Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενώ οι ουκρανοί καταρρέουν στο μέτωπο… η Ουκρανική ηγεσία ονειρεύεται κατάληψη Κριμαίας και γκρέμισμα της γέφυρας Kerch

Ενώ οι ουκρανοί καταρρέουν στο μέτωπο… η Ουκρανική ηγεσία ονειρεύεται κατάληψη Κριμαίας και γκρέμισμα της γέφυρας Kerch
Και ενώ οι ρώσοι προελαύνουν… στην Ουκρανία ονειρεύονται την απελευθέρωση της Κριμαίας και το γκρέμισμα της γέφυρας του Kerch
(upd 13) Ενώ ο Ουκρανικός στρατός καταρρέει στο μέτωπο την 1η Απριλίου έχασαν 430 στρατιώτες, 1 αεροπλάνο και 2 ελικόπτερα, στο Bakhmut οι ρώσοι κατέλαβαν το 78% της πόλης και συνεχίζουν, στην Avdiivka οι ρώσοι έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο ενώ και στην Marinka σημειώνεται ρωσική προέλαση.
Επίσης στο μέτωπο Kupyansk-Svatove-Kreminna-Lyman έχουν καταληφθεί νέα εδάφη…
Η Ουκρανική πλευρά αναφέρει ότι η ρωσική προέλαση έχει αποτύχει αφού έως τις 31 Μαρτίου 2023 δεν κατάφεραν να ελέγξουν τα διοικητικά σύνορα του Donetsk και του Luhansk…αλλά σκοπίμως παραβλέπουν ότι σε όλο το ανατολικό μέτωπο μόνο οι ρωσικές δυνάμεις ήταν επιτιθέμενες και κέρδισαν εδάφη σε αντίθεση με τους Ουκρανούς που ήταν αμυνόμενοι.
Επίσης οι ρώσοι ελέγχουν το 22% των εδαφών της Ουκρανίας και πάνω από το 79% των εδαφών του Donbass… απομένουν ακόμη εδάφη που πρέπει να καταλάβουν οι ρώσοι… αλλά οι Ουκρανοί σε κάθε πόλη από το 2014 έως σήμερα έχουν δημιουργήσει σημαντικά αναχώματα για να επιβραδύνουν την ρωσική προέλαση.
Και ενώ οι ρώσοι προελαύνουν… στην Ουκρανία ονειρεύονται την απελευθέρωση της Κριμαίας και το γκρέμισμα της γέφυρας του Kerch

Η Ουκρανία σχεδιάζει την απελευθέρωση της Κριμαίας και το γκρέμισμα της γέφυρας του Kerch

Το σχέδιο της Ουκρανίας για την απελευθέρωση της Ρωσοκρατούμενης Κριμαίας περιλαμβάνει δύο βήματα συγκεκριμένα: την καταστροφή της γέφυρας του Kerch (σύμβολο της προσάρτησης, της Κριμαίας στην Ρωσία) και τον περιορισμό των δικαιωμάτων των φιλορώσων και συνεργατών, ανέφερε ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας Oleksiy Danilov.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό αξιωματούχο, υπάρχουν 12 σημαντικά βήματα στο ουκρανικό σχέδιο για την ανακατάληψη της Κριμαίας.

Οι Ουκρανικές επιθέσεις με drones στην Κριμαία έχουν αποτύχει
Η Ουκρανία, προσπαθεί να σπείρει την αβεβαιότητα στον λαό της Ρωσίας στέλνοντας drones (UAV) για να επιτεθούν σε μη στρατιωτικές υποδομές στην Κριμαία, αλλά αυτές οι τακτικές δεν αποφέρουν στρατιωτικά οφέλη.

Η Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες προσπάθησε αρκετές φορές να επιτεθεί στην υποδομή της Κριμαίας με μη επανδρωμένα UAV. Στις 21 Μαρτίου, στα βόρεια της χερσονήσου, συντρίμμια προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια, ένα κατάστημα, μια αποθήκη και μια τεχνική σχολή.
Στις 22 Μαρτίου, drones επιφανείας από την Θάλασσα προσπάθησαν να διεισδύσουν στον κόλπο της Σεβαστούπολης, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας απέκρουσε την επίθεση.
Ένα αεροσκάφος καταρρίφθηκε επίσης κοντά στη Συμφερούπολη στις 29 Μαρτίου, έπεσε σε χωράφι, δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές.
«Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να σπείρουν οι Ουκρανοί την αβεβαιότητα μεταξύ των ρώσων, και το πιο σημαντικό, να δείξουν στους δυτικούς ότι τα χρήματα τους έπιασαν τόπο αναφέρουν ρώσοι αξιωματούχοι,
Οι Ουκρανοί στέλνουν επίσης drones στην Tula, στην περιοχή Bryansk.

Zelensky: Ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση στο Bakhmut

Ως ιδιαίτερα δύσκολη χαρακτηρίζει την κατάσταση στο Bakhmut ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky και ενώ οι ρωσικές δυνάμεις κινούνται προς το κέντρο της πόλης.
«Ευχαριστώ τους στρατιώτες μας που πολεμούν στην Avdiivka, στη Maryinka και στο Bakhmut. Ειδικά στον Bakhmut», είπε ο Zelensky στην καθιερωμένη καθημερινή ομιλία του.
«Εκεί (σ.σ. Bakhmut) η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη», πρόσθεσε.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν εδώ και μήνες να περικυκλώσουν και να καταλάβουν το Bakhmut μια πόλη 70.000 κατοίκων πριν από τη ρωσική επιχείρηση.
Ο εξέχων Ουκρανός στρατιωτικός αναλυτής Oleh Zhdanov είπε ότι οι μάχες έχουν τυλίξει το κέντρο της πόλης.
Οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν αποκρούσει 25 εχθρικές επιθέσεις, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις είχαν καταλάβει το εργοστάσιο μετάλλων AZOM, το οποίο τα ουκρανικά στρατεύματα υπερασπίζονταν για μέρες.
«Ο εχθρός επιτίθεται στο κέντρο της πόλης από τα βόρεια, τα ανατολικά και τα νότια και προσπαθεί να πάρει την πόλη υπό τον πλήρη έλεγχό του», είπε ο Zhdanov, ο οποίος έχει στενούς δεσμούς με τον ουκρανικό στρατό, σε βίντεο που προβλήθηκε στο YouTube, όπως μεταδίδει το Reuters.

Αναχαιτίστηκαν HIMARS στη Μελιτόπολη

Οι ουκρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν επτά οβίδες στη Μελιτόπολη, που βρίσκεται στην Zaporizhia το πρωί της Κυριακής (2/4/2023), έξι εκ των οποίων αναχαιτίστηκαν.
Μία ρουκέτα έπληξε αποθήκη ατμομηχανών δήλωσε στο Tass ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία».
Σύμφωνα με τον Rogov, ο βομβαρδισμός έγινε από το αμερικανικό σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS.

Απετράπη σαμποτάζ στο Kharkov

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απέτρεψαν δολιοφθορές από έξι ουκρανικές ομάδες σαμποτάζ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk και ειδικότερα στην περιοχή του Kharkov ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Οι ενέργειες έξι ουκρανικών ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης σταμάτησαν στις περιοχές των οικισμών Stelmakhovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Lugansk, Dvurechnaya, Pershotravneve και Sinkovka της περιοχής του Kharkov», είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov.

Η Ρωσία δεν θεωρεί εχθρό τη Δύση, ενώ οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θεωρούν εχθρό την Ρωσία

Η Ρωσία παρουσιάζεται ως ένας πόλος ισχύος που επιδιώκει να εξισορροπήσει το μονοπολικό παγκόσμιο μοντέλο των ΗΠΑ στην εξωτερική πολιτική, αλλά δεν δηλώνει εχθρικές προθέσεις προς τη Δύση, λέει ο Βραζιλιάνος πολιτικός ερευνητής, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ Boris Zabolotsky.
«Η Ρωσία παρουσιάζεται ξεκάθαρα ως ένας πόλος εξουσίας που επιδιώκει να εξισορροπήσει την αμερικανική μονοπολικότητα.
Η Ρωσία παραμένει ανοιχτή στον διάλογο με τα δυτικά κράτη, εάν καταργήσουν τη μη φιλική πολιτική προς τη Ρωσία.
«Η Ρωσία διαφέρει από τη Δύση εδώ, γιατί δεν ορίζει τη Δύση ως εχθρό, ενώ τα έγγραφα στρατηγικής άμυνας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αποκαλούν τη Ρωσία «άμεση απειλή» για τη Δύση»
Σύμφωνα με τον ειδικό, η αναφορά στις παραδοσιακές πολιτισμικές και ηθικές αξίες της χιλιετούς ιστορίας της Ρωσίας και των πολυεθνικών λαών της, «που ενώνουν ευρωπαϊκούς και ασιατικούς πολιτισμούς», μπορεί να αποτελέσει βάση για τη δημιουργία γεφυρών τόσο με τα κράτη της Μέσης Ανατολής όσο και με τα κράτη της Λατινικής Αμερικής. καθώς και η ίδια η Δύση, «όπου τα εθνικά κόμματα βρίσκονται σε άνοδο».

Αποτελεσματική η ρωσική αεράμυνα

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε εννέα ρουκέτες, καταρρίπτοντας πέντε ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Συνολικά ο ρωσικός στρατός έχει καταρρίψει τα εξής ουκρανικά οπλικά συστήματα των Ουκρανών, 405 αεροσκάφη, 228 ελικόπτερα, 3.630 drones, 415 πυραυλικά συστήματα, 8.497 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.077 πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών, 4.478 βάσεις πυροβολικού και όλμους….

Szymanski (ειδικός Διαστήματος): Η Ρωσία θα νικήσει χάρη στα drones και το πυροβολικό

Βέβαιος για τη νίκη της Ρωσίας στην ειδική επιχείρηση της Ουκρανίας εμφανίζεται ο γνωστός καθηγητής του Carnegie Mellon University και ειδικός στον διαστημικό πόλεμο, Paul Szymanski.
Ο Szymanski, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον στρατό των ΗΠΑ τόνισε πως παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει η Ρωσία με τα χτυπήματα υψηλής ακριβείας, θα επικρατήσει τελικά στην Ουκρανία κυρίως για δύο λόγους.
«Η Ρωσία έχει γίνει αρκετά καλή στη χρήση drones στο πεδίο της μάχης και το μεγάλο πλεονέκτημά της είναι στο πυροβολικό.
Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία θα κερδίσει τελικά, είτε έχει καλούς δορυφόρους είτε όχι», σημείωσε μιλώντας στους Eurasian Times.
Ερωτηθείς για τις όποιες δυσλειτουργίες παρουσιάζουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στη χρήση των δορυφόρων ο καθηγητής είναι κάθετος.
«Πιθανώς οι δορυφόροι δεν έχουν επαρκή χρόνο άμεσης στόχευσης κινούμενων επίγειων συστημάτων αλλά τα drones έχουν», σημειώνει αφοπλιστικά.

Τρομοκρατική επίθεση στην Αγία Πετρούπολη – Σκοτώθηκε blogger, υπέρμαχος του Putin

Ο Ρώσος blogger και πολεμικός ανταποκριτής Vladlen Tatarsky υπέρμαχος των θέσεων του Κρεμλίνου σκοτώθηκε σε έκρηξη σε καφέ της Αγίας Πετρούπολης την Κυριακή (2/4/2023) ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον άλλοι 15 άνθρωποι.
Ενώ ακόμη διερευνώνται τα αίτια της έκρηξης, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε τοποθετηθεί αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μέσα στο καφέ.
Ο Tatarsky διοργάνωνε εκδήλωση στον χώρο και όλα δείχνουν πως αυτός ήταν ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης.
Ο Tatarsky εντάχθηκε στις πολιτοφυλακές του Donbass το 2014 στον απόηχο του πραξικοπήματος του Μαϊντάν στο Κίεβο.
Έκτοτε έγινε γνωστός στη Ρωσία ως blogger και ανταποκριτής στο Donbass.

Στρατιωτική επισκόπηση: Συνεχίζονται οι μάχες στο Donetsk στο επίκεντρο, Avdiivka και η Marinka 

Παρά την απότομη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν στην πρώτη γραμμή του Donetsk.
Στα τέλη Μαρτίου, τα ρωσικά στρατεύματα πέτυχαν εδαφικά κέρδη στην περιοχή Avdiivka ή Avdeevka, προσπαθώντας να περικυκλώσουν τα ουκρανικά οχυρά από διάφορες κατευθύνσεις.
Την ίδια ώρα, ρωσικές μονάδες εξακολουθούν να απωθούν τα ουκρανικά στρατεύματα από την πόλη Marinka ή Maryinka, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά προάστια του Donetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της πρώτης γραμμής της πόλης Avdiivka στο Donetsk.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν την 1η Απριλίου υποδεικνύουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα πέτυχαν οριακά κέρδη βορειοανατολικά του Vodyane (8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν ανεπιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις κοντά σε Avdiivka, Novobakhmutivka (14 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka) και εντός 27 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka κοντά στο Sieverne, Pervomaiske και Marinka.
Ωστόσο οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχειρήσεις επίθεσης κοντά στο Stepove (8 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka) και στο Keramik (14 χλμ βόρεια της Avdiivka) την 1η Απριλίου και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις νότια και νοτιοδυτικά της Kamianka (5 χλμ βορειοανατολικά της Avdiivka)
Επίσης η Ταξιαρχία Ειδικού Σκοπού (πρώην 3η Ξεχωριστή Ταξιαρχία Ειδικού Σκοπού) του 1ου Σώματος Στρατού χτύπησε ουκρανικές θέσεις βόρεια του Vodyane.
Οι στρατιώτες της ομάδας «Νότια» των ρωσικών δυνάμεων, υποστηριζόμενοι από αεροπορία και πυροβολικό σκότωσαν πάνω από 210 Ουκρανούς στρατιώτες και μισθοφόρους στην περιοχή του Donetsk μέσα σε μια μέρα, ανέφερε η Μόσχα.

Στα μέσα Μαρτίου, ορισμένες προκαταρκτικές αναφορές ισχυρίστηκαν ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν προχωρήσει δυτικά από τις θέσεις τους βόρεια της Avdiivka και έκοψαν τον τελευταίο στρατηγικά σημαντικό σιδηρόδρομο που οδηγεί στην πόλη, κοντά στο χωριό Stepovoe.
Ο ρωσικός έλεγχος επί του σιδηροδρόμου δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από τον ρωσικό στρατό.
Πιθανότατα, βρίσκεται σε μια γκρίζα ζώνη και τυχόν ουκρανικές κινήσεις κατά μήκος του σιδηροδρόμου περιπλέκονται πολύ από τα ρωσικά πυρά.
Οι μάχες θέσης συνεχίζονται δυτικά της Krasnogorovka.
Τόσο τα ρωσικά όσο και τα ουκρανικά στρατεύματα διεξάγουν έντονους βομβαρδισμούς χρησιμοποιώντας πυροβολικό και αεροπορία.
Από την άλλη πλευρά, τα ρωσικά στρατεύματα επέκτειναν πρόσφατα τη ζώνη ελέγχου τους στα βορειοανατολικά της Avdiivka.
Ορισμένα χωριά γύρο από την πόλη πέρασαν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.
Οι μάχες συνεχίζονται στα νότια και νοτιοδυτικά, όπου ο Ουκρανικός στρατός προσπαθεί να εμποδίσει τον ρωσικό στρατό να φτάσει στα ανατολικά προάστια της Avdiivka.

Ενώ οι ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι παραμένουν σιωπηλοί για τα ρωσικά κέρδη, ουκρανικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι η ουκρανική άμυνα στην περιοχή έχει καταρρεύσει.
«Οι σκληρότερες μάχες συνεχίζονται στα νότια και νοτιοδυτικά της Kamenka, η ίδια η Kamenka βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων», αναφέρουν ουκρανικές πηγές.

Στο βορρά, τα ρωσικά στρατεύματα εξασφαλίζουν τις θέσεις τους στην περιοχή Novobakhmutovka.
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη δασική περιοχή νότια του χωριού, όπου καταστρέφονται οι τελευταίες θέσεις του ουκρανικού στρατού προκειμένου να διασφαλιστεί η προέλαση της Ρωσίας προς τα δυτικά προς την κατεύθυνση του Novokalinovo.
Η επιτυχία των Ρώσων σε αυτή την περιοχή θα τους επέτρεπε να επιτεθούν στο Ocheretino, που είναι ένας σημαντικός κόμβος στον ίδιο σιδηρόδρομο βόρεια της Avdiivka.
Την ίδια ώρα, ουκρανικές πηγές ανέφεραν ρωσική επίθεση βόρεια της Novobakhmutovka
Ουκρανοί στρατιώτες λένε ότι ο Ουκρανικός στρατός υπέστη σοβαρές απώλειες στην πρόσφατη μάχη
Στα νοτιοδυτικά προάστια της Avdiivka, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν τις επιθέσεις τους στο Severnoye από τις στρατιωτικές τους θέσεις σε Vodiane και Opytne.
Με τη σειρά τους, οι ουκρανικές μονάδες υπερασπίζονται σθεναρά τον έλεγχό τους στους οικισμούς στα δυτικά προάστια της Avdiivka, προκειμένου να εμποδίσουν τον ρωσικό στρατό να κόψει τον τελευταίο δρόμο κατά μήκος του οποίου πραγματοποιούνται στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανική δύναμη.

Δέκα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Avdiivka, η μάχη για την πόλη Pervomaiske συνεχίζεται.
Τα ρωσικά στρατεύματα παρασύρουν τους Ουκρανούς προς τα δυτικά, εισβάλλοντας στους δρόμους από τις θέσεις τους στο Peski.
Την ίδια ώρα, τα ρωσικά στρατεύματα επιτίθενται στο χωριό Nevelskoye στα νότια και δεν σταματούν να βομβαρδίζουν τις ουκρανικές θέσεις από το Vodiane στο βορρά.

Οι ρώσοι χτυπούν και την Marinka ή Maryinka

Ο ρωσικός στρατός δεν έχει ακόμη θέσει υπό τον έλεγχο του την πόλη Marinka ή Maryinka, όπου οι ουκρανικές μονάδες εξακολουθούν να υπερασπίζονται το δυτικό τμήμα της πόλης. Πρόσφατα, τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να προχωρήσουν στις βόρειες και νότιες περιοχές της Marinka.
Ως αποτέλεσμα, όντας περικυκλωμένοι από δύο πλευρές, οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από τις θέσεις τους στην εκκλησία και το κτίριο του περιφερειακού συμβουλίου, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το διοικητικό κτίριο της Marinka (27 χλμ. νοτιοδυτικά της Avdiivka)....

Το μέτωπο Svatove-Kreminna


Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Svatove-Kreminna την 1η Απριλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Kreminna σε απόσταση 21 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Kreminna κοντά σε Chervonoopopivka και Makiivka και σε απόσταση 20 χιλιομέτρων νότια της Kreminna.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 31 Μαρτίου και την 1η Απριλίου υποδεικνύουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σημείωσαν περιορισμένες προόδους δυτικά της Chervonoopopivka.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ουκρανικής Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων, συνταγματάρχης Serhiy Cherevaty δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση Kupyansk-Lyman αποτελούνται κυρίως από κινητοποιημένο προσωπικό σε μονάδες αερομεταφερόμενων και μηχανοκίνητων τυφεκίων και μονάδες του 2ου Σώματος Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk. 
Επίσης η 24η Ταξιαρχία Φρουρών SPETSNAZ επιχειρεί στη Makiivka.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τάγμα "Prizrak" που συνδέεται με το Luhansk να χτυπά τις ουκρανικές θέσεις στην κατεύθυνση του Siversk

Τι συμβαίνει στο Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν σημείωσαν επιβεβαιωμένα κέρδη μέσα ή γύρω από το Bakhmut την 1η Απριλίου.
Η περιοχή Bakhmut δέχθηκε πρόσφατα έντονες χιονοπτώσεις και οι καιρικές συνθήκες μπορεί να έχουν επιβραδύνει τις ρωσικές προόδους.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις στο ίδιο το Bakhmut και διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις 6 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να ανασυντάσσονται στην περιοχή Bakhmut, και το αμερικανικό ινστιτούτο ISW εκτίμησε  ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να αποφασίσουν να επαναδεσμεύσουν προσωπικό και πόρους μετά την ανασυγκρότηση για να αυξήσουν τον ρυθμό των επιθέσεων μέσα και γύρω από Bakhmut.
Οι Wagner διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις στο νότιο και βόρειο τμήμα του Bakhmut και σταδιακά διαπερνούν τις ουκρανικές άμυνες στα νότια και νοτιοδυτικά τμήματα της πόλης.
Οι Wagner συνέχισαν να προελαύνουν στο κέντρο του Bakhmut και να κρατούν θέσεις 200-250 μέτρα μακριά από το κτίριο διοίκησης της πόλης.


Ακόμη απουσιάζει η στρατηγική νίκη για τους ρώσους

Μετά από αρκετούς μήνες σκληρών μαχών στα δυτικά προάστια του αστικού οικισμού του Donetsk, ο ρωσικός στρατός δεν έχει ακόμη επιτύχει στρατηγική νίκη.
Οι μάχες συνεχίζονται σε μια πυκνά αστικοποιημένη και βαριά οχυρωμένη περιοχή, όπου χιλιάδες ουκρανικά οχυρά από σκυρόδεμα έχουν ενισχυθεί κατά τη διάρκεια των ετών της λεγόμενης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης του καθεστώτος του Κιέβου κατά του πληθυσμού του Donbass από το 2014.

Από τη μία πλευρά, η καταστροφή των ουκρανικών οχυρών στα περίχωρα του αστικού οικισμού του Donetsk θα επιτρέψει τη μείωση της έντασης των ουκρανικών βομβαρδισμών εναντίον αμάχων στην πρωτεύουσα του Donetsk και σε παρακείμενους οικισμούς.
Την ίδια ώρα, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση αναγκάζεται να στέλνει ολοένα και περισσότερες ενισχύσεις για να υπερασπιστεί τα οχυρά στην περιοχή, τα οποία επίσης καταστρέφονται από το ρωσικό πυροβολικό και την αεροπορία, εξαντλώντας τους ουκρανικούς πόρους σε στρατιώτες και οπλικά συστήματα…

Medvedev: Ο Zelensky θα τιμωρηθεί από τον Θεό

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Medvedev ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky θα αντιμετωπίσει όχι μόνο την ανθρώπινη οργή αλλά και την κρίση του Θεού για ενέργειες κατά του φιλορωσικού κλήρου του μοναστηριού των Σπηλαίων του Κιέβου. «Είμαι βέβαιος ότι θα βρεθούν όχι μόνο ενώπιον ενός ανθρώπινου δικαστηρίου, αλλά πάνω από όλα ενώπιον του δικαστηρίου του του Θεού.
Και θα τιμωρηθούν για ό,τι έχουν κάνει», ανέφερε ο Medvedev μια ημέρα αφότου οι ουκρανικές δικαστικές αρχές έθεσαν σε κατ' οίκον περιορισμό τον φιλορώσο Μητροπολίτη της Μονής Σπηλαίων του Κιέβου.

Βόρειος Κορέα: Η προσπάθεια της Ουκρανίας να κερδίσει την Ρωσία θα οδηγήσει στην καταστροφή

Η μεγαλομανία των ουκρανικών αρχών, που συνίσταται στην προσπάθεια να νικήσουν τη Ρωσία, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνική καταστροφή στην Ουκρανία, ανέφερε η αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.
«Οι ουκρανικές αρχές, που έχουν περιέλθει σε μια ανίατη μεγαλομανία με τη σκέψη μιας πιθανής νίκης επί της Ρωσίας, χωρίς στοιχειώδη κατανόηση των κακών συνεπειών και καμία ικανότητα να τις αντιμετωπίσουν, προσιδιάζουν μια πυρηνική καταστροφή που απειλεί την ύπαρξή τους».
Σύμφωνα με την αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι, παίζει τα προσωπικά του συμφέροντα στο όνομα της Ουκρανίας
«Τα λόγια του Zelensky για την ανάπτυξη αμερικανικών πυρηνικών όπλων ή την ανάπτυξη Ουκρανικών πυρηνικών είναι μια εκδήλωση επικίνδυνων πολιτικών φιλοδοξιών να διατηρήσει την εξουσία του θέτοντας σε κίνδυνο τη μοίρα της χώρας και του λαού του».

Donetsk_Battle_Map_Draft_April_012023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_012023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_April_012023.png

28march2023_Donetsk_Map-768x687.jpg

Η Γέφυρα του Kerch στην Κριμαία
Kerch-Bridge.jpg

070faaf40434569fce5ea40d018943fb.jpg

52470347415_d193a933be_b.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης