Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Σταθερότητα για τον λαό σημαίνει ισχυρό ΚΚΕ - Περίπτωση ακυβερνησίας έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει

Κουτσούμπας: Σταθερότητα για τον λαό σημαίνει ισχυρό ΚΚΕ - Περίπτωση ακυβερνησίας έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει
"Yπάρχει το κοινό έδαφος πάνω στο οποίο θα φτιαχτεί το επόμενο κυβερνητικό σχήμα, όπως έχει γίνει τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν", αναφέρει ο Δ. Κουτσούμπας
«Σταθερότητα για τον λαό σημαίνει να έχει στο πλάι του, όσο γίνεται πιο ισχυρή, εκείνη τη δύναμη που σταθερά και αταλάντευτα τα δίνει όλα για την υπεράσπιση του δίκιου του, μέσα και έξω από τη Βουλή. Δηλαδή το ΚΚΕ», υπογραμμίζει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη KontraNews» κληθείς να απαντήσει γιατί χαρακτηρίζει «εκβιαστικό δίλημμα» το «ακυβερνησία ή σταθερότητα» που είπε ο πρωθυπουργός, υποστηρίζει πως «περίπτωση ακυβερνησίας έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει, γιατί υπάρχει το κοινό έδαφος πάνω στο οποίο θα φτιαχτεί το επόμενο κυβερνητικό σχήμα, όπως έχει γίνει τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν.
Και εξηγεί πως «αυτοί που μιλούν προεκλογικά για τον "κίνδυνο της αστάθειας" και για "περιπέτειες", όποτε χρειάστηκε τα βρήκαν. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα βρήκαν και συγκυβέρνησαν, όταν μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Τσίπρας τα βρήκε με τον Καμμένο και οι δυο τους τα βρήκαν με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι στην ψήφιση του 3ου μνημονίου. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάτσει στα ίδια υπουργικά έδρανα με τον κ. Μητσοτάκη και μαζί υλοποίησαν τις αναστολές χιλιάδων εκπαιδευτικών. Τι τους εμποδίζει, λοιπόν; Γι’ αυτό λέμε ότι είναι εκβιαστικό το δίλημμα. Η σταθερότητα που επιδιώκουν είναι σταθερότητα στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, συνεπώς η μεγαλύτερη αστάθεια για τον λαό».

Για ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορικά με τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι το ΚΚΕ «ζητά την ψήφο του λαού χωρίς να το νοιάζει ποιός θα είναι κυβέρνηση», ο κ. Κουτσούμπας απαντά ότι «προφανώς και μας νοιάζει ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, εφόσον φιλοδοξούμε να βρεθούμε, όπως πάντα, στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που αυτή θα υλοποιήσει».
«Αυτό που λέμε είναι ότι δεν πρέπει να είναι αυτό το κριτήριο με το οποίο θα πάει ο λαός να ψηφίσει, αφού, όποιο και να είναι τελικά το κυβερνητικό σχήμα, η ατζέντα είναι προκαθορισμένη» προσθέτει και σημειώνει την καταγραφή, με μαζικούς όρους, υπαρκτού ρεύματος στη κοινωνία «που καταγράφεται με το "κανένας από τους δύο" (σσ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ)», τονίζοντας «το ζητούμενο είναι αυτό το ρεύμα να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και να καταλήξει σε συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Περί κυβέρνησης συνεργασίας

Σε ερώτηση «υπό ποιες συνθήκες και με ποια κόμματα θα μπορούσε το ΚΚΕ να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας», ο κ. Κουτσούμπας απαντά ότι «το ΚΚΕ έχει σύγχρονο, επιστημονικά επεξεργασμένο πρόγραμμα εξουσίας - διακυβέρνησης το οποίο καταθέτει ανοιχτά στον λαό και είναι έτοιμο να το υπηρετήσει και από κυβερνητικές θέσεις, όταν ο λαός το επιλέξει», προσθέτοντας ότι «το πρόγραμμα αυτό προβλέπει έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο σε όλα τα επίπεδα όπου όλα θα χτιστούν σε εντελώς διαφορετικές βάσεις, με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες των πολλών και όχι το καπιταλιστικό κέρδος, το οποίο θα αποτελέσει παρελθόν».
«Έτσι θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, να απασχοληθεί όλο το εργατικό δυναμικό με αξιοπρεπείς όρους, να οικοδομήσουμε ισότιμες, αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με όλους τους άλλους λαούς, έξω από τη "στρούγκα" της ΕΕ και τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ.
Κανένα άλλο από τα υπάρχοντα κόμματα δεν μπορεί και δεν θέλει να υπηρετήσει αυτή την προοπτική, αφού είναι όλοι τους ταγμένοι αλλού», συμπληρώνει.

Για ακρίβεια

Περαιτέρω, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρεται στις προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για την ενίσχυση του εισοδήματος του λαού και για την προστασία της λαϊκής κατοικίας από τα funds, λέγοντας πως «έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών παραγωγής, για παύση όλων των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για κατάργηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, για κούρεμα χρεών κλπ.
Όλα αυτά, παρόλο που θα έδιναν μια πραγματική ανάσα στον λαό, ούτε η κυβέρνηση ούτε κανένα άλλο κόμμα τα υιοθέτησε», «γιατί δεν είναι συμβατά με βασικές προτεραιότητες του κεφαλαίου στις οποίες είναι όλοι τους δεσμευμένοι, όπως είναι οι κατευθύνσεις της ΕΕ, οι περιβόητες “αντοχές της οικονομίας”, η ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, η θωράκιση του τραπεζικού συστήματος σε βάρος του λαού, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας κλπ.».
« Άλλωστε, ως κυβερνήσεις αυτή την πολιτική υλοποίησαν τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ», σημειώνει.
«Εμείς συνεχίζουμε. Δίνουμε τη μάχη κάθε μέρα, κάθε ώρα, στους χώρους δουλειάς όπου οι εργαζόμενοι διεκδικούν βελτίωση των όρων εργασίας τους, στις γειτονιές όπου οι λαϊκοί άνθρωποι προσπαθούν να διώξουν τους δικαστικούς κλητήρες και την αστυνομία που πηγαίνουν για να τους ξεσπιτώσουν. Εκεί βρίσκονται καθημερινά και οι 15 βουλευτές που μας έδωσε ο ελληνικός λαός το 2019 και τον καλούμε τώρα να τους κάνει πολύ περισσότερους», προσθέτει.

Για την τραγωδία των Τεμπών

Τέλος, κληθείς να απαντήσει «τι μπορεί να κάνει το ΚΚΕ για να μάθουμε την αλήθεια για το δυστύχημα των Τεμπών» , κάνει αναφορά στη χθεσινή ημερίδα που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ, για να αναδειχθεί τι πρέπει να γίνει για να έχουμε στην Ελλάδα έναν σιδηρόδρομο στο ύψος των αναγκών του λαού και της νεολαίας, για να μην ξαναζήσουμε τέτοιες τραγωδίες.
Προσθέτει ότι το ΚΚΕ, οι βουλευτές του και οι κομμουνιστές συνδικαλιστές έγκαιρα είχαν αναδείξει «τις αιτίες του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος» μέχρι και λίγες μέρες πριν την τραγωδία.
«Η αλήθεια, σε μεγάλο βαθμό, έχει αποκαλυφθεί, χάρη και στο εκκωφαντικό μήνυμα που έστειλαν οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις τις τελευταίας δεκαετίας που είχαν για σύνθημα "τα κέρδη τους ή οι ζωές μας"; Σε αυτόν τον δρόμο συνεχίζουμε» καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης