Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αττική - κακοκαιρία Barbara: Κλειστά τη Δευτέρα 6/2 τα σχολεία

Αττική - κακοκαιρία Barbara: Κλειστά τη Δευτέρα 6/2 τα σχολεία
Για τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, θα ληφθεί απόφαση αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα
Κλειστά θα είναι τη Δευτέρα 6/2 όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, κατόπιν και σχετικής διαβούλευσης με τους Δημάρχους της Αττικής, όπως και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί.
Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με στόχο την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού) από ενδεχόμενους κινδύνους μετακίνησης, από και προς τις σχολικές μονάδες.
Παράλληλα ελήφθη υπόψιν, το γεγονός ότι μαθητές, εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και γονείς-κηδεμόνες ενδέχεται να μετακινούνται από και προς περιοχές του Νομού Αττικής που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης, της χιονόστρωσης αλλά και του παγετού, αλλά και το γεγονός ότι, σύμφωνα και με τις σχετικές οδηγίες της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, θα πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις των πολιτών για την αποφυγή ατυχημάτων και φαινομένων κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Τέλος, κρίθηκε αναγκαία η συγκεκριμένη απόφαση για την εξασφάλιση απαιτούμενου χρόνου για τον καθαρισμό των οδικών αρτηριών του Νομού, καθώς και των προαύλιων χώρων των σχολικών μονάδων.
Για τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, θα ληφθεί απόφαση αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.

Κόπτσης: Τηλεκπαίδευση τη Δευτέρα 6/2 στις περιοχές που δεν θα ανοίξουν τα σχολεία

Τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6/2 σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση
Ήδη, έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να μεριμνήσουν ώστε να αποσταλούν εντός της ημέρας στους μαθητές και τις μαθήτριες οι σχετικοί σύνδεσμοι σύνδεσης, καθώς και τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν την αυριανή ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης