Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν σκόπιμα μία αιματηρή σύγκρουση - Ποντάρουν τα πάντα στο ουκρανικό χαρτί που…καίγεται

Ρωσία: Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν σκόπιμα μία αιματηρή σύγκρουση -  Ποντάρουν τα πάντα στο ουκρανικό χαρτί που…καίγεται
Η μεταφορά ολοένα και πιο ισχυρών όπλων στο καθεστώς του Κιέβου είναι μια σκόπιμη κλιμάκωση της σύγκρουσης από τις ΗΠΑ, επισημαίνει η Μόσχα
Σχετικά Άρθρα
Παρέχοντας στην Ουκρανία όλο και πιο ισχυρά όπλα, οι Αμερικανοί επιδιώκουν να κλιμακώσουν σκόπιμα τη σύγκρουση δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Anatoly Antonov.
«Η Ουάσιγκτον δεν βλέπει σύνορα στην επιδίωξή της να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία.
Η μεταφορά ολοένα και πιο ισχυρών όπλων στο καθεστώς του Κιέβου είναι μια σκόπιμη κλιμάκωση της σύγκρουσης από τις ΗΠΑ», ανέφερε η ρωσική πρεσβεία σύμφωνα με τον Antonov.
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ποντάρει σχεδόν τα πάντα στο «ουκρανικό χαρτί»: τη δική της διεθνή αρχή, τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων και τις ζωές των Ουκρανών στρατιωτών.
Η Ουάσιγκτον υποκινεί de facto τους Ουκρανούς να επιτεθούν σε ρωσικές περιοχές.
Για εμάς, δεν υπάρχει διαφορά όταν μιλάμε για πιθανή επίθεση από εγκληματίες του Κιέβου στις περιοχές Zaporozhia ή Bryansk, στην Κριμαία ή στην περιοχή Smolensk.
Όλα τα εδάφη που έγιναν μέρος της Ρωσίας με τη θέληση των κατοίκων τους, είναι τμήμα της πατρίδας μας, τόνισε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον.

Το νέο αμερικανικό πακέτο

Ο Antonov επισήμανε το βαθύτερο αίσθημα πατριωτισμού των Ρώσων, το θάρρος του στρατού και εκείνων που παρέχουν την υποστήριξή τους στον στρατό στα μετόπισθεν ως βασική συμβολή στις νίκες της χώρας.
«Γι' αυτό κάθε προσπάθεια να βλάψει τη Ρωσική Ομοσπονδία είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.
Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει η τρέχουσα σύγκρουση», κατέληξε ο Ρώσος πρέσβης.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν εξάλλου ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, ύψους 2,175 δισεκ. δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει και έναν νέο πύραυλο μεγαλύτερου βεληνεκούς που δυνητικά θα επέτρεπε στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να επιτυγχάνουν την προσβολή στόχων οι οποίοι ως τώρα ήταν εκτός της εμβέλειάς τους.
Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν πως θα σταλούν Εκτοξευόμενες από το Έδαφος Βόμβες Μικρής Διαμέτρου (Ground Launched Small Diameter Bomb ή GLSDB), που έχουν βεληνεκές 150 χιλιομέτρων.
Στο πακέτο αυτό θα συμπεριληφθούν επίσης οχήματα μεταφοράς προσωπικού ικανά να αντέξουν πλήγματα από νάρκες (MRAPs), συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών κατευθυνόμενων ρουκετών (GMLRS), ανταλλακτικά και διάφορα είδη πυρομαχικών.
Οι ΗΠΑ έχουν ήδη στείλει στρατιωτική βοήθειας αξίας περίπου 27,2 δισεκ. δολαρίων στην Ουκρανία.
Η Γαλλία και η Ιταλία πρόκειται να στείλουν την άνοιξη 2023 στην Ουκρανία ένα αμυντικό σύστημα εδάφους-αέρος μεσαίου βεληνεκούς SAMP/T-MAMBA για να τη βοηθήσουν «να αμυνθεί απέναντι στις επιθέσεις της Ρωσίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυραύλους και μαχητικά αεροπλάνα.

Κατεστράφη το πρώτο NASAMS

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε ένα νορβηγικό-αμερικανικό σύστημα αεράμυνας NASAMS για πρώτη φορά από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε στις 3 Φεβρουαρίου 2023, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το σύστημα στοχοποιήθηκε κοντά στον οικισμό Krasnoarmeisk στο Donetsk χωρίς να έχει διευκρινιστεί πότε ακριβώς καταστράφηκε.
Οι ουκρανικές αντιαεροπορικές άμυνες στοχοποιούνται συνήθως με πυραύλους αντι-ραντάρ, πυραύλους cruise ή με drones καμικάζι.
Το NASAMS, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Norwegian Kongsberg Defense & Aerospace και την American Raytheon τη δεκαετία του 1980, σχεδιάστηκε για να αμύνεται σε drones, ελικόπτερα, πυραύλους cruise και μαχητικά αεροσκάφη.
Το σύστημα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Νορβηγία τη δεκαετία του 1990.
Η πρώτη και η δεύτερη γενιά του συστήματος αεράμυνας οπλίζονται με το AIM-120 AMRAAM, το οποίο είναι σχεδιασμένο για εμπλοκή αέρος-αέρος.
Αν και η εμβέλεια αέρος-αέρος για το AMRAAM εκτιμάται ότι είναι 75 χιλιόμετρα για το AIM-120B και πάνω από 160 χιλιόμετρα για το πιο πρόσφατο AIM-120D, αυτές οι εμβέλειες εκτιμώνται για μετωπικές «συναντήσεις» με αεροσκάφη που κινούνται γρήγορα και σε υψόμετρο.
Η αυτονομία μειώνεται σε μόλις 30 χιλιόμετρα όταν το AMRAAM εκτοξεύεται από το έδαφος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης