Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει η Μολδαβία τους ρωσικούς ισχυρισμούς για εισβολή στην Υπερδνειστερία

Διαψεύδει η Μολδαβία τους ρωσικούς ισχυρισμούς για εισβολή στην Υπερδνειστερία
Έκκληση στους πολίτες για ψυχραιμία
Σχετικά Άρθρα
Σε διάψευση των ισχυρισμών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι το Κίεβο σχεδιάζει να προχωρήσει σε προβοκάτσια στην Υπερδνειστερία προκειμένου να κατηγορήσει τους Ρώσους για εισβολή προχώρησε η κυβέρνηση της Μολδαβίας, η οποία απηύθυνε έκκληση στους πολίτες της χώρας να παραμείνουν ψύχραιμοι.
«Δεν επιβεβαιώνουμε τις πληροφορίες που κυκλοφόρησε νωρίτερα σήμερα το πρωί το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Καλούμε τους πολίτες να είναι ψύχραιμοι και τους προτρέπουμε να παρακολουθούν τις επίσημες και αξιόπιστες πηγές της Δημοκρατίας της Μολδαβίας.
Οι αρμόδιες Αρχές συνεργάζονται με τους ξένους εταίρους και θα ενημερώνουν άμεσα τους πολίτες σε περίπτωση οποιουδήποτε κινδύνου για την χώρα» αναφέρει σε ανακοίνωση της η κυβέρνηση της Μολδαβίας.

Τι ισχυρίζεται η Ρωσία

Σημειώνεται πως το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε ότι το Κίεβο σχεδιάζει να προβεί σε προβοκάτσια κατά της Υπερδνειστερίας στο εγγύς μέλλον.
«Σύμφωνα με διαθέσιμες πληροφορίες, στο εγγύς μέλλον το καθεστώς του Κιέβου προετοιμάζει μια ένοπλη πρόκληση κατά της Υπερδνειστερίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και μαχητών του εθνικιστικού τάγματος του Azov» ανέφερε το ρωσικό υπ.Άμυνας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ως πρόσχημα για την εισβολή, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί υποτιθέμενη επίθεση ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφος της Υπερδνειστερίας.
«Για αυτό το λόγο, Ουκρανοί σαμποτέρ που θα συμμετέχουν στη στημένη εισβολή θα φέρουν στολές του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας» επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επισημαίνοντας πως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα σύνορα Ουκρανίας - Υπερδνειστερίας και ότι ο ρωσικός στρατός είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε κάθε αλλαγή της σημερινής κατάστασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης