Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στο Bakhmut, οι Ουκρανοί χάνουν 500 ημερησίως – CIA: Η Ουκρανία θα πρέπει να δεχθεί εδαφικές παραχωρήσεις

Χάος στο Bakhmut, οι Ουκρανοί χάνουν 500 ημερησίως – CIA: Η Ουκρανία θα πρέπει να δεχθεί εδαφικές παραχωρήσεις
CIA: Ο Zelensky πρέπει να δεχθεί εδαφικές παραχωρήσεις
(upd 16) Το Bakhmut, το φρούριο όπως το αποκαλούν οι Ουκρανοί, έχει καταρρεύσει, το 78% της πόλης έχει καταληφθεί από τους Wagner και τους ρώσους ενώ όπως αναφέρουν πηγές η ολοκληρωτική περικύκλωση είναι θέμα ημερών.
Ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky ανέφερε ότι εάν η Ουκρανία χάσει το Bakhmut μπορεί να δεχθεί μεγάλη πίεση από την Δύση αλλά και από τους Ουκρανούς πολίτες για συμβιβασμό με την Ρωσία…
Εν τω μεταξύ πρώην αξιωματούχος της CIA των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ανέφερε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να πιέσουν την Ουκρανία να εγκαταλείψει τις αξιώσεις της για την Κριμαία και το Donbass….

CIA: Ο Zelensky πρέπει να δεχθεί εδαφικές παραχωρήσεις

Οι ΗΠΑ πρέπει να πουν ευθέως στον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky ότι η Ουκρανία θα πρέπει τελικά να δεχτεί εδαφικές παραχωρήσεις, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του Αντιτρομοκρατικού Κέντρου της CIA, Robert Grenier.
Ήδη ο Zelensky παραδέχεται ότι οι άνθρωποι του έχουν κουραστεί από τις συγκρούσεις.
«Η στιγμή πλησιάζει γρήγορα όταν ένας ανώτερος εκπρόσωπος της κυβέρνησης Biden θα χρειαστεί να ξεκινήσει έναν παρόμοιο σκληρό, ρεαλιστικό διάλογο με τον Zelensky», ανέφερε το The Hill, προσθέτοντας ότι αν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι «ένας σπουδαίος φίλος» της Ουκρανίας «η ικανότητά του να εκπληρώνει τις σιωπηρές και ρητές υποσχέσεις του για υποστήριξη στην Ουκρανία «όσο χρειαστεί» είναι πιθανό να περιοριστεί στο εγγύς μέλλον».

«Ο Zelensky πρέπει οδηγηθεί σε διαπραγματεύσεις, που πιθανόν να περιλαμβάνουν εδαφικές παραχωρήσεις για την Κριμαία και το Donbass», είπε ο πρώην αξιωματούχος της CIA.

Κατά τη γνώμη του εμπειρογνώμονα, η ουκρανική σύγκρουση δεν απειλεί την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, και ως εκ τούτου η πλήρης άμυνα κάθε ίντσας της ουκρανικής επικράτειας δεν βρίσκεται στη λίστα των ζωτικών συμφερόντων της Δύσης.

«Τώρα είναι η ώρα για να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, το ΝΑΤΟ και ναι, την Ρωσία».
Προειδοποίησε ότι είναι σημαντικό για το ΝΑΤΟ να κάνει την Ουκρανία ένα απόρθητο φρούριο για να αποτρέψει τη Ρωσία στο μέλλον, αλλά η Δύση δεν χρειάζεται ολόκληρη την Ουκρανία για αυτόν τον σκοπό.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι περιοχές Kherson, Zaporozhye, Donetsk και Lugansk, καθώς και η χερσόνησος της Κριμαίας, αποτελούν αναπόσπαστα μέρη της Ρωσίας.
Κάποια στιγμή στο μέλλον, αυτές οι περιοχές θα απελευθερωθούν πλήρως από τη Ρωσία και αυτό θα είναι μια πικρή πραγματικότητα για την Ουκρανία και τη Δύση να το αποδεχτούν.

Προς ακύρωση της αντεπίθεσης ο Zelensky;

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Οικονομικής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Μόσχας, Lyuba Lulko, που ανέλυσε μία σειρά δεδομένων, όπως τα ανεπαρκή όπλα της Δύσης, την πτώση του Bakhmut και την ουκρανική λειψανδρία, ο Zelensky προσανατολίζεται σε ακύρωση της ουκρανικής εαρινής αντεπίθεσης.
«Αυτή η πίεση ωθεί τον Ουκρανό πρόεδρο σε αναθεώρηση πολλών αποφάσεων, υποστηρίζει σε ανάλυσή της.
Η Δύση χρειάζεται ένα «πάγωμα» της ειδικής επιχείρησης.
Εάν οι ουκρανικές δυνάμεις καταφέρουν να ανακαταλάβουν τον «χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία» ανακτώντας τη Μελιτόπολη και το Μπερντιάνσκ, αυτό θα σήμαινε μία πιθανή πυρηνική κλιμάκωση και η Δύση ανησυχεί για αυτό το ενδεχόμενο.

Απορρίπτει τα ειρηνευτικά σχέδια Κίνας, Λευκορωσίας η Ρωσία

Τα ειρηνευτικά σχέδια της Κίνας και της Λευκορωσίας απορρίπτει η Ρωσία, αναφέροντας αυτά είτε δεν μπορούν να εφαρμοστούν λόγω της στάσης των Ουκρανών είτε γιατί δεν βοηθούν τα σχέδια της Μόσχας.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov υποστήριξε πως το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας δεν έχει μπει σε παύση, απλά, όπως είπε, κάποιες πτυχές του δεν είναι εφαρμόσιμες καθώς η Ουκρανία δεν μπορεί να αγνοήσει τις «επιταγές» της Δύσης.
«Η ειρηνευτική πρόταση της Κίνας δεν είναι σε παύση.
Υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις, οι οποίες – ας πούμε – είναι μη εφαρμόσιμες αυτή τη στιγμή εξαιτίας της αδυναμίας της ουκρανικής πλευράς να μην υπακούσει αυτούς από τους οποίους εξαρτάται.
Και αυτοί που τη διατάζουν, όπως ξέρουμε, δεν είναι στο Κίεβο.
Και επιμένουν ότι ο πόλεμος πρέπει να συνεχιστεί» υποστήριξε ο Peskov.
Αναφερόμενος στην πρόταση του Λευκορώσου προέδρου για άμεση εκεχειρία, ο Peskov υποστήριξε πως το σχέδιο αυτό δεν βοηθά τη Μόσχα να επιτύχει τους στόχους της επιχείρησης της.
Παρόλο αυτά αναφέρεται πως είναι πολύ πιθανό ο πρόεδρος Putin να συζητήσει για αυτό το σχέδιο με τον Lukashenko την ερχόμενη εβδομάδα.

Ρωσία: Θα λάβουμε στρατιωτικά μέτρα κατά της Δύσης

Οι δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία αποτελούν το αποκορύφωμα της υποκρισίας των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya .
«Οι προσπάθειες να διαφημιστούν ως πρωταθλητές της ειρήνης στο πλαίσιο των αδιάκοπων προμηθειών όπλων στο καθεστώς του Κιέβου και των δηλώσεων από την Ουάσιγκτον και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το απαράδεκτο κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία αποτελούν αποκορύφωμα της υποκρισίας τους», είπε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν οι δυτικές χώρες σταματούσαν να στέλνουν όπλα στο Κίεβο, η ουκρανική σύγκρουση θα είχε διευθετηθεί ειρηνικά εδώ και πολύ καιρό.
«Θα είχε επικρατήσει ειρήνη στην Ουκρανία πριν από πολύ καιρό, αν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν είχαν αποστείλει όπλα στην Ουκρανία ρίχνοντας χιλιάδες νέους στρατεύσιμους στην παράλογη κρεατομηχανή», είπε ο Nebenzya.
Επιπλέον, οι δυτικοί ηγέτες μιλούν για την ανάγκη να επιβληθεί στρατηγική ήττα στη Ρωσία.
Η Μόσχα θα χρειαστεί να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ως απάντηση, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ.
«Στο φόντο της δημοσίως δηλωμένης επιθυμίας του ΝΑΤΟ να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία, είναι προφανές ότι τέτοιες ενέργειες μας ωθούν να λάβουμε όλα τα απαραίτητα αμοιβαία βήματα, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής σφαίρας», είπε ο πρέσβης.
Η Μόσχα θα πρέπει να ενεργήσει έτσι προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του ενωσιακού κράτους της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λευκορωσίας.

Πρόταση Lukashenko: Εκεχειρία χωρίς ανασύνταξη δυνάμεων

Για τον κίνδυνο ενός Γ’ Παγκόσμιου πολέμου με πυρηνικές διαστάσεις προειδοποιεί ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko, ο οποίος προτείνει την κήρυξη εκεχειρίας στην Ουκρανία χωρίς ανασύνταξη δυνάμεων.
«Θα προσπαθήσω να πάρω το ρίσκο να προτείνω την παύση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.
Χωρίς το δικαίωμα των εμπλεκόμενων μερών να μετακινήσουν εξοπλισμό και να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους» υποστήριξε ο Lukashenko, προειδοποιώντας πως στον ορίζοντα διαφαίνεται ο κίνδυνος ενός Γ’ Παγκόσμιου πολέμου με πυρηνικές διαστάσεις.
Όπως είπε, αυτός ο κίνδυνος μπορεί να αποφευχθεί μόνο μέσω των διαπραγματεύσεων, υποστηρίζοντας πως η σφαγή στην Ουκρανία δεν θα σταματήσει μέχρι να δώσει το πράσινο φως ο αφέντης του εξωτερικού.

Δεν είναι υπερβολή – Orban: Κοντά ο Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος

Δεν είναι υπερβολή, είναι κοντά ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Victor Orban, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στη συνεχή προμήθεια του Κιέβου με οπλικά συστήματα από τη Δύση.
«Η Δύση στέλνει όλο και πιο ισχυρά οπλικά συστήματα στην Ουκρανία για να συνεχίσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις εναντίον της Ρωσίας.
Ως εκ τούτου ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είναι πλέον κάποιο είδος «λογοτεχνικής» υπερβολής.
Τώρα αυτός είναι ένας πραγματικός κίνδυνος» υπογράμμισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός
Όπως είπε ο Orban, ήδη οι Ευρωπαίοι ηγέτες μιλούν για το εάν τα κράτη – μέλη της ΕΕ θα πρέπει να στείλουν κάποια ειρηνευτικά στρατεύματα
«Αυτό θα είναι ένα ακόμα πέρασμα… κόκκινης γραμμής» επισημαίνει ο Orban.

Υπερτιμημένα τα Leopard, δεν είναι θαυματουργά

Λίγες εβδομάδες πριν από την πολυαναμενόμενη αντεπίθεση των Ουκρανών, από την οποία εκτιμάται ότι θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η εξέλιξη του πολέμου με τη Ρωσία, αποτυπώνεται η πικρή αλήθεια για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Σε δηλώσεις του στην ηλεκτρονική έκδοση czdefence.cz ο απόστρατος Τσέχος στρατηγός Jiri Shedivy υποστηρίζεται ότι τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard που δίνονται στην Ουκρανία είναι υπερτιμημένα, και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ως θαυματουργά όπλα.

Prigozhin (Wagner): Τεράστιες οι απώλειες των Ουκρανών στο Bakhmut - Πολεμούν σκληρά

Παρά τις τεράστιες απώλειες που υφίστανται, οι Ουκρανοί εξακολουθούν να πολεμούν σκληρά στο Bakhmut υποστήριξε ο Yevgeny Prigozhin, ο επικεφαλής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας, Wagner, ο οποίος εκτίμησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν να δώσουν πολλές ακόμα μάχες.
«Όχι, ο ουκρανικός στρατός δεν τρέχει πουθενά.
Ο ουκρανικός στρατός δίνει αιματηρές μάχες και υπερασπίζεται το Bakhmut με τίμημα πολύ σοβαρές απώλειες.
Μια άλλη σημαντική πτυχή που πρέπει να επισημανθεί, είναι να διατηρήσουμε τις πτέρυγες μας.
Οι πτέρυγες είναι σημαντικό να διατηρηθούν, πρέπει να μας συνδράμουν οι συμμαχικές μας δυνάμεις.
Τώρα, πρέπει να συγκεντρωθούμε στην πόλη, γιατί πρόκειται για ένα πολύ τεράστιο έργο μάχης» υπογράμμισε ο Prigozhin.

Το Bakhmut θα πέσει…

Από την πλευρά του, ο αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ Scott Ritter είπε πρόσφατα ότι ο ουκρανικός στρατός θα χάσει το Artyomovsk (Bakhmut), κάτι που με τη σειρά του θα οδηγήσει στην ήττα της χώρας και στην πτώση του Zelensky.
Υποστήριξε ότι ο Zelensky έχει ακόμα την ευκαιρία να αποφύγει περαιτέρω καταστροφή εάν αποφασίσει να ακολουθήσει το σχέδιο που προτείνει η Κίνα.
Ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών είπε ότι εάν ο Zelensky ακολουθούσε το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας, η Ουκρανία θα επιβίωνε ως έθνος, ο στρατός της θα διατηρηθεί και θα κρατήσει ανοιχτή την πόρτα για ένταξη στην ΕΕ.
Το Artyomovsk ή στα Ουκρανικά Bakhmut, έχει γίνει σκηνή αιματηρών μαχών λόγω της σημασίας της για τον εφοδιασμό των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή Donbass.
Όταν η πόλη καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις, μεγάλες εκτάσεις στο Donbass θα είναι ο επόμενος στόχος.

Ο Zelensky φοβάται… την διεθνή υποστήριξη της Ρωσίας

Για τον λόγο αυτό ο Zelensky τόνισε σε συνέντευξή του στο Associated Press στις 28 Μαρτίου ότι η Ρωσία μπορεί να αρχίσει να αυξάνει την διεθνή υποστήριξη της για μια ειρηνευτική συμφωνία που θα μπορούσε να απαιτήσει από την Ουκρανία να συμβιβαστεί.
Εάν ο Ρώσος πρόεδρος Putin «αισθανθεί λίγο αίμα – μυρίσει ότι είμαστε αδύναμοι – θα πιέσει πάρα πολύ».

Ο Zelensky παραδέχτηκε επίσης ότι ανησυχεί ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να επηρεαστεί από τη μετατόπιση των πολιτικών δυνάμεων στις ΗΠΑ αφού ήδη οι Ρεπουμπλικάνοι αντιδρούν και για τον λόγο αυτό απηύθυνε πρόσκληση στον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping να επισκεφθεί το Κίεβο την πρωτεύουσα την Ουκρανίας.
«Θέλω να μιλήσω μαζί του. Είχα επαφή μαζί του πριν από τον πόλεμο, αλλά όλο αυτό το έτος, περισσότερο από ένα χρόνο, δεν είχα».
Ο Zelensky παραδέχτηκε επίσης με δυσαρέσκεια ότι «η Ουκρανική κοινωνία μπορεί να αισθανθεί κουρασμένη» εάν ο ουκρανικός στρατός ηττηθεί στο Bakhmut.
«Η κοινωνία μας θα με πιέσει να συμβιβαστώ με τους ρώσους».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα συνεχίσει να είναι μια δύσκολη διαδικασία, στην οποία η Ρωσία θα επικρατήσει τελικά, αλλά με μια ρεαλιστική προσέγγιση από ΗΠΑ και Ουκρανία μπορεί να αποφευχθεί περιττή αιματοχυσία.
Αν και υπάρχουν πολλές περισσότερες φωνές που ζητούν αποδοχή των όρων της Ρωσίας, υπάρχουν ακόμη ελάχιστες ενδείξεις από την κυβέρνηση Biden ότι θα αλλάξουν στρατηγική.

Όσο αυτή η ροή δυτικής υποστήριξης δεν τελειώνει, ο πόλεμος θα διαρκέσει περισσότερο από όσο χρειάζεται, αλλά θα καταλήξει στο ίδιο αποτέλεσμα.
Πολλοί Αμερικανοί εμπειρογνώμονες πιέζουν για μια ταχεία ολοκλήρωση του πολέμου, καθώς προτιμούν να επικεντρωθούν στην επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στο εσωτερικό, ειδικά καθώς οι επόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ είναι το 2024.
Αν και η οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ επιδεινώνεται, ο Biden συνεχίζει να στέλνει τυφλά δισεκατομμύρια στην Ουκρανία, κάτι που δεν μπορεί να διατηρηθεί καθώς οι εκλογές πλησιάζουν και η κριτική αυξάνεται.
O Zelensky αισθάνεται ότι όχι μόνο οι δικοί του άνθρωποι έχουν κουραστεί από τον πόλεμο, αλλά και οι Δυτικοί και για τον λόγο αυτό δίνει τόσο μεγάλη σημασία στο Bakhmut.

Το Bakhmut θα περικυκλωθεί σύντομα…

Οι ρωσικές δυνάμεις σύντομα θα περικυκλώσουν ουσιαστικά το Artyomovsk (γνωστό ως Bakhmut στην Ουκρανία), δήλωσε ο επικεφαλής του Donetsk (DPR), Denis Pushilin.
«Σημειώνεται πρόοδος στο Artyomovsk.
Και νομίζω ότι σύντομα θα είναι δυνατό να ισχυριστεί κανείς ότι θα έχει σχεδόν περικυκλωθεί.
Στρατιώτες του PMC Wagner έχουν προχωρήσει, σημειώνοντας μεγάλη πρόοδο».
Επίσης η προέλαση προς το Krasny Liman είναι εξίσου σημαντική.
Γιατί; Επειδή αυτό αφορά το Slovyank (πόλη του Luhansk υπό τον έλεγχο των ουκρανικών στρατευμάτων.

Οι ουκρανοί χάνουν 500 στρατιώτες την ημέρα στο Bakhmut

Σύμφωνα με τον απόστρατο αντισυνταγματάρχη Andrey Marochko της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LPR), οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν πρόσφατα απώλειες έως και 500 στρατιώτες την ημέρα κοντά στο Bakhmut.
Υπολογίζεται ότι οι Ουκρανοί έχουν χάσει 19.500 εκ των οποίων πάνω από 11.000 έχουν σκοτωθεί.

Οι απώλειες των Wagner

Δυτικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο όμιλος Wagner και οι συμβατικές ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα έχουν χάσει σημαντική ποσότητα ανθρώπινου δυναμικού στην περιοχή Bakhmut, γεγονός που θα περιορίσει περαιτέρω τη ρωσική επίθεση στο Bakhmut.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος του Κοινού Επιτελείου Στρατηγός Mark Milley ανέφερε στις 29 Μαρτίου ότι η ομάδα Wagner έχει περίπου 6.000 επαγγελματίες στρατιώτες και 20.000 έως 30.000 νεοσύλλεκτους, κυρίως κατάδικους, που πολεμούν στην περιοχή Bakhmut..
Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, John Kirby, ανέφερε στα τέλη Δεκεμβρίου 2022 ότι η ομάδα Wagner είχε 50.000 άτομα προσωπικό στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων 10.000 επαγγελματιών και 40.000 προσλήψεων από καταδίκους σε φυλακές.
Η ομάδα Wagner κατά τον στρατηγό Milley έχει μείνει με 36.000 οπότε έχουν χάσει 14.000 εκ των οποίων 4.500 σκοτώθηκαν οι άλλοι έχουν τραυματιστεί.

Οι εξελίξεις στο Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις μέσα και γύρω από το Bakhmut στις 30 Μαρτίου.
Το γεωγραφικό υλικό υποδεικνύει ότι οι μαχητές της Ομάδας Wagner σημείωσαν νέα κέρδη στο νότιο Bakhmut.
Οι Wagner συνέχισαν τις επιχειρήσεις επίθεσης στη βιομηχανική ζώνη στο βόρειο Bakhmut, προχώρησαν βόρεια της αγοράς της πόλης Bakhmut στο κέντρο της πόλης και έχουν εκκαθαρίσει πλήρως τις γειτονιές στο νότιο και νοτιοδυτικό Bakhmut.
Επίσης πηγές αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το διοικητικό κτίριο της πόλης Bakhmut.
Οι Wagner αλλάζουν τακτική εντός του Bakhmut και συγκεντρώνουν δυνάμεις για να εντοπίσουν συγκεκριμένες περιοχές της πόλης για αποφασιστικές επιθέσεις.
Οι Wagner επικεντρώνονται στην άσκηση πίεσης στις ουκρανικές δυνάμεις στο Khromove (2 χιλιόμετρα δυτικά του Bakhmut), προσπαθώντας να διαπεράσουν τις ουκρανικές θέσεις κοντά στο Bohdanivka (6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bakhmut) και τη Minkivka (14 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bakhmut) και διεξάγοντας επιθέσεις κοντά στο Ivanivske (6 χλμ δυτικά του Bakhmut) και στο Predtechyne (14 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut)
Ο Ουκρανός συνταγματάρχης Yevhen Mezhevikin δήλωσε στις 30 Μαρτίου ότι οι ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή Bakhmut έχουν επιβραδυνθεί και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέτρεψαν μια επικείμενη απειλή περικύκλωσης.
Ο Mezhevikin δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στο παρελθόν ήταν σε θέση να εξαπολύσουν ταυτόχρονες επιθέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις στην περιοχή Bakhmut, αλλά ότι αυτές οι δυνατότητες τώρα μειώνονται.
Κατά τους Ουκρανούς οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνονται τώρα στη μάχη μέσα από την ίδια την πόλη, επειδή τα κτίρια και το αστικό περιβάλλον τους προστατεύουν από τα ουκρανικά πυρά.

Ρωσική επίθεση στο Κίεβο

Αργά το βράδυ στις 30 προς 31 Μαρτίου η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία με drones καμικάζι και χτύπησε το Kharkiv από την περιοχή Belgorod με τουλάχιστον έξι πυραύλους S-300.
«Γύρω στις δώδεκα Shaheeds εκτοξεύθηκαν από το βορρά.
Ο εχθρός εκτόξευσε αρκετούς πυραύλους από το σύστημα αεράμυνας S-300 προς το Kharkiv» ανέφεραν οι Ουκρανοί

Ρωσική επίθεση στη Zaporizhia

Η περιοχή Zaporizhia, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη, βομβαρδίστηκε από τον ρωσικό στρατό κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 31 Μαρτίου.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, στρατιωτικές μονάδες της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν σειρά επιθέσεων με αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα προκαλώντας την καταστροφή υποδομών.

Οι ρώσοι αλλάζουν στρατηγική και μετριάζουν τις απώλειες τους…

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν νέες χερσαίες επιθέσεις βόρεια του Kupyansk και κατά μήκος της γραμμής Svatove-Kreminna στις 30 Μαρτίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Berestove (24 χλμ βορειοδυτικά του Svatove), Stelmakhivka (12 χλμ βορειοδυτικά του Svatove), Kuzmyne (3 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna), και Vyimka (27 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna).
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 30 Μαρτίου υποδεικνύουν ρωσική προέλαση κοντά στο Kuzemivka (14 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Svatove).
Ο εκπρόσωπος των Ουκρανικών δυνάμεων στα Ανατολικά, συνταγματάρχης Serhiy Cherevaty, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν σε πιο δογματικά ορθούς σχηματισμούς χρησιμοποιώντας «κλασικές τακτικές» και ως εκ τούτου δεν υφίστανται απώλειες στην κατεύθυνση Kupyansk-Lyman.
Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν κατά των ουκρανικών θέσεων 301 φορές στην κατεύθυνση Kupyansk-Lyman.
Επίσης διεξήγαγαν χερσαίες επιθέσεις με υποστήριξη πυροβολικού κοντά στο Novoselivske (14 χλμ βορειοδυτικά του Svatove), Nevske (18 χλμ βορειοδυτικά της Kreminna) και Bilohorivka (10 χλμ νότια της Kreminna).
Πλάνα μάχης που δημοσιεύτηκαν στις 30 Μαρτίου δείχνουν στοιχεία της 144ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (20η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων, Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια) να επιτίθεται σε ουκρανικές θέσεις κοντά στο Makiivka (23 χλμ βορειοδυτικά της Kreminna

Συνεχίζονται οι μάχες στην Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος του μετώπου της πόλης Avdiivka στο Donetsk στις 30 Μαρτίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην ίδια την Avdiivka. σε απόσταση 14 χιλιομέτρων βόρεια της Avdiivka κοντά σε Novobakhmutivka, Novokalynove και Stepove και εντός 27 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Avdiivka κοντά σε Sieverne, Vodyane, Pervomaiske, Krasnohorivka και Marinka

Ολοκληρώνεται η εκπαίδευση των Ουκρανών για τους Patriot

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία 65 Ουκρανών στρατιωτικών για τη χρήση του συστήματος αεράμυνας Patriot.
«Αυτή την εβδομάδα, 65 Ουκρανοί στρατιωτικοί από μονάδες αεράμυνας ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση Patriot διαχείριση συστημάτων στην Οκλαχόμα και έχουν ήδη επιστρέψει στην Ουκρανία».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκπαιδεύσει περισσότερους από 7.000 Ουκρανούς στρατιώτες, ενώ οι Αμερικανοί σύμμαχοι (26 χώρες) έχουν εκπαιδεύσει περισσότερους από 11.000.

Η Ρωσία θα αγοράσει όπλα από την Βόρεια Κορέα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η Ρωσία συνεχίζει να προσπαθεί να αγοράσει όπλα και πυρομαχικά από τη Βόρεια Κορέα.
«Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η Ρωσία επιδιώκει να αποκτήσει πρόσθετα πυρομαχικά από τη Βόρεια Κορέα».
Προσπαθεί να συνάψει μυστική συμφωνία με την Βόρεια Κορέα μέσω του Σλοβάκου εμπόρου όπλων, Ashot Mkrtychev, εναντίον του οποίου οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις.

Ξεκινάει η εαρινή στρατολόγηση στην Ρωσία

Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin υπέγραψε διάταγμα στις 30 Μαρτίου για την εξαμηνιαία εαρινή στρατολόγηση της Ρωσίας, η οποία θα προσλάβει 147.000 Ρώσους από την 1η Απριλίου έως τις 15 Ιουλίου.
Η Ρωσία διεξάγει δύο κύκλους στρατολόγησης ετησίως με τον εαρινό κύκλο στρατολόγησης φθάνει τους 134.000 Ρώσους άνδρες.
Η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει την εκπαιδευτική ικανότητα της Λευκορωσίας για να υποστηρίξει την αύξηση κατά 13.000 στρατεύσιμους.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_March_302023.png


Donetsk_Battle_Map_Draft_March_302023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_March_302023.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης