Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατή πλάτη από τράπεζες – Ποια μικρομεσαία ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατή πλάτη από τράπεζες – Ποια μικρομεσαία ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΤΟΥΡΚΙΑ: Απίστευτες εικόνες, τρομακτικές. Μεγάλη τραγωδία στη γειτονική χώρα. Κανείς δεν αξίζει το 2023 να ζει τέτοια καταστροφή. Αλλά και αυτά τα κτίρια, λες και δεν είχαν σίδερα οι κολώνες τους.

ΑΓΟΡΑ: Εφιάλτης για όσους θέλουν την πτώση της. Άνοιξε πάλι πάνω, γύρισε λίγο κάτω, πήγαν αρκετά κάτω τα ξένα και αυτή γύρισε θετική! Τρελαίνει κόσμο. Τελικά έκλεισε με οριακές απώλειες. Εφτά συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες και παρά το γεγονός ότι δικαιολογεί μία διόρθωση, το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι τέτοιο που δεν την αφήνει να υποχωρήσει σημαντικά. Θα την κάνει βέβαια κάποια στιγμή και ίσως να είναι πιο έντονη, αφού τώρα δεν κάνει αυτές τις μικρές και απαραίτητες «εξαερώσεις».

Εξαιρετική η Πειραιώς και έκλεισε με τη μεγαλύτερη άνοδο στον FTSE 25. Η Aegean από νωρίς τράβηξε βλέμματα και ψάχνουν όλοι μήπως υπάρχει κάποια είδηση. Όλοι υποπτεύονται πως ίσως κάτι γίνεται με τα warrants. Δυνατή η Autohellas, η Ελλάκτωρ, η Εθνική και η Eurobank. Ο τραπεζικός ενισχύθηκε κατά 1,03%. Με αξιόλογες απώλειες Quest, Σαράντης, Lamda, Viohalco και Motor Oil.

MIG: Στο +30% και με μεγάλο όγκο συναλλαγών. Εδώ δεν υπάρχει θέμα δίκαιης τιμής όταν υπάρχει κόντρα μετόχων. Αν υπάρχει κάποιος που θέλει για δικό του λόγο να αγοράζει μετοχές για να πιάσει ένα ποσοστό που έχει στο μυαλό του θα την πηγαίνει πάνω και ας τη θεωρούν και πανάκριβη. Σε αυτό το σενάριο δεν παίζουν ρόλο τα θεμελιώδη. Βέβαια, κανείς δεν ξέρει τι σχέδια έχει ο νέος μέτοχος που στη Γ.Σ. πήγε με 10% και αμφισβητούσε τα πάντα.

ΑΤΤΙCA GROUP: Το γράφαμε την περασμένη Παρασκευή πως ίσως να ήταν ευκαιρία η πτώση της μετοχής, αφού το ρεπορτάζ μας έλεγε πως δύσκολα χαλάει μία τέτοια συμφωνία. Στο +9,37% και στα 2,16 ευρώ με υψηλό όγκο.

ΑΝΕΚ: Στο +7,30% και η συγκεκριμένη με όγκο 602 χιλ. τεμάχια και μεγάλο όγκο προς πώληση στο τέλος. Έχουμε ξαναγράψει πως ίσως εδώ υπάρχει ένα ρίσκο γιατί δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα γίνει η συγχώνευση πριν το τέλος της δημόσιας πρότασης ή μετά. Αν δηλαδή όσοι έχουν ΑΝΕΚ θα μπορούν να πουλήσουν στη δημόσια πρόταση ή θα έχει ολοκληρωθεί και απλά θα έχουν μετοχές Attica. Κάποιοι δεν αποκλείουν η «φασαρία» στη MIG να έχει να κάνει και με αυτό.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η ΠΕΙΡ φαίνεται πάει στο στόχο που είχε τεθεί, ήτοι τα 2 ευρώ, αφού μετά το σημερινό +2,95% απέχει ελάχιστα. Μεγάλη πλάτη σήμερα από τον κλάδο. Μόνο η ΑΛΦΑ έκλεισε με μικρές απώλειες. Άνω του 1 η άνοδος για ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ.

ΑΔΜΗΕ: Μαθαίνουμε πως η ΡΑΕ έκανε κάποιες βελτιώσεις που αυξάνουν τα έσοδα, χωρίς όμως να αλλάξει το wacc.

INTRACOΜ: Συνεχίστηκε η ανοδική κίνηση και έπιασε τα 2 ευρώ ξανά η μετοχή. Μακριά βέβαια από το καθαρό ταμείο που είχε ανακοινώσει, αλλά είναι μία πρόοδος. Στα 1,99 ευρώ και στο +3,43% με όγκο 412 χιλ. τεμάχια.

ΒΙΣ: Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι γιατί ενώ πριν λίγες εβδομάδες η μετοχή είχε όριο το 20% (συν και πλην) ξαφνικά πήγε στο 10% (συν και πλην). Τί έγινε και άλλαξε; Στο -9,68% και στα 0,1680 ευρώ με όγκο 170 χιλ. τεμάχια και ανεκτέλεστο στους πωλητές 152 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Προς τα υψηλά της ξανακινήθηκε η μετοχή. Στα 2,14 ευρώ και στο +3,38%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Λες και είναι σε άλλο χρηματιστήριο αυτή η μετοχή. Μα είναι δυνατόν;

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Το επίτευγμα πάντως είναι μεγάλο. Να έχει γίνει πρόσφατα η αύξηση στα 1,17 ευρώ και η μετοχή να παίζει κοντά στα 1,70 ευρώ και να «ρουφάνε» όση προσφορά βγαίνει.

PREMIA: Σημαντική η ανακοίνωση για το Skyline. Νέα ανοδική κίνηση σήμερα για τη μετοχή και έκλεισε στα 1,2250 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Διέψευσε τα δημοσιεύματα ότι εξετάζει πώληση του κλάδου των παραχωρήσεων. Να πούμε βέβαια πως όταν ρωτούσαν τη διοίκηση για πώληση της Άκτωρ το διέψευδε και αυτό.

AS COMPANY: Με άνοδο 2,27% και κάπως καλύτερες συναλλαγές αν και έβγαιναν κομμάτια στα 2,25 ευρώ που ήταν και η τιμή κλεισίματος.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης