Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη κλιμάκωση μετά τα τανκ στην Ουκρανία: Άμεση εμπλοκή ΗΠΑ, ΝΑΤΟ βλέπει η Ρωσία

Επικίνδυνη κλιμάκωση μετά τα τανκ στην Ουκρανία: Άμεση εμπλοκή ΗΠΑ, ΝΑΤΟ βλέπει η Ρωσία
Ο Zelensky προετοιμαζόταν για πόλεμο με τη Ρωσία υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα
Η αποστολή των τανκ σηματοδοτεί την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία υποστηρίζει η Ρωσία, επισημαίνοντας πως η ρωσική πλευρά βλέπει πως η ανάμειξη της Δύσης στις στρατιωτικές συγκρούσεις ολοένα και αυξάνεται.
«Υπάρχουν συνεχείς δηλώσεις από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και από την Ουάσιγκτον ότι η αποστολή των διαφόρων οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης, στην Ουκρανία δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση εμπλοκή αυτών των χωρών ή του ΝΑΤΟ στις εχθροπραξίες που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία.
Διαφωνούμε κατηγορηματικά.
Στη Μόσχα, όλα όσα κάνουν τόσο η συμμαχία όσο και οι πρωτεύουσες που ανέφερα εκλαμβάνονται ως άμεση εμπλοκή στη σύγκρουση.
Βλέπουμε ότι αυτή η εμπλοκή τους αυξάνεται» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος ωστόσο και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι δεν αλλάζει το καθεστώς της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία μετά την αποστολή των δυτικών τανκ.

Μέρη του πολέμου ΗΠΑ, ΝΑΤΟ

Την ίδια θέση συμμερίζεται και ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Nikolai Patrushev, ο οποίος και αυτός από την πλευρά του υποστήριξε πως ΗΠΑ και ΝΑΤΟ είναι πλέον συμβαλλόμενα μέρη στη σύγκρουση στην Ουκρανίας, τονίζοντας μάλιστα πως επιδιώκουν την περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης.
«Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία είναι το αποτέλεσμα ενός μακροχρόνιου «υβριδικού πολέμου» που διεξάγει η Δύση απέναντι στη Ρωσία» τόνισε ο Patrushev.

Ο Zelensky προετοιμαζόταν για πόλεμο

Αναφερόμενος μάλιστα στις σημερινές δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky ότι δεν ενδιαφέρεται να συναντηθεί και να μιλήσει με τον πρόεδρο Putin, o Peskov υπογράμμισε πως ο Zelensky προετοιμαζόταν για πόλεμο και ότι έχει πάψει εδώ και πολύ καιρό να είναι πιθανός συνομιλητής του Putin.
«Γνωρίζουμε με ποιες υποσχέσεις εξελέγη πρόεδρος ο Zelensky, δεν είναι δύσκολο να τις θυμηθούμε εμείς και να υπενθυμίσουμε στους ψηφοφόρους που τον ψήφισαν στην Ουκρανία.
Δεν έλυσε το πρόβλημα του Donbass, δεν εκπλήρωσε τις συμφωνίες του Μινσκ, επιπλέον, και όπως αποδείχθηκε, δεν είχε σκοπό να εκπληρώσει, αλλά προετοιμαζόταν για πόλεμο.
Συνεπώς, ο ίδιος έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι πιθανός αντίπαλος για συζήτηση με τον πρόεδρο Putin» είπε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης