσικές δυνάμεις βλέποντας τις αδυναμίες των Ουκρανών επιτέθηκαν στην Zaporizhia…
Εκτός από αυτές τις επιχειρήσεις, η ρωσική διοίκηση διαθέτει επαρκή αριθμό στρατευμάτων για να εκτελέσει μια άλλη μεγάλη επίθεση.
Αυτό θα μπορούσε να έρθει από το βορρά στην περιοχή του Kharkiv
Ο χάρτης Στρατιωτικής Χερσαίας Ανάπτυξης, δείχνει μόνο τρεις ταξιαρχίες Εδαφικής Άμυνας των Ουκρανών που καλύπτουν την νότια αμυντική γραμμή μήκους 100 χιλιομέτρων.
Αυτές οι ταξιαρχίες έχουν στρατό αλλά όχι μηχανοκίνητες μονάδες. Έχουν μόνο λίγο βαρύ εξοπλισμό.
Η Ουκρανική 65η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία είναι η μόνη ικανή δύναμη στην περιοχή.
Ελέγχει την πόλη Zaporizhia, αλλά έχει υποστεί ζημιές…
Μία Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, η 56η, προστέθηκε στο νότιο μέτωπο πριν από περίπου έξι ημέρες.

Οι ρωσικές δυνάμεις…στο νότιο μέτωπο…

Η επιτιθέμενη ρωσική δύναμη είναι ο 58ος στρατός της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Αυτές δεν είναι ελαφρά οπλισμένες, αναπτυσσόμενες από τον αέρα δυνάμεις VDV, όπως αυτές που πολέμησαν γύρω από το αεροδρόμιο Hostomel Airport κοντά στο Κίεβο.
Δεν πρόκειται για πολιτοφυλακές των δημοκρατιών του Donbass, δεν πρόκειται για δυνάμεις της Τσετσενίας που εισβάλλουν στη Μαριούπολη, δεν είναι ούτε καν οι μισθοφόροι Wagner που πολεμούν στο Bakhmut.
Αυτός είναι ο πραγματικός ρωσικός στρατός, πλήρως οργανωμένος και πολύ άρτια εκπαιδευμένος είναι ειδικές επίλεκτες δυνάμεις.
Οι πρώτες διερευνητικές ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή ξεκίνησαν πριν από δύο ημέρες.
Οι ουκρανικές γραμμές κατέρρευσαν αμέσως και οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν περίπου 5 χιλιόμετρα την πρώτη κιόλας μέρα.

Ο Ουκρανός στρατηγός Zaluzhny… ανησυχεί…

Πριν από λίγες εβδομάδες, σε συνέντευξή του στον Economist , ο διοικητής του ουκρανικού στρατού στρατηγός Zaluzhny χαρακτήρισε τη ρωσική επίθεση αυτή τη στιγμή τη "χειρότερη" δυνατή κατάσταση:
«Όπως και στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο… κάπου πέρα από τα Ουράλια προετοιμάζουν νέους πόρους», λέει ο στρατηγός Zaluzhny, αναφερόμενος στη σοβιετική απόφαση να μετακινήσει την αμυντική βιομηχανία ανατολικά, πέρα από την εμβέλεια των ναζιστικών βομβαρδιστικών.
«Είναι 100% προετοιμασμένοι».
Μια μεγάλη ρωσική επίθεση θα μπορούσε να έρθει «τον Φεβρουάριο, στην καλύτερη περίπτωση τον Μάρτιο και στη χειρότερη στα τέλη Ιανουαρίου»…

Ο στόχος της ρωσικής ώθησης στο νότο δεν θα είναι να πάρει πόλεις όπως η Zaporizhia.
Ο στόχος είναι να τεθούν οι κύριες διαδρομές μεταφοράς, οι σιδηρόδρομοι και οι οδικοί άξονες, από τη δυτική Ουκρανία στο μέτωπο στην ανατολική Ουκρανία υπό τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού.
Αυτό θα αποτρέψει όχι μόνο τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών στρατευμάτων στο ανατολικό μέτωπο αλλά και την έξοδό τους από την πρώτη γραμμή.
Μια ώθηση 100 χιλιομέτρων (60 μίλια) προς τα βόρεια θα οδηγούσε σε περικύκλωση τον Ουκρανικό στρατό.
media1.jpg

sa1.jpg
sa2.jpg
sa3.jpg

sa4.jpg
Οι Ουκρανοί ζητούν από την Λευκορωσία να υπογράψουν σύμφωνο μη επίθεσης... η Λευκορωσία αρνήθηκε


Στις 24 Ιανουαρίου 2023, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας αποκάλυψε ότι η Ουκρανία πρότεινε στη Λευκορωσία να συνάψει ένα σύμφωνο μη επίθεσης.
Την ίδια στιγμή, το καθεστώς της Ουκρανίας ενισχύει τις στρατιωτικές οχυρώσεις στις βόρειες περιοχές, γιατί φοβάται επίθεση από το έδαφος της Λευκορωσίας.
Σύμφωνα με τον Λευκορώσο Πρόεδρο, αντικρουόμενα μηνύματα έρχονται από το Κίεβο.
Ενώ ζητούν να μην εμπλακεί σε πόλεμο η Λευκορωσία οι δυτικοί εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν Ουκρανούς, απειλώντας την ασφάλεια της Λευκορωσίας.
Δεδομένου ότι οι Λευκορώσοι εθνικιστές που στοχεύουν στην ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης της Λευκορωσίας και υποστηρίζονται από την Πολωνία και τη Λιθουανία, πολεμούν στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η πρόταση του Κιέβου για μη επίθεσης δεν έγινε δεκτή.

Η κατάσταση στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας παραμένει τεταμένη .
Η Επιτροπή Συνόρων της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας ανέφερε ότι ο αριθμός των ουκρανικών σχηματισμών στα σύνορα είναι περίπου 17.200 στρατιώτες.
Η Λευκορωσία κατηγορεί τακτικά την Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι σχεδιάζει να χτυπήσει το έδαφος της Λευκορωσίας.
Κάποια επεισόδια έχουν υπάρξει στα σύνορα.
Ουκρανικά και ξένα UAV αναχαιτίστηκαν από Λευκορώσους συνοριοφύλακες, καθώς και ουκρανικοί πύραυλοι S-300..

Η Λευκορωσία παρέχει το έδαφος και τη στρατιωτική της υποδομή στον ρωσικό στρατό στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας.
Μια κοινή ομάδα στρατευμάτων με τη Ρωσία έχει αναπτυχθεί στη χώρα από τον Οκτώβριο, η οποία, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, εκτελεί «καθαρά αμυντικά καθήκοντα».
Τον Ιανουάριο, ξεκίνησαν κοινές ασκήσεις αεροπορίας στη Λευκορωσία.

Στις 24 Ιανουαρίου 2023, αναφέρθηκε ότι οι στρατιώτες της 11ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας άρχισαν να εξοπλίζονται επιθετικότερα….
Ο Λευκορωσικός στρατός άνοιξε επίσημα αποθήκες μακροπρόθεσμης αποθήκευσης στρατιωτικού εξοπλισμού και άρχισε να βγάζει οχήματα για τον συντονισμό μάχης των στρατών της Λευκορωσίας και της Ρωσίας ως μέρος της ενίσχυσης των δυνατοτήτων της κοινής Ρωσο-Λευκορωσικής ομάδας στρατευμάτων.

Οχυρώσεις στην περιοχή του Κιέβου

Οι στρατιωτικοί ελιγμοί στη Λευκορωσία αποσπούν την προσοχή του ουκρανικού στρατού από το κύριο πεδίο μάχης στο Donbass. Μετά την έναρξη των κοινών ασκήσεων των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky κάλεσε τα στρατεύματα που αναπτύσσονται στις βόρειες περιοχές να είναι ετοιμοπόλεμα…
Άρχισαν να σκάβουν χαρακώματα και να ναρκοθετούν τις περιοχές κατά μήκος των συνόρων με τη Λευκορωσία.
Russia_Belarus-768x432.jpg

bel-768x512.jpg

kiev-1-1-768x494.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης