Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Entersoft: Προβλέπει αύξηση κύκλου εργασιών 30% για το 2023 – Στόχος EBITDA margin 35-37%

Entersoft: Προβλέπει αύξηση κύκλου εργασιών 30% για το 2023 – Στόχος EBITDA margin 35-37%
Οι εξαγορές επηρέασαν το περιθώριο, ενώ έγιναν και προσλήψεις προκειμένου να επιτευχθεί η ανάπτυξη
Σχετικά Άρθρα
Ακόμα πιο υψηλό ρυθμό ανάπτυξης περιμένει η Entersoft το 2023 όπως ανέφερε η διοίκηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του 2022.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Αντώνης Κοτζαμανίδης εκτίμησε πως το 2023 ο τζίρος θα αυξηθεί κατά 30% έναντι αύξησης 23% το 2022.
Σημειώνεται πως ο τζίρος το 2022 ανήλθε στα 29,6 εκατ. ευρώ που σημαίνει πως η διοίκηση περιμένει τζίρο 38,5 εκατ. ευρώ περίπου.

Η ανάπτυξη θα επιτευχθεί τόσο με οργανική ανάπτυξη όσο και με εξαγορές.
Η Entersoft διαθέτει καθαρό ταμείο 3,8 εκατ. ευρώ (παρά τα 5,7 εκατ. ευρώ που έδωσε σε εξαγορές και τα 2,7 εκατ. ευρώ σε μερίσματα) και τις απαραίτητες γραμμές χρηματοδότησης για να κάνει αν θελήσει ακόμα πιο επιθετικές κινήσεις.

Ο κ.Κοτζαμανίδης απαντώντας σε ερώτηση είπε πως έχει η διοίκηση ένα σχεδιασμό για εξαγορές αλλά αν υπάρξει κάποια ευκαιρία δεν θα διστάσει να αυξήσει το ποσό και ακόμα να αντλήσει και νέα κεφάλαια.
Το περιθώριο EBITDA ξεπέρασε το 30% αλλά παραμένει χαμηλότερα από το μέσο όρο της εταιρείας και ο στόχος είναι σταδιακά να επιστρέψει σε επίπεδα 35-37%.
Οι εξαγορές επηρέασαν το περιθώριο, ενώ έγιναν και προσλήψεις προκειμένου να επιτευχθεί η ανάπτυξη. Μάλιστα έγινε είσοδος σε νέες γεωγραφικές και κάθετες αγορές, δημιουργήθηκαν περιφερειακά κέντρα απομακρυσμένης υλοποίησης στην Πάτρα και τη Λάρισα και ολοκληρώθηκε το σχέδιο εσωτερικής αναδιάρθρωσης και απλοποίησης της δομής με την συγχώνευση εταιρειών στην Ελλάδα και τη Ρουμανία.
Οι πόλεις εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης έχουν χαμηλότερο κόστος και βρίσκεις πιο εύκολα προσωπικό είπε ο κ.Κοτζαμανίδης.

Ιδιαίτερη έμφαση στην αγορά της Ρουμανίας δίνει η εταιρεία και από το δεύτερο εξάμηνο θα εστιάσει σε νέες εξαγορές.
Σε ό,τι αφορά τις εκλογές και αν μπορούν να επηρεάσουν τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κ.Κοτζαμανίδης είπε πως πλέον ο δρόμος είναι καθαρός και τα έργα δε θα επηρεαστούν από τις εκλογές.
Η εταιρεία προχώρησε σε αυξήσεις 5% λόγω πληθωρισμού και είναι η πρώτη αύξηση που κάνει μετά από αρκετά χρόνια με τους πελάτες να δείχνουν κατανόηση και να μην υπάρχει αντίδραση.
Υπενθυμίζεται πως η Entersoft το 2022 εμφάνισε έσοδα 29,6 εκατ. ευρώ, EBITDA 9,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 7% και κέρδη προ φόρων 6,7 εκατ. ευρώ έναντι 6,6 εκατ. ευρώ το 2021.
Το 2022 υπήρξε για την Entersoft χρονιά έντονης δραστηριότητας καθώς ολοκληρώθηκαν 4 εξαγορές σε διάστημα 13 μηνών.
Ταυτόχρονα, η Εταιρεία πέτυχε υψηλή κερδοφορία και εξαιρετικά ικανοποιητική βάση επαναλαμβανόμενων εσόδων 16,7 εκατ. έναντι 14 εκατ. κατά την προηγούμενη χρήση 2021.
Στο τελευταίο τρίμηνο του 2022 υπογράφηκαν πολλές και σημαντικές συμβάσεις νέων έργων και στις δύο βασικές γεωγραφικές αγορές της Εταιρείας, Ελλάδα και Ρουμανία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης