Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με 36,2% η Τρ. Πειραιώς στη MIG, αγόρασε το 5,02% της Ρολοπακ - Προχωρά σε δημόσια πρόταση, εγκλωβίζει την SeaJet

Με 36,2% η Τρ. Πειραιώς στη MIG, αγόρασε το 5,02% της Ρολοπακ - Προχωρά σε δημόσια πρόταση, εγκλωβίζει την SeaJet
Η Πειραιώς έχει άνω του ορίου του 1/3 του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου στην MIG
Σχετικά Άρθρα
Σε μία στρατηγική κίνηση ώστε να ελέγξει πλήρως την Marfin Investment Group προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία αγόρασε το 5,02% της Ρολοπακ, και κατέχει πλέον το 36,2% της MIG από 32,3% που κατείχε προηγουμένως.
Παράλληλα, αφού ξεπέρασε το όριο του 33%, με βάση το νόμο υποχρεούται να υποβάλει δημόσια πρόταση για το 100% των μετοχών της MIG.
Με τις κινήσεις αυτές αποδεκατίζει το σχεδιασμό της SeaJet, η οποία επιχείρησε μέσω της MIG να δημιουργήσει εμπόδια στο deal της Attica Group με την ΑΝΕΚ.

Τι ανέφερε η ανακοίνωση της Πειραιώς

Σε δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Marfin Investment Group (MIG) θα προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς, μετά την αύξηση του ποσοστού της στο 36,2%. 

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Πειραιώς, απέκτησε 47.242.062 μετοχές ή 3,8% της Marfin Investment Group (ΜΙG), με αποτέλεσμα το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της στη MIG να ανέλθει σε 340.308.728 μετοχές, ήτοι ποσοστό 36,22% επί του συνόλου των κοινών μετοχών σε κυκλοφορία.
Ως εκ τούτου, σε εφαρμογή των οριζόμενων από τον Ν.3461/2006, και υπό την αίρεση επισκόπησης και έγκρισης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς θα υποβάλει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για τις κοινές μετοχές της MIG, οι οποίες δεν είναι στην κατοχή της.
Η εν λόγω υποχρεωτική δημόσια πρόταση και η απόκτηση πρόσθετων μετοχών της MIG είναι σύμφωνες με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας για την επίτευξη συνεργειών από το χαρτοφυλάκιο συμμετοχών μας και τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων προς όφελος των μετόχων μας.

Τι ανέφερε η ανακοίνωση της MIG

Σύμφωνα με ανακοίνωση της MIG, μεταβιβάστηκαν 36.319.908 μετοχές της MIG προς την Τράπεζα Πειραιώς κατόπιν του από 5.2.2023 ιδιωτικού συμφωνητικού πώλησης και μεταβίβασης μετοχών μεταξύ της Πειραιώς και της «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΡΟΛΟΠΑΚ Α.Β.Ε.Ε.».
Η Πειραιώς έχει άνω του ορίου του 1/3 του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου στην MIG και πλέον κατέχει 340.308.728 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ποσοστό 36,2219% επί του συνόλου τω δικαιωμάτων ψήφου αυτής.
Αναλυτικά οι θέσεις της Πειραιώς στη MIG
Εικόνα

«Μηδένισε» το ποσοστό του 5,02% στη MIG η Ρολοπακ

Την πώληση, με εξωχρηματιστηριακή συναλλαγή (OTC), του 5,02836% που κατείχε στη Marfin Investment Group γνωστοποίησε η εταιρία «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΡΟΛΟΠΑΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και ο κ. Αναστάσιος Στάμου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου προερχόμενων από μετοχές πριν από την κρίσιμη μεταβολή ήταν 5,02836%, ενώ τώρα είναι μηδέν.
Οι υπόχρεοι ελέγχουν την «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΡΟΛΟΠΑΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», την «RO ESTATE ONE ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ Α.Ε.», την «RO ESTATE TWO ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ Α.Ε.» και την «RO ESTATE THREE ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ Α.Ε.», οι οποίες δεν κατέχουν πλέον δικαιώματα ψήφου της MIG.
Η διάθεση δικαιωμάτων ψήφου έγινε με εξωχρηματιστηριακή συναλλαγή (OTC).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης