Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο - 42% η μετοχή της First Republic Bank - Κατάρρευση υπό εξέλιξη, με απώλειες - 85% σε οκτώ μέρες

ΗΠΑ: Στο - 42% η μετοχή της First Republic Bank - Κατάρρευση υπό εξέλιξη, με απώλειες  - 85% σε οκτώ μέρες
Η S&P Global υποβάθμισε περαιτέρω την περιφερειακή τράπεζα στην κατηγορία junk και ανακοίνωσε ότι η πρόσφατη προσφορά ρευστότητας από 11 μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ ενδέχεται να μην επιλύσει τα προβλήματά της
Σχετικά Άρθρα
Συνεχίζει την ελεύθερη πτώση, με απώλειες της τάξης του - 42%, κατά τη συνεδρίαση της 20/3/23, η μετοχή της First Republic Bank, λόγω των πληροφοριών και των δημοσιευμάτων που επιμένουν ότι η περιφερειακή τράπεζα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας, παρά τη διάσωσή της με μια κεφαλαιακή ένεση ύψους 30 δισ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα.
Η S&P Global υποβάθμισε περαιτέρω την τράπεζα στην κατηγορία junk και ανακοίνωσε ότι η πρόσφατη προσφορά ρευστότητας από 11 μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ ενδέχεται να μην επιλύσει τα προβλήματα της First Republic Bank.
Η First Republic με έδρα το Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται σε συνομιλίες για την άντληση κεφαλαίων από άλλες τράπεζες ή εταιρείες private equities, μέσω της έκδοσης νέων μετοχών και θα μπορούσε επίσης να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις για να αγοραστεί, ανέφεραν σε δημοσίευμά τους οι New York Times, πριν δύο μέρες.
Αργότερα,  το Reuters ανέφερε ότι η τράπεζα ερευνά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου, αλλά η κίνηση δεν αναμένεται να ευοδοθεί.
«Η αγορά θέλει μια πιο οριστική λύση για τη First Republic και η μόνη διέξοδος είναι κάποιου είδους πώληση περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε ο Matt Orton, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στη Raymond James Investment Management.
Άλλη μια υπό συζήτηση λύση, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, είναι η ενίσχυση των κεφαλαίων της First Republic Bank, μέσω επένδυσης των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών σε αυτήν.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο CEO της JP Morgan, J. Dimon, ηγείται σχετικών συνομιλιών με διευθύνοντες συμβούλους άλλων μεγάλων τραπεζών για τη διάσωση της κλυδωνιζόμενης περιφερειακής τράπεζας. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της First Republic έχει υποχωρήσει κατά 85% τις τελευταίες επτά συνεδριάσεις λόγω των φόβων για κατάρρευση της τράπεζας, καθώς μεγάλο ποσοστό των καταθέσεων της είναι ανασφάλιστες.
Οι πωλητές short στην First Republic πραγματοποίησαν κέρδη περίπου 560 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε οκτώ μέρες, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Ortex.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης