Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ξεκαθαρίζει: Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με τον Βαρουφάκη, πήγε να βγάλει τη χώρα εκτός ευρώ

Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ξεκαθαρίζει: Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με τον Βαρουφάκη, πήγε να βγάλει τη χώρα εκτός ευρώ
Το ΠΑΣΟΚ που έσωσε τη χώρα επανειλημμένα από τη χρεοκοπία, ποτέ δεν θα πάει με τον κ. Βαρουφάκη, τονίζει ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού του Κινήματος
Σχετικά Άρθρα
Θέση τουλάχιστον ως προς τον ένα μη προτιμητέο κυβερνητικό εταίρο σε ένα σχήμα συνεργασίας πήρε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ενώ το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει ενόψει των πρώτων εκλογών της 21ης Μαΐου.
Το κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης έκανε γνωστό την Κυριακή (2/4/2023) ότι δεν θα έχει κυβερνητική συνεργασία με το ΜέΡΑ25.
Τέλος στα σενάρια κυβέρνησης συνεργασίας στην οποία θα συνυπάρχουν το ΠΑΣΟΚ με το ΜέΡΑ25 έβαλε μέσω ΣΚΑΪ ο γραμματέας του πολιτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδωνής.
«Το ΠΑΣΟΚ με τον κ. Βαρουφάκη που έπαιξε με τη δραχμή και πήγε να βγάλει τη χώρα εκτός πλαισίου, δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί.
Και επειδή ακούω τον πρωθυπουργό, τον κ. Μητσοτάκη να το λέει συνέχεια, είναι στα όρια, έχει περάσει μάλλον τα όρια, των fake news.
Όταν βγαίνει το ΠΑΣΟΚ και λέει τέρμα αυτό, πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι το εννοεί.
Το ΠΑΣΟΚ που έσωσε τη χώρα επανειλημμένα από τη χρεοκοπία, ποτέ δεν θα πάει με τον κ. Βαρουφάκη που πήγε να μας πάει στη χρεοκοπία και στη δραχμή. Τελείωσε αυτό, η συζήτηση έχει κλείσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δουδωνής.

Μητσοτάκης: Πολιτική τερατογένεση

Σε μία προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όλο και πιο συχνά επισείει την απειλή σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25.
Έχει καλέσει όσους υπερασπίζονται την απλή αναλογική να εξηγήσουν με ποιους θα συνεργαστούν.
«Είχα μιλήσει τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για το ενδεχόμενο μιας πολιτικής τερατογένεσης. Μιας κυβέρνησης ηττημένων υπό τον κύριο Τσίπρα, τον κύριο Ανδρουλάκη και τον κύριο Βαρουφάκη. Το φαντάζεστε; Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζουν οι πολίτες ότι παρά τα όσα λέει ο κ. Τσίπρας, μαθηματικά το ενδεχόμενο αυτό υπάρχει», δήλωσε από συγκέντρωση της ΝΔ στη Γλυφάδα. Βαρουφάκης: Προεκλογική συμφωνία

Από την πλευρά του το ΜέΡΑ25 έχει θέσει ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή του σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, την προεκλογική συμφωνία.
«Εμείς λέμε κάτι ξεκάθαρο, και το λέμε από τον Μάιο, σε όποιον ενδιαφέρεται για προοδευτική διακυβέρνηση: Ελάτε να συζητήσουμε. Εμείς δεν έχουμε το μονοπώλιο της αλήθειας.
Έχουμε τις προτάσεις μας, φέρτε κι εσείς τις δικές σας και εμείς ως ΜέΡΑ25, με έχει δεσμεύσει το συνέδριό μας, θα τις καταθέσουμε στα μέλη μας, σε συλλογικό δημοψήφισμα να δούμε αν υπάρχει δυνατότητα μιας κοινής συγκρότησης.
Οτιδήποτε άλλο, όποιος λέει κάτσε να δούμε πρώτα τα αποτελέσματα μεταξύ Δευτέρας και Τετάρτης στο τριήμερο εκείνο να μοιράσουμε υπουργεία, να μοιράσουμε κομμάτια του κυβερνητικού προγράμματος, ουσιαστικά δίνει μια πολύ μεγάλη πάσα στον κ. Μητσοτάκη να μιλάει για τερατογένεση.
Για να υπάρξει συγκροτημένο πρόγραμμα πρέπει να έχουμε κάποιο χρόνο, αυτό μόνο πριν από την κάλπη μπορεί να γίνει», έχει επισημάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης