Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Cenergy: Έναρξη κάλυψης από Χρυσοχοΐδης με σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 5 ευρώ

Cenergy: Έναρξη κάλυψης από Χρυσοχοΐδης με σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 5 ευρώ
Με ένα ανεκτέλεστο που τετραπλασιάστηκε μέσα στο τελευταίο δεκαοχτάμηνο, και με αυξανόμενα περιθώρια κέρδους, η Cenergy αποτελεί μια πολύ ελκυστική επενδυτική επιλογή
Σχετικά Άρθρα
Την κάλυψη της Cenergy ξεκίνησε η Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ δίνοντας σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 5 ευρώ.
Όπως αναφέρει πριν την εποχή των ΑΠΕ, το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας συνέδεε μερικές μονάδες με τους τελικούς καταναλωτές.
Ο μόνος φυσικός τρόπος για να επιτραπεί σε ένα αυξανόμενο αριθμό αποκεντρωμένων μονάδων (όπως φωτοβολταϊκά πάρκα αιολικά πάρκα) να εισέρχονται στο δίκτυο χωρίς να καταστρέφουν τη σταθερότητα του συστήματος είναι να αναβαθμιστεί το υφιστάμενο δίκτυο με πρόσθετες γραμμές.
Η αποθήκευση και η συνδεσιμότητα είναι θεμελιώδους σημασίας στην ενεργειακή μετάβαση αναφέρει η Χρυσοχοΐδης.
Η Cenergy δραστηριοποιείται στον τομέα της συνδεσιμότητας, παράγοντας καλώδια και σωλήνες για πάνω από 70 χρόνια. Θα περίμενε κανείς ότι πρόκειται για μια χαμηλού περιθωρίου κέρδους, ώριμη επιχείρηση, καθώς τα καλώδια και οι χαλύβδινοι σωλήνες θα πρέπει να αποτελούν εμπόρευμα.
Ωστόσο, όλα τα υποθαλάσσια έργα έχουν αυστηρές προδιαγραφές και η εταιρεία απολαμβάνει το πλεονέκτημα ότι είναι ένα από τα λίγα παγκοσμίως κατασκευαστών που έχουν ήδη παραδώσει επιτυχώς σε τέτοια έργα, δημιούργησαν έναν απαιτητικό κατάλογο αναφοράς και τώρα είναι σε θέση να να υποβάλει προσφορά για νέα έργα με υψηλότερο περιθώριο κέρδους.
Με ένα ανεκτέλεστο που τετραπλασιάστηκε μέσα στο τελευταίο δεκαοχτάμηνο, και με αυξανόμενα περιθώρια κέρδους, η Cenergy αποτελεί μια πολύ ελκυστική επενδυτική επιλογή με πάνω από 30% upside, ενώ και ένας στόχος των 5,30 ευρώ θα μπορούσε εύκολα να δικαιολογηθεί.
Το γεγονός ότι ο δείκτης καθαρού χρέους προς EBITDA μειώθηκε, σε συνδυασμό με τις πειστικές απαντήσεις που δίνει η εταιρεία σχετικά με η διαχείριση των αποθεμάτων, υποβαθμίζουν τις ανησυχίες της ΑΧΕ σχετικά με την αύξηση κατά 60% του Καθαρού Χρέους κατά τη διάρκεια του 2022.
Εξάλλου, το μεγάλο ανεκτέλεστο υπόλοιπο και η αυξημένη αριθμός έργων απαιτούν μεγαλύτερο κεφάλαιο κίνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης