Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Yellen έστειλε στα «τάρταρα» τη μετοχή της First Republic - Επηρεάστηκαν αρνητικά όλες οι περιφερειακές τράπεζες

ΗΠΑ: Η Yellen έστειλε στα «τάρταρα» τη μετοχή της First Republic - Επηρεάστηκαν αρνητικά όλες οι περιφερειακές τράπεζες
Πάει, χάθηκε το αισιόδοξο σενάριο για τη μετοχή της First Republic Bank, μετά τις δηλώσεις Yellen 
Σχετικά Άρθρα
Ενώ η κλυδωνιζόμενη First Republic Bank εξετάζει τις επιλογές της και η μετοχή της εμφάνιζε  μεγάλη μεταβλητότητα, η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen βγήκε μετά τις ανακοινώσεις της Fed και είπε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για την ασφάλιση του συνόλου των καταθέσεων των αμερικανικών τραπεζών, καθιστώντας το σενάριο bull ακόμη πιο δύσκολο για τη μετοχή.
Η First Republic Bank  είναι μια απο τις τράπεζες των οποίων η μετοχή έχει χάσει μεγάλο μέρος της αξίας της από την έναρξη της τραπεζικής κρίσης στις ΗΠΑ στις 8 Μαρτίου, και μιλά με άλλες τράπεζες και επενδυτικές εταιρείες προκειμένου να εξαγοραστεί.
Ο αναλυτής της Morgan Stanley, Manan Gosalia, σε έκθεση νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, έθεσε ως τιμή στόχο για τη μετοχές της First Republic τα 54 δολάρια.
Η αισιόδοξη υπόθεση του Gosalia βασίστηκε σε ένα σενάριο στο οποίο η Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) θα ασφάλιζε όλες τις καταθέσεις.
Αυτή η ελπίδα χάθηκε ωστόσο αφού η Yellen, μιλώντας στην Υποεπιτροπή Πιστώσεων της αμεδρικανικής Γερουσίας είπε ότι η κυβέρνηση «δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να ασφαλίσει όλες τις ανασφάλιστες τραπεζικές καταθέσεις». Το αποτέλεσμα ήταν η μετοχή της First Republic να περάσει σε ελεύθερη πτώση και μέσα στο τελευταίο μισάωρο της συνεδρίασης να χάσει 15,5% και να κλείσει στα 13,33 δολάρια.
Το σχόλιο της Yellen επηρέασε όλες τις μετοχές των περιφερειακών τραπεζών, είπε ο R.J. Grant, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Keefe, Bruyette & Woods.
«Η Yellen έδωσε ένα ανησηχητικό μήνυμα», πρόσεθσε, γιατί «υπήρχε αυτή η αίσθηση ότι υπήρχαν παρασκηνιακές συνομιλίες στην Ουάσιγκτον και ότι οι καταθέτες θα προστατεύονταν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης