Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί την Ουκρανία ότι ζητά πυρηνικά από τους συμμάχους της στη Δύση - Τι κατήγγειλε η αδελφή του Kim Jong Un

Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί την Ουκρανία ότι ζητά πυρηνικά από τους συμμάχους της στη Δύση -  Τι κατήγγειλε η αδελφή του Kim Jong Un
Μία δημόσια αναφορά στο ζήτημα αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ουκρανικού προεδρικού γραφείου την Πέμπτη 30 Μαρτίου
Η Kim Yo Jong της Βόρειας Κορέας, η ισχυρή αδερφή του ηγέτη Kim Jong Un, κατηγόρησε την Ουκρανία ότι ζητά από τους συμμάχους της στη Δύση πυρηνικά όπλα, ανέφερε το κρατικό δίκτυο KCNA το Σάββατο 1 Απριλίου 2023, βασίζοντας τον ισχυρισμό της σε μια ηλεκτρονική ψηφοφορία στη χώρα αυτή που έχει συγκεντρώσει κάτω από 1.000 υπογραφές μέχρι στιγμής.
Η Kim δήλωσε ότι αυτού του είδους η αναφορά θα μπορούσε να είναι μια πολιτική συνωμοσία που ξεκινά απο το γραφείο του προέδρου Volodymyr Zelensky, αλλά δεν παρείχε κανένα στοιχείο για τον ισχυρισμό.
Μετά την ανακοίνωση του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin την περασμένη εβδομάδα ότι η Μόσχα σχεδιάζει να τοποθετήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, μια δημόσια αναφορά κατατέθηκε στον ιστότοπο του ουκρανικού προεδρικού γραφείου την Πέμπτη 30 Μαρτίου, ζητώντας για την Ουκρανία να φιλοξενήσει πυρηνικά όπλα στο ουκρανικό έδαφος ή να εξοπλιστεί με τα δικά της πυρηνικά όπλα.
Μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου (1/4), η αναφορά είχε συγκεντρώσει μόνο 611 υπογραφές, πολύ λιγότερο από τις 25.000 που χρειάζονταν για απάντηση από τον Zelensky. Οι αξιωματούχοι του Κιέβου δεν έχουν σχολιάσει την αναφορά μέχρι στιγμής.
Η Βόρεια Κορέα σφυρηλατεί στενότερους δεσμούς με το Κρεμλίνο εν μέσω απομόνωσης από τη Δύση και υποστήριξε τη θέση της Μόσχας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι, συμπεριλαμβανομένης της μεταγενέστερης διακηρυγμένης προσάρτησης τμημάτων της Ουκρανίας που τα περισσότερα μέλη του ΟΗΕ καταδίκασαν ως παράνομη.
Αρνήθηκε ότι παρείχε όπλα στη Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης