Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση – Moody’s, τριπλή λήξη και FTSE στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση – Moody’s, τριπλή λήξη και FTSE στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Συνεχίζονται οι δημοσιεύσεις πολύ καλών αποτελεσμάτων από τις εισηγμένες της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Προς το παρόν είναι νωρίς για τις μικρομεσαίες αν και θα έπρεπε να προσπαθούν λίγο παραπάνω οι διοικήσεις τους. Σήμερα περιμένουμε μεταβλητότητα, γιατί έχουμε rebalancing FTSE Russell, με την Τιτάν να είναι η προσθήκη στους δείκτες, έχουμε τριπλή λήξη στα παράγωγα και έχουμε και το βράδυ Moody’s.

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με δυνατή άνοδο μετά και την πορεία των αμερικανικών δεικτών χθες. Εμείς ακολουθούμε την καλή πορεία με αντίστοιχη άνοδο, πάνω από 1%. Ξεχωρίζουν οι τράπεζες με την άνοδο να συνοδεύεται από καλές συναλλαγές. Με καλό όγκο ξεκίνησε και ο ΟΤΕ ο οποίος προσπαθεί να βγάλει αντίδραση.

ΟΛΠ: Τα δικά του αποτελέσματα περιμένουμε σήμερα. Το εννεάμηνο ήταν ισχυρό και περιμένουμε καλή πορεία στο σύνολο της χρήσης. Άλλωστε θεωρούμε πως το λιμάνι είναι τσάμπα με βάση τα θεμελιώδη αλλά και τις προοπτικές που έχει, εφόσον γίνουν και οι απαραίτητες επενδύσεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με καλή άνοδο πάνω από 3% ξεκίνησε η ΑΛΦΑ και ακολουθούν και οι άλλες συστημικές. Καλή εικόνα και από Εθνική. Η Αττικής υποχωρεί 2% με την αύξηση κεφαλαίου να προχωράει.

ΟΤΕ: Την 1η Μαρτίου είδε τελευταία φορά θετικό πρόσημο στο κλείσιμο και μετράει 11 συνεχόμενες πτωτικές. Προφανώς και χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις για την πορεία της μετοχής, η οποία από την αρχή του έτους χάνει 12,83%. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μία μετοχή να κάνει τέτοιο σερί, αλλά θα πρέπει να δικαιολογηθεί, γιατί ακούγονται και πάλι πολλά. Ο ανταγωνισμός είναι το σημαντικότερο από όσα ακούγονται, αλλά νομίζουμε πως αυτή η αποτίμηση έχει ενσωματώσει μία αδυναμία.

ΟΠΑΠ: Και το 2023 το μέρισμα θα είναι πάνω από 1 ευρώ και φυσικά αν φέρει τα νούμερα που είπε η διοίκηση τότε δε νομίζουμε πως υπάρχει λόγος να μην πάει ξανά προς τα 1,50 ευρώ η συνολική απόδοση για τους μετόχους. Το υψηλό EBITDA και ο εξαιρετικά χαμηλός τραπεζικός δανεισμός το επιτρέπουν. Με άνοδο 2% ξεκίνησε η μετοχή. Σε μια περίοδο αβεβαιότητας όπως αυτή που διανύουμε αυτές τις μέρες, η μετοχή προσφέρει ασφάλεια σύμφωνα με αναλυτές.

ΕΧΑΕ: Με άνοδο περίπου 3% η μετοχή στο ξεκίνημα και στα 4,11 ευρώ. Από την υψηλή μεταβλητότητα και τον αυξημένο τζίρο, σίγουρα ευνοείται.

AUTOHELLAS: Θα έχουμε μία ακόμα καλή χρονιά στον τουρισμό και ο ισολογισμός της χρήσης 2022 δείχνει πως παραμένει φθηνή η μετοχή. Στα 578 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

JUMBO: Προσφέρει και η συγκεκριμένη ασφάλεια σε μία περίοδο όπως αυτή που διανύουμε. Στα 21,32 ευρώ και στο +1,81%. Ισχυρό το ξεκίνημα του 2023, δυνατή η εκτίμηση της διοίκησης, και υψηλό το μέρισμα.

ΓΕΒΚΑ: Αν και οι πωλήσεις κινήθηκαν στα περσινά επίπεδα το μικτό κέρδος ενισχύθηκε ενώ παράλληλα μειώθηκαν και άλλα κόστη όπως το χρηματοοικονομικό με αποτελέσματα να εμφανίσει εντυπωσιακά καθαρά κέρδη ύψους 3,93 εκατ. ευρώ από 2,9 εκατ. ευρώ. Σχεδόν αδάνειστη η εισηγμένη και προφανώς ήταν και παραμένει τσάμπα στο ταμπλό. Θα δώσει μέρισμα 0,075 ευρώ ανά μετοχή. Με άνοδο άνω του 5% ξεκίνησε η μετοχή αφού το p/e είναι μονοψήφιο. Αποτίμηση 31,2 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης