Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λέσβος: Ναυάγιο με μετανάστες – Στους 16 οι διασωθέντες, 3 νεκροί

Λέσβος: Ναυάγιο με μετανάστες – Στους 16 οι διασωθέντες, 3  νεκροί
Σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό, τρεις είναι οι νεκροί και 16 οι διασωθέντες, εκ των οποίων οι 5 διασωθέντες μεταφέρθηκαν με συμπτώματα υποθερμίας στο νοσοκομείο
Σε εξέλιξη βρίσκεται  η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών, μετά από ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 7/2 στην περιοχή της Θερμής στην ανατολική Λέσβο.
Σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό, τρεις είναι οι νεκροί και 16 οι διασωθέντες, εκ των οποίων οι 5 διασωθέντες μεταφέρθηκαν με συμπτώματα υποθερμίας στο νοσοκομείο.
Οι μετανάστες επέβαιναν σε λέμβο που, σύμφωνα με πληροφορίες, χτύπησε σε βραχώδες σημείο σε μια προσπάθεια να αποβιβάσει παράνομα τους μετανάστες.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις των διασωθέντων, στη λέμβο επέβαιναν 41 άτομα, η οποία είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια.
Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα ελικόπτερο, ενώ έρευνες για τυχόν διασωθέντες γίνονται και από την ακτή. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο).
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς,  με ανέμους βορειοανατολικούς εντάσεως 6 μποφόρ.
lesbos2.JPG
Οι έρευνες

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ), για τον εντοπισμό αγνοούμενων αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή "Προβοσκίδα" ανατολικά της Λέσβου, εόναι σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 7/2.
Στις έρευνες, μετά τον εντοπισμό της λέμβου σε βραχώδες σημείο, συμμετέχει Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας από αέρος, ενώ από ξηράς επιχειρούν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και κλιμάκια ΕΛ.ΑΣ και Π.Υ.
lesvos1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης