Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Στόχος της ΝΔ μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση - Η χώρα να μην περιπέσει σε φαινόμενα τύπου Βουλγαρίας

Γεωργιάδης: Στόχος της ΝΔ  μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση - Η χώρα να μην περιπέσει σε φαινόμενα τύπου Βουλγαρίας
"Ο στόχος του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ είναι η Ελλάδα να μην περιπέσει σε φαινόμενα τύπου Βουλγαρίας. Η Βουλγαρία έχει σε λίγες μέρες εκλογές. Είναι η 5η εκλογική αναμέτρηση σε δύο χρόνια", ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης
«Στις εκλογές τις 21ης Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θέλει να πάρει το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό, έτσι ώστε να κάνει το πρώτο βήμα που χρειάζεται για την αυτοδυναμία. Ο στόχος της ΝΔ είναι η Ελλάδα να έχει ξανά μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο Mega πρόσθεσε ότι «δυστυχώς, η απλή αναλογική το καθιστά αυτό αδύνατο στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Για να έχουμε όμως τον λεγόμενο «δεύτερο γύρο», πρέπει πρώτα να κερδίσουμε τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Άρα, επικεντρωνόμαστε στις εκλογές της 21ης Μαΐου, οι οποίες δεν είναι αδιάφορες όπως κάποιος μπορεί να νομίζει, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικές».
Για τη δυνατότητα συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «εάν υπάρχει δυνατότητα να γίνει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ καλύτερα με το μπόνους, διότι τότε θα έχουμε πραγματικά μια πολύ σταθερή κυβέρνηση».
Όπως είπε, «ο στόχος του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας είναι η Ελλάδα να μην περιπέσει σε φαινόμενα τύπου Βουλγαρίας. Η Βουλγαρία έχει σε λίγες μέρες εκλογές. Είναι η 5η εκλογική αναμέτρηση σε δύο χρόνια. Για ποιο λόγο; Γιατί και εκεί κάποιοι «φωστήρες» ψήφισαν την απλή αναλογική και από την ώρα που την ψήφισαν δεν μπορούν να κάνουν Κυβέρνηση».
«Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξουμε, είναι ποια θα είναι τα ποσοστά και ποιοι θα είναι οι πολιτικοί συσχετισμοί. Εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν επιτύχει αυτό που εμείς θέλουμε, δηλαδή ένα μεγάλο ποσοστό και μία καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας, σε αυτήν την περίπτωση θα οδηγήσουμε τη χώρα προς την αυτοδυναμία ή προς μία Κυβέρνηση συνεργασίας με το μπόνους», σημείωσε.

Τι ανέφεραν Ζαχαριάδης και Καραθανασόπουλος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης, μιλώντας στο Mega, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι «την πρώτη διερευνητική εντολή θα την υλοποιήσουμε. Θα συγκροτήσουμε σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας, όπως είναι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, εκτός από 3, και θα μπει η χώρα σε μία νέα περίοδο. Με πολιτική σταθερότητα, που είναι αναγκαία σε αυτή τη δύσκολη φάση που βρισκόμαστε, αλλά και με αλλαγή πορείας που είναι σημαντική για να διορθωθεί η κατάσταση».
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, Ν. Καραθανασόπουλος, μιλώντας για τις εκλογές , ανέφερε ότι «ένα ισχυρό ΚΚΕ θα είναι το αντίπαλο δέος στην επόμενη κυβέρνηση που θα εφαρμόσει μια προκαθορισμένη αντιλαϊκή πολιτική».
«Με τις δοσμένες συνθήκες δεν μας υπολογίζει κανείς. Κάτω από άλλες συνθήκες είμαστε έτοιμοι να ασκήσουμε και την διαχείριση και την εξουσία, όταν το αποφασίσει ο λαός», σημείωσε.
Κατά τον ίδιο, η επόμενη κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της συμφωνίας με τις ΗΠΑ, ανεξάρτητα από σύνθεση θα κινηθεί σε συγκεκριμένα μονοπάτια και χαρακτήρισε εκβιαστικό το δίλημμα «σταθερή κυβέρνηση ή ακυβερνησία» διότι η σταθερή κυβέρνηση θα σημαίνει την επιδείνωση της θέσης του λαού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης