Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επαινεί ο Lavrov αραβικά κράτη για την ισορροπημένη στάση τους στην Ουκρανία

Επαινεί ο Lavrov αραβικά κράτη για την ισορροπημένη στάση τους στην Ουκρανία
Καθοδηγούνται από τα συμφέροντα τους και όχι από τις πιέσεις Δύσης – ΗΠΑ είπε ο Lavrov
Σχετικά Άρθρα
Επαίνους σε μια σειρά από αραβικά κράτη για την στάση τους απέναντι στην ουκρανική κρίση εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov κατά την τοποθέτηση του στη διάσκεψη της Μέσης Ανατολής της Διεθνούς Λέσχης Συζήτησης Valdai.
Την ομιλία Lavrov ανέγνωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Mikhail Bogdanov, ο οποίος είναι και ο ειδικός απελσταμένος του Putin για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
«Δηλώνουμε με ικανοποίηση ότι, παρά την άνευ προηγουμένου πίεση από τη συλλογική Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, οι Άραβες φίλοι μας έχουν υιοθετήσει μια ισορροπημένη θέση για την κατάσταση στην Ουκρανία και γύρω από αυτήν, καθώς καθοδηγούνται, πρώτα απ' όλα, από τα θεμελιώδη εθνικά τους συμφέροντα» υποστήριξε ο Lavrov.
Όπως επισήμανε η ανάπτυξη των σχέσεων με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής αποτελεί προτεραιότητα για την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας.
«Η ενίσχυση ενός διαλόγου βασισμένου στην εμπιστοσύνη και η ποικιλόμορφη αμοιβαία επωφελής συνεργασία με καθεμία από τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, καθώς και οι πολυμερείς συνεργασίες που υλοποιούνται στον χώρο της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβάνονται στις άνευ όρων στρατηγικές προτεραιότητες της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής» ανέφερε ο Lavrov, τονίζοντας ότι «η ρωσική διπλωματία θα συνεχίσει να εργάζεται για να κάνει τη Μέση Ανατολή ζώνη ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης