Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το «βέτο» Ανδρουλάκη στον Μητσοτάκη δυναμιτίζει το κλίμα στο αδιέξοδο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Αναζητείται ο επόμενος... πρωθυπουργός

Το «βέτο» Ανδρουλάκη στον Μητσοτάκη δυναμιτίζει το κλίμα στο αδιέξοδο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Αναζητείται ο επόμενος... πρωθυπουργός
Δυναμιτίζεται το κλίμα μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τη συγκυβέρνηση – Ο Ανδρουλάκης θα θέσει σίγουρα θέμα Πρωθυπουργού
Σχετικά Άρθρα

Μετά τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού άνοιξε ένα δημόσιος διάλογος στα δύο κομματικά επιτελεία στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης θα βάλει βέτο στο πρόσωπο του Πρωθυπουργό. 
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζιος, από νωρίς δυναμίτισε το κλίμα, χρησιμοποιώντας πολλή σκληρή γλώσσα επιτέθηκε στη κυβέρνηση τονίζοντας ότι δεν υπήρχε θεσμικό αίτημα συνάντησης των δύο ανδρών ενώ ειρωνεύτηκε ότι πως θα μπορούσε να υπάρξει θετική ανταπόκριση την ώρα που η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι πολύ αργότερα έγιναν γνωστά τα  περιστατικά της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, άρα αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για να μην συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Δύσκολος εταίρος το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη 

Από την άλλη, βλέποντας αυτό το κλίμα, θεωρούμε ότι πολύ δύσκολα το ΠΑΣΟΚ θα συμφωνήσει στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη εάν τεθεί το θέμα του Πρωθυπουργού σε μία μελλοντική διακυβέρνηση από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Από την στιγμή που ο κ. Ανδρουλάκης θεωρεί πολιτικά υπεύθυνο τον κ. Μητσοτάκη για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, είναι πολύ δύσκολο να συμφωνήσει στο πρόσωπό του.  Φαντάζεται κανείς Μητσοτάκη Πρωθυπουργό και αντιπρόεδρο κυβέρνηση Νίκο Ανδρουλάκη; 

Τα επιχειρήματα του Μαξίμου 

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός τόνισε εχθές την περίπτωση Scholz. Ο γερμανός καγκελάριος είναι Πρωθυπουργός σε τρικομματική κυβέρνηση μαζί με τους πράσινους και τους φιλελεύθερους. Τα τρία κόμματα δεν ορίσανε πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. Δέχτηκαν Πρωθυπουργό τον νικητή των εκλογών. Είναι ένα καλό παράδειγμα που μπορεί η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που υπάρξει διαπραγμάτευση. Το ίδιο συμβαίνει και με τους σοσιαλιστές στην Ισπανία που συγκυβερνούν με τους Podemos, με τους τελευταίους να δέχονται τον Sanchez ως Πρωθυπουργό. 

Θα προτείνει Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής 

Το ζήτημα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ σκέφτεται να προτείνει πρόσωπο κοινής αποδοχής θέλοντας να παγιδεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα προτείνοντας πρόσωπα που προέρχονται από την παράταξη της ΝΔ. Είναι ακόμα πολύ πρώιμη η συζήτηση αλλά είναι σίγουρο ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη δεν θα είναι ένας εύκολος συνέταιρος όπως ήταν το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου στην κυβέρνηση Σαμαρά. Σε όλα τα επίπεδα. Και στο θέμα των υπουργείων και της πολιτικής κατεύθυνσης και της ατζέντας. Αλλά πρωτίστως στο θέμα του Πρωθυπουργού. Επίσης, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, δεν μπορούν να γίνουν και τρίτες εκλογές για να ξεκαθαρίσει το θέμα εάν βρεθούμε σε αδιέξοδο. 

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης