Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Sell off από την άνοδο του πολιτικού ρίσκου – Ελάχιστες οι ανοδικές, μεγάλος ο τζίρος

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Sell off από την άνοδο του πολιτικού ρίσκου – Ελάχιστες οι ανοδικές, μεγάλος ο τζίρος
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μπαίνουμε σε μία περίοδο μεταβλητότητας και αβεβαιότητας. Οι εκλογές, το πότε θα γίνουν και τι αποτέλεσμα θα έχουν, θα είναι πλέον ψηλά στην ατζέντα, μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Μέχρι πότε; Κανείς δεν ξέρει. Θα πρέπει να δούμε τις πρώτες δημοσκοπήσεις, αλλά και τις αντιδράσεις των κομμάτων. Πιστεύουμε πως το πολιτικό θερμόμετρο θα πάει σε επίπεδα που ίσως έχουμε πολλά χρόνια να συναντήσουμε.

Οι αναλυτές σημειώνουν την αύξηση του πολιτικού ρίσκου και σε συνδυασμό με τη μεγάλη άνοδο της αγοράς τους τελευταίους μήνες, η πτώση είναι έντονη. Σήμερα είδαμε μεγάλη υποχώρηση και με μεγάλο τζίρο. Είδαμε βέβαια και πτώση σε μετοχές που δεν είχαν δώσει και κάποια ιδιαίτερη κίνηση. Εξαφανίστηκαν οι αγοραστές από πολλές μετοχές. Κάποια στιγμή ανέβαιναν μόλις 3 μετοχές. Τελικά κλείσαμε με απώλειες 2,92% στις 1.082,10 μονάδες με τζίρο 155 εκατ. ευρώ (16,3 εκατ. ευρώ σε πακέτα) και με 5 μόλις ανοδικές μετοχές. Πάνω από 110 ήταν αυτές που υποχώρησαν. Από τις πτωτικές 30 είχαν απώλειες άνω του 4%. Στις ξένες αγορές το κλίμα ήταν καλό και οι βασικότεροι δείκτες κατέγραφαν άνοδο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Βαριά διόρθωση που όμως είναι δικαιολογημένη από τη μέχρι σήμερα πορεία των μετοχών του κλάδου. Η άνοδος ήταν κορδόνι και χωρίς τις απαραίτητες ανάσες. Η Πειραιώς στο -6,63% και στα 2,10 ευρώ, η ΑΛΦΑ στο -5,90% και στα 1,3550 ευρώ, η ΕΥΡΩΒ στα 1,4065 ευρώ και στο -3,40% και η ΕΤΕ στα 5,23 ευρώ και στο -2,43%. Καλύτερη η συμπεριφορά της Εθνικής σήμερα. Η Αττικής από νωρίς κλειδωμένη στο -10% και στο καινούριο της όριο. Ο τραπεζικός δείκτης στο -4,27%.

ΔΕΗ: Τρίτη μέρα απωλειών καις ήμερα έχασε 5,16%. Αν μία μετοχή δείχνει την αύξηση του πολιτικού ρίσκου, νομίζουμε πως είναι αυτή.

ΤΙΤΑΝ: Μη δει πτώση και δε δηλώσει συμμετοχή! Στα 14,60 ευρώ και στο -5,32%.

ΟΤΕ: Σε τιμές Απριλίου 2021 έφτασε σήμερα η μετοχή. Απογοητευτική η εικόνα. Στα 14,01 ευρώ και στο -2,91%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Δε λες και μικρό τον όγκο που έκανε σήμερα. Όμως βγήκαν αγοραστές και μάλιστα δυνατοί και τη γύρισαν θετική. Στα 2,15 ευρώ με άνοδο 1,90%. Το κλείσιμο ήταν και υψηλό ημέρας.

ΕΥΔΑΠ: Καμία συμμετοχή στο πάρτι, αλλά πρώτη στην πτώση. Πέριξ των 6,50 ευρώ έχει βρει αρκετές φορές στήριξη τα τελευταία χρόνια. Στα 6,76 ευρώ το κλείσιμο σήμερα και με απώλειες 2,87%.

FOURLIS: Εξαφανίστηκαν οι αγοραστές και εδώ και με λίγα κομμάτια βούλιαξε η μετοχή. Στα 3,60 ευρώ και στο -5,14% με όγκο 104 χιλ. τεμάχια.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Δεν είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει απότομα και πέφτει το ίδιο απότομα. Στις ανοδικές όμως κάνει τεράστιους όγκους και στις πτωτικές ελάχιστους. Κλείνουν τα χάσματα που ανοίχτηκαν στην άνοδο και μάλλον επιστρέφει εκεί που ξεκίνησε. Στα 0,5580 ευρώ και στο -4,78%.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Είχε μέρες καλή εντολή αγοράς για τα δεδομένα της μετοχής πάντα στα 310 ευρώ και σήμερα βρέθηκαν πρόθυμοι να τα δώσουν. Και γιατί να μην τα δώσουν σου λέει, επειδή έχει ταμείο τεράστιο, μονοψήφιο p/e και καλό μέρισμα; Αν δε θέλουν οι βασικοί μέτοχοι, θα ταλαιπωρείται άλλα 10 χρόνια. Κρίμα…

MODA BAGNO: Με όγκο και εδώ η πτώση. Στα 0,71 ευρώ και στο -5,33%.

REAL CONS.: Από τις μετοχές που δεν έκαναν καμία σπουδαία κίνηση στους μήνες της ανόδου και που πλέον μετά την πτώση των τελευταίων ημερών έφτασαν εκεί που ξεκίνησαν.

ΕΚΤΕΡ: Καλή και εδώ η πτώση αν και υπάρχουν σημαντικές υπεραξίες από όσους έχουν τοποθετηθεί εγκαίρως, επομένως, μία δικαιολογία την έχουν. Στα 1,4250 ευρώ και στο -5,32% με όγκο 29 χιλ. τεμάχια.

Η στήλη θα απουσιάσει αύριο Τρίτη 7 Μαρτίου 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης