Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών έφερε πτώση – Οι μετοχές που επηρεάστηκαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών έφερε πτώση – Οι μετοχές που επηρεάστηκαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών (21 Μαΐου) έφερε νέα αύξηση της νευρικότητας και απώλειες. Υπάρχουν μετοχές όπου τα δύο μεγάλα κόμματα διαφωνούν για το πως πρέπει να λειτουργούν. ΔΕΗ, τράπεζες (όχι όλες), ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ είναι μερικές περιπτώσεις. Νομίζουμε πως η πορεία αυτών θα συνδεθεί με δημοσκοπήσεις αλλά και προεκλογικές υποσχέσεις. Σημειώνουμε πως η ημερομηνία που δόθηκε είναι για τις πρώτες εκλογές με τις δεύτερες να πηγαίνουν αρχές Ιουλίου.

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με άνοδο και στη συνέχεια έχασαν όλα τα κέρδη. Με μικρή άνοδο ξεκινήσαμε εμείς και κλείσαμε με απώλειες 1,19%. Ο τζίρος κάπως υψηλότερος από το χθεσινό αλλά και πάλι χαμηλός, ειδικά αν αφαιρεθούν και τα πακέτα ύψους 7,3 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός στα 72 εκατ. ευρώ. Πιέστηκαν τράπεζες, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Viohalco κ.α. Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ και Eurobank τα χαρτιά με άνοδο στον FTSE 25.

ΔΕΗ: Προφανώς και θα επηρεάζεται η πορεία της από όσα θα ακούγονται για τις εκλογές. Άλλωστε είναι καταγεγραμμένη η διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ για το πως διοικείται η ΔΕΗ από τη ΝΔ, αλλά και ο επενδυτής θυμάται που ήταν η ΔΕΗ την εποχή που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η μετοχή υποχώρησε 2,73% και έκλεισε στα 7,47 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εκεί που το υπερταμείο έχει μεγαλύτερο ποσοστό, θα δούμε και περισσότερη μεταβλητότητα, λογικά. Όπως φάνηκε σήμερα η Eurobank θα επηρεαστεί λιγότερο αφού έχει πολύ μικρό ποσοστό και κάτω του 5%. Στην Εθνική το ΤΧΣ έχει το 40,39%, στην Πειραιώς το 27% και στην Alpha Bank 9%. Η AΛΦΑ έχασε 3,30%, η ΠΕΙΡ 2,56%, η ΕΤΕ 1,13% και η ΕΥΡΩΒ ενισχύθηκε 0,29%.

ΕΥΔΑΠ: Μάλλον θα δούμε το κακό σενάριο, αφού σήμερα έγραψε χαμηλό 2,5 ετών. Αυτό που φοβόμασταν αποκτά περισσότερες πιθανότητες. Σπάει δηλαδή μετοχή προς χαμηλότερα επίπεδα. Στα 6,46 ευρώ και στο -1,97%.

ΟΛΘ: Υψηλός ο όγκος σήμερα στη μετοχή, για τα δεδομένα της πάντα. Όμως τα περισσότερα χαρτιά έγιναν στο συν και όχι στο πλην. Στις 6 Απριλίου τα αποτελέσματα χρήσης. Στα 24,90 ευρώ και με απώλειες 4,23% μετά από συναλλαγές 12 χιλ. τεμαχίων. Υψηλό στα 26,30 ευρώ και χαμηλό στα 24,70 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Θα αρχίσουν και τα πολιτικά στοιχήματα… Δεν έχει θέμα με τις εκλογές η συγκεκριμένη. Στα 14,88 ευρώ και στο +0,54%.

CENERGY: Από τις ανοδικές της αγοράς σήμερα, αυτή ξεχώρισε με άνοδο 2,52% και κλείσιμο στα 3,8650 ευρώ. Ο όγκος πάνω από 235 χιλ. τεμάχια.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Καλή και η δική της συμπεριφορά και έκλεισε με άνοδο 2,13% και στα 6,70 ευρώ.

FRIGOGLASS: Ακούγαμε το προηγούμενο διάστημα διάφορα σχόλια για το τι θα πράξουν οι μικρομέτοχοι. Είχε μάλιστα ακουστεί πως οργανώνονταν για νομικές κινήσεις και περιμέναμε πως κάτι θα έκαναν σήμερα στη γενική συνέλευση. Κάτι θα έλεγαν, κάτι θα ρώταγαν. Τίποτα όμως. Δεν βρέθηκε ένας να ρωτήσει κάτι τη διοίκηση. Αλλάζει τώρα η εταιρεία και μένει με το 15% αυτών που είχε. Μακάρι να ξεκινήσει μία άλλη πορεία και να πάει καλύτερα στο μέλλον, αλλά νομίζουμε πως χρηματιστηριακά δεν έχει κάτι να δώσει. Επιπλέον, όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν υπήρξε μέτοχος που να ψήφισε κατά. 

ΜΕΖΖ: Κλείδωσαν στο -10% από νωρίς σήμερα, αλλά και μετά από μία εντυπωσιακή πορεία το προηγούμενο διάστημα, οι μετοχές των Galaxy και Sunrise συμπαρασύροντας και τα άλλα ΜΕΖΖ σε ανάλογες απώλειες. Στα 0,1612 ευρώ το ΣΑΝΜΕΖΖ, στα 0,4328 ευρώ το ΓΚΜΕΖΖ, ενώ το ΦΒΜΕΖΖ έχασε 5,42% και το ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ 4,19%,

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Tα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης