Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Νέα παρέμβαση κόλαφος από Nouriel Roubini για κρυπτονομίσματα: Πρόκειται για αγορά - συνδικάτο εγκλήματος

Νέα παρέμβαση κόλαφος από Nouriel Roubini για κρυπτονομίσματα: Πρόκειται για αγορά - συνδικάτο εγκλήματος
Για άλλη μία φορά κατακεραυνώνει...
Ξανά στο στόχαστρο του διακεκριμένου –αν μη τι άλλο– διεθνούς φήμης οικονομολόγου Nouriel Roubini βρέθηκαν τα κρυπτονομίσματα, την αγορά των οποίων χαρακτήρισε συνδικάτο εγκλήματος…
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Twitter, πρόκειται για μια βιομηχανία τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που χαρακτηρίζεται από συνεχή χειραγώγηση, καθώς μάλιστα αποτελεί εν συνόλω ένα συνδικάτο εγκλήματος.
Οι παρατηρήσεις του «έδειχναν» προγενέστερους ισχυρισμούς ενός γνωστού crypto blogger, του Bitfinex'ed, ο οποίος ισχυριζόταν ότι οι τιμές των συμβολαίων εκτινάχθηκαν πριν από τις κατασταλτικές ενέργειες των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών, λόγω διόγκωσης της αγοράς μέσω συντονισμένων πράξεων… από τα ανά τον κόσμο ανταλλακτήρια.
Σημειώνεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο «Dr. Doom» καταδικάζει τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, γιόρτασε την πτώση των τραπεζών που συμμετείχαν στη βιομηχανία κρυπτογράφησης. Αφού η Silicon Valley Bank, η Signature Bank και η Silvergate απέτυχαν, ο Ρουμπίνι έκανε ένα αιχμηρό σχόλιο με ένα απλό μήνυμα: «Καλή λευτεριά».
Η απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να διασώσει τις καταθέσεις πελατών της Signature και της SVB ήταν «εξευτελιστική», έγραψε.
«Ποια είναι η λογική της προστασίας των καταθετών της Signature Bank, μιας τράπεζας που αποφάσισε απερίσκεπτα να πηδήξει στον άθλιο βόθρο της κρυπτογράφησης και να στοιχηματίσει στο shitcoins biz;»
Σε σχόλια νωρίτερα φέτος, ο Roubini είπε ότι «κυριολεκτικά το 99% των κρυπτονομισμάτων είναι απάτη» και ένα «συνολικό σχήμα Ponzi, μια πραγματική φούσκα που καταρρέει».
«Πρέπει να μείνετε μακριά [από την κρυπτογράφηση], πρέπει να μείνετε οπωσδήποτε μακριά», είπε ο Roubini, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης