Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τα θεμελιώδη στο επίκεντρο – Μικτή η εικόνα στο ξεκίνημα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τα θεμελιώδη στο επίκεντρο – Μικτή η εικόνα στο ξεκίνημα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Τα θεμελιώδη παίρνουν ξανά τη σκυτάλη και πρέπει σε αυτά να στρέψουμε την προσοχή μας. Να ξεχωρίσουμε τις καλές εταιρείες, από αυτές που δυσκολεύονται και λόγω των επιτοκίων θα δυσκολευτούν περισσότερο. Με ήπια υποχώρηση άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης, ενώ ήπια ανοδικά ξεκίνησε η εγχώρια αγορά. Μικτή η εικόνα στιε τράπεζες, ανοδικά ο ΟΠΑΠ και προσπαθεί για αντίδραση ο ΟΤΕ που χθες ήταν και πάλι αδύναμος.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξαιρετικά τα νούμερα της Εθνικής Τράπεζας και ανώτερα των εκτιμήσεων. Αποτυπώνονται στο ταμπλό Ουδέτερα θα λέγαμε της Alpha Bank με τα καθαρά έσοδα από τόκους να δείχνουν στασιμότητα και να πηγαίνει καλά στο θέμα των εξόδων. Με μικρές απώλειες ξεκίνησε η μετοχή και προσπαθεί να γυρίσει θετική. Το θέμα του μερίσματος είναι σημαντικό και νομίζουμε πως δεν έχει δοθεί σωστή εξήγηση. Το ΒΝ έχει ένα εξαιρετικό θέμα σήμερα για τα senior bonds των τραπεζών που ανέρχονται στα 18 δισ. ευρώ και μάλλον ο SSM αυτά κοιτάζει πριν δώσει το πράσινο φως για μέρισμα. Προφανώς και εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι δε συμμερίζεται τη χαρά των επενδυτών. Αυτά τα ομόλογα έχουν κρατική εγγύηση. Όπως καταλαβαίνετε σε μία τέτοια εποχή δε θα ήταν συνετό να πληρώσει ζημιές ο λαός και οι τράπεζες να μοιράζουν μερίσματα.

Σε ένα άλλο θέμα, στο road show που είχε χθες η Morgan Stanley στο Λονδίνο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, υπήρξε συνολικά υψηλό ενδιαφέρον για τις ευρωπαϊκές τράπεζες και η συζήτηση βέβαια κινήθηκε και στα όσα έγιναν στις ΗΠΑ και ρωτήθηκαν οι διοικήσεις αν έχουν ανάλογη έκθεση με αυτή της SVB. Οι ελληνικές τράπεζες τράβηξαν επίσης τα επενδυτικά βλέμματα και συνολικά πήγαν, όπως λένε οι πηγές μας, καλύτερα από τις προηγούμενες φορές. Το υψηλά επιτόκια και τα κέρδη που δίνουν στις τράπεζες ήταν ένας από τους λόγους που αυξήθηκε το επενδυτικό ενδιαφέρον.

ALPHA BANK: Από 0,18 ευρώ ανά μετοχή κέρδη το 2022 περιμένει 0,23 ευρώ το 2023, δηλαδή ενίσχυση 25% περίπου. Ο δείκτης NPE θα πάει κάτω από 7% το 2023 από 7,8% το 2022. Δεν τον λες και χαμηλό. Οι χορηγήσεις θα ρίξουν ρυθμό και από 10% θα πάνε σε ήπιο μονοψήφιο ποσοστό με την αποδοτικότητα των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων να είναι μεγαλύτερη του 9% και ανά μετοχή πάνω από 2,6 ευρώ (ΤΒVΡS).

ΟΠΑΠ: Παίρνει τη σκυτάλη και οι επενδυτές περιμένουν το ύψος του μερίσματος. Έχει δώσει μία εκτίμηση για EBITDA 720 εκατ. ευρώ η διοίκηση και οι μέσες εκτιμήσεις λένε πως θα ξεπεράσει το νούμερο αυτό. Τα καθαρά κέρδη θα έχουν και έκτακτα από την πώληση μεριδίου στη Betano. Με μεγάλο discount σε όρους EV/EBITDA η μετοχή σε σύγκριση με το μέσο ιστορικό της. Αύριο η ενημέρωση των αναλυτών. Στα 15,30 ευρώ και στο +1,39% στο ξεκίνημα και με καλό όγκο.

AEGEAN AIRLINES: Σήμερα και τα δικά της αποτελέσματα και έχει αύριο και αυτή την ενημέρωση. Περιμένουμε κατευθύνσεις για την πορεία του τουρισμού, καθώς λόγω δραστηριότητας, γνωρίζει καλύτερα από τους περισσότερους τι θα γίνει. Τα EBITDA αναμένονται στα 289 εκατ. ευρώ, υψηλότερα από αυτά του 2019, σύμφωνα με την εκτίμηση της Eurobank Equities.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Τρίτο συνεχόμενο limit down (-10%). Στα 13,60 ευρώ είναι η μετοχή μετά το reverse split.

VIOHALCO: Καλή κίνηση από τη μετοχή στο ξεκίνημα και ενισχύεται 2,7%. Κοιτάζει ξανά προς τα 4,50 ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Έχουν ξεκινήσει και πάλι οι αγορές από insiders. Στα 0,6060 ευρώ με άνοδο 1,51% αλλά και χαμηλό όγκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης