Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μήνυμα Erdogan στην Ελλάδα: Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια στις προκλήσεις – Προετοιμάζουμε τους πυραύλους Tayfun

Μήνυμα Erdogan στην Ελλάδα: Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια στις προκλήσεις –  Προετοιμάζουμε τους πυραύλους Tayfun
«Η Ελλάδα έχει μία επιθετική συμπεριφορά, που βρίσκεται σε αντίθεση με τις σχέσεις καλής γειτονίας και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
Επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan μιλώντας στον τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό TRT την Τετάρτη (1/2/2023)>
Δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε με δεμένα τα χέρια απέναντι σε ενέργειες που στοχεύουν στην ασφάλειά μας.
Θα συνεχίσουμε να απαντάμε τόσο νομικά όσο και επιτόπου,τόνισε ο Erdogan, αναφερόμενος κυρίως στον «εξοπλισμό των νησιών» ενώ επανέλαβε τις γνωστές απειλές, υπονοώντας τη χρήση στρατιωτικής βίας.
«Η Ελλάδα έχει μία επιθετική συμπεριφορά, που βρίσκεται σε αντίθεση με τις σχέσεις καλής γειτονίας και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Αυτό που την ενοχλεί είναι ότι η Τουρκία έχει εξέχουσα θέση σε διεθνές επίπεδο και αυτό την οδηγεί σε παράνομες ενέργειες, στις οποίες εμείς πρέπει να απαντήσουμε.
Κάνει παράλογες και απελπισμένες κινήσεις.
Η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις τις οποίες δεν εκπληρώνει, παραβιάζει την περιοχή μας, προκαλεί τα αεροσκάφη και τους ψαράδες μας.
Αυτά είναι επικίνδυνα βήματα», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Πανικός στην Ελλάδα με τους Typhoon

Ο Erdogan αναφέρθηκε και στους βαλλιστικούς πυραύλους Typhoon, λέγοντας ότι «έχουν προκαλέσει πανικό στην Ελλάδα.
Αλλά γιατί να πανικοβάλλεται; Εμείς θα συνεχίσουμε την προετοιμασία μας.
Αυτή τη στιγμή έχει βεληνεκές 560 χιλιόμετρα αλλά λέω ότι δεν είναι αρκετό. Θα το αυξήσουμε στα 1.000 χιλιόμετρα.
Μπορούν να κάνουν το ίδιο. Να έχουν το ίδιο σύστημα».

Σουηδία – Ουκρανία

Ο Erdogan αναφέρθηκε στη Σουηδία, λέγοντας πως αναμένει ειλικρινή βήματα στον αγώνα κατά της ισλαμοφοβίας, η άνοδος της οποίας τον ανησυχεί.
Επίσης κάλεσε τόσο τη Σουηδία, όσο και τη Φινλανδία να συμμορφωθούν πλήρως με τις δεσμεύσεις τους για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.
Αναφερόμενος στην αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, ξεκαθάρισε πως δεν αποτελεί λύση και οι μόνοι που κερδίζουν, είναι οι βαρόνοι των όπλων.

Επίθεση στην αντιπολίτευση

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι εξυπηρετεί τα σχέδια των συστηματικών εχθρών της Τουρκίας, επιστρέφοντας στο πρόγραμμα των F-35, το οποίο περιλαμβάνει όρους κατά της Άγκυρας.
Ο Erdogan έκανε λόγο για όρους που υποχωρήσεων από τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας
«Ουσιαστικά χαιρετίζουν όσους είναι συστηματικά εχθροί της Τουρκίας» και προσθέτει «ουσιαστικά δηλώνουν ότι θα παραιτηθούν από τις προσπάθειες προστασίας των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο και έτσι στέλνουν χαιρετίσματα στην Ελλάδα».

Νόμιμη η προεδρική μου υποψηφιότητα


Κατά τα άλλα δήλωσε ότι δεν υπάρχουν νομικά εμπόδια στην προεδρική του υποψηφιότητα για τις επερχόμενες εκλογές, απορρίπτοντας κατηγορηματικά την πρόσφατη δήλωση του μπλοκ της αντιπολίτευσης ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος.
«Δεν υπάρχουν νομικά εμπόδια στην υποψηφιότητά μου για τις εκλογές του 2023.
Είναι σύμφωνα με το νόμο και το σύνταγμα και οι δηλώσεις του μπλοκ της αντιπολίτευσης που ισχυρίζεται ότι δεν μπορώ να θέσω υποψηφιότητα στις εκλογές προσπαθούν να θολώσουν τα νερά», είπε ο Erdogan.
Επέκρινε επίσης το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έκλεψε το σύνθημα του εκλιπόντος πρωθυπουργού Adnan Menderes, ο οποίος εκτελέστηκε από αυτούς.
«Δεν έχουν αίσθημα ντροπής. Κλέβουν το σύνθημα του Menderes , που εκτελέστηκε από αυτούς» είπε ο πρόεδρος, προσθέτοντας ότι το σύνθημα του εκτελεσθέντος προέδρου «Φτάνει!» Αφήστε τον κόσμο να έχει λόγο» επικρίνοντας το CHP για κομματικό φασισμό.
Συνέχισε λέγοντας ότι ο σεβασμός της λαϊκής βούλησης δεν είναι δυνατός μόνο με συνθήματα και με το άνοιγμα πανό σε κτίρια. «Πρέπει πρώτα να μάθετε πώς να σέβεστε τη βούληση του λαού», είπε ο Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης