Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κινεζικό ΥΠΕΞ: Ισχυρή η δυναμική της εταιρικής σχέσης Κίνας και Ρωσίας – Αμοιβαία εμπιστοσύνη και συνεργασία

Κινεζικό ΥΠΕΞ:  Ισχυρή η δυναμική της εταιρικής σχέσης Κίνας και Ρωσίας – Αμοιβαία εμπιστοσύνη και συνεργασία
Εντονη φημολογία για επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Xi Jinping στη Μόσχα την Άνοιξη
Σχετικά Άρθρα
Η στρατηγική εταιρική σχέση της Κίνας με τη Ρωσία έχει ισχυρή δυναμική και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, ανέφερε η κινεζική κυβέρνηση το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου σε δήλωση που επιβεβαίωσε ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Ma Zhaoxu ο οποίος είχε επισκεφθεί τη Ρωσία αυτή την εβδομάδα.
Η πολιτική αμοιβαία εμπιστοσύνη και η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών συνεχίστηκε να εμβαθύνεται, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Ma βρισκόταν στη Ρωσία για δύο ημέρες έως τις 3 Φεβρουαρίου και συναντήθηκε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergei Lavrov σύμφωνα με το υπουργείο.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Mao Ning είπε στον Τύπο ότι δεν έχει πληροφορίες σχετικά με τα σχετικά σχέδια όταν ρωτήθηκε για μια αναφορά από ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Κινέζος ηγέτης θα επισκεφθεί τη Μόσχα την άνοιξη.

Διευρυμένη ατζέντα στις συνομιλίες

Ο Ma συναντήθηκε επίσης με τους Υφυπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας Andrey Rudenko και Sergey Vershinin κατά την επίσκεψή του στις 2-3 Φεβρουαρίου, ανέφερε η ανακοίνωση του κινεζικού ΥΠΕΔ.
Κατά τις συναντήσεις του, αντάλλαξαν απόψεις για τη διμερή και πολυμερή συνεργασία καθώς και διεθνή και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Η δήλωση έρχεται μετά την αυξημένη ένταση μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών μετά την πτήση ενός κινεζικού μπαλονιού πάνω από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.
Η Ουάσιγκτον το έχει περιγράψει ως κατασκοπευτικό μπαλόνι, ενώ η Κίνα λέει ότι είναι ένα αερόπλοιο που χρησιμοποιείται για πολιτικούς μετεωρολογικούς και άλλους επιστημονικούς σκοπούς.
Ο σάλος οδήγησε στην αναβολή της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Antony Blinken στην Κίνα που αναμενόταν να ξεκινήσει την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης