Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποίηση από την Goldman Sachs: Τελειώνει το ράλι στη Wall Street - Οι 3 λόγοι

Προειδοποίηση από την Goldman Sachs: Τελειώνει το ράλι στη Wall Street - Οι 3 λόγοι
Οι υψηλότερες αποτιμήσεις, τα χαμηλά εταιρικά κέρδη και τα αυξημένα επιτόκια σημαίνουν ότι υπάρχει μικρό περιθώριο για την συνέχιση του ράλι
Το ισχυρό ράλι των αμερικανικών μετοχών τον τελευταίο μήνα μπορεί να είναι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί φέτος, αλλά φτάνει στο τέλος του, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs.
Αφού κέρδισε σχεδόν 8% μέχρι στιγμής το 2023, ο S&P 500 αντανακλά τώρα με ακρίβεια τα σημάδια καλύτερης από την αναμενόμενη οικονομικής ανάπτυξης και την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων, έγραψαν σε σημείωμά τους οι στρατηγικοί αναλυτές με επικεφαλής τον David J. Kostin.
Ταυτόχρονα, οι υψηλότερες αποτιμήσεις, τα χαμηλά εταιρικά κέρδη και τα αυξημένα επιτόκια σημαίνουν ότι υπάρχει μικρό περιθώριο για την συνέχιση του ράλι.
Οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman αύξησαν τον 3μηνιαίο στόχο τους για τον δείκτη αναφοράς στις 4.000 μονάδες από 3.600 - αλλά αυτό εξακολουθεί να συνεπάγεται πτώση 3% από το κλείσιμο της Παρασκευής.
Διατήρησαν επίσης τον στόχο τους για το τέλος του 2023 στις 4.000 μονάδες, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει περαιτέρω άνοδος για τον δείκτη για το υπόλοιπο του έτους.

Δύσκολο το 2023

Ο Kostin - ο οποίος ήταν σχετικά πτωτικός για τις αμερικανικές μετοχές έως το 2022 λόγω της επιβράδυνσης της ανάπτυξης - δεν είναι ο μόνος που θεωρεί ότι οι μετοχές αντιμετωπίζουν ένα ακόμη δύσκολο έτος μετά τη χειρότερη ετήσια επίδοσή τους από το 2008.
Ο Wilson της Morgan Stanley - που κατέλαβε την 1η θέση στην περσινή έρευνα των θεσμικών επενδυτών - δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι η ανάκαμψη από το χαμηλό του Οκτωβρίου αντιπροσωπεύει μια νέα αγορά ταύρων, παρόλο που το κλίμα των επενδυτών έχει βελτιωθεί.
Τα στοιχήματα για μια ανθεκτική αμερικανική οικονομία, τα σημάδια χαλάρωσης του πληθωρισμού και η αισιοδοξία για επιβράδυνση των αυξήσεων των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έχουν αυξήσει τη διάθεση για ανάληψη κινδύνου.
Παρόλα αυτά, ο Kostin προειδοποίησε ότι "ο σημαντικός καθοδικός κίνδυνος" για τις μετοχές σε περίπτωση ύφεσης καθιστά "δύσκολη την κατανομή των αποτελεσμάτων για τους επενδυτές αμερικανικών μετοχών".
Ο στρατηγικός αναλυτής της Goldman δήλωσε ότι οι εναλλακτικές λύσεις έναντι των αμερικανικών μετοχών - συμπεριλαμβανομένων των μετρητών, των πιστώσεων και των μη αμερικανικών μετοχών - είναι τώρα πιο ελκυστικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης