Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Δεν είναι σε θέση η Δύση να μας δίνει οδηγίες για την Ουκρανία

Κίνα: Δεν είναι σε θέση η Δύση να μας δίνει οδηγίες για την Ουκρανία
Θέση της Κίνας η πολιτική λύση στην ουκρανική κρίση λέει ο Κινέζος πρέσβης στη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
(upd) Πυρά κατά της Δύσης ότι δεν είναι σε θέση να της δίνει οδηγίες για τη σύγκρουση στην Ουκρανία εξαπολύει η Κίνα, επισημαίνοντας πως η στάση της είναι ξεκάθαρη υπέρ μιας πολιτικής λύσης για την ουκρανική κρίση.
«Η Δύση δεν είναι σε θέση να δώσει οδηγίες στην Κίνα, και πολύ περισσότερο δεν έχει την εξουσία να της επιρρίψει οποιαδήποτε ευθύνη.
Από την αρχή της κρίσης, η Κίνα προβάλλει με συνέπεια τις «τέσσερις αναγκαιότητες», τις «τέσσερις ενότητες» και «τρία θέμα για προβληματισμό», όπως και το έγγραφο «η θέση της Κίνας για μια πολιτική λύση στην ουκρανική κρίση», μέσω του οποίου προωθεί ενεργά την επίλυσή της μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων» υποστήριξε ο πρέσβης της Κίνας στη Ρωσία Zhang Hanhui.

Δεν δίνουμε όπλα

Σε δηλώσεις του στη ρωσική εφημερίδα Izvestia ο Κινέζος διπλωμάτης υποστήριξε ότι το Πεκίνο δεν προμήθευσε όπλα σε κανένα από τα μέρη της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με τον Κινέζο πρέσβη, η Κίνα δεν έχει δικά της συμφέροντα στο ουκρανικό ζήτημα, αλλά δεν είναι εξωτερικός παρατηρητής και δεν ψάχνει τρόπο να «επωφεληθεί».
Όπως λέει, οι ενέργειες της κινεζικής πλευράς μπορούν να συνοψιστούν στη φράση «έκκληση για ειρήνη, ώθηση για διαπραγματεύσεις».
«Η Κίνα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του διαλόγου και της ιστορικής δικαιοσύνης» υποστήριξε ο Κινέζος πρέσβης.

Έχουμε επαφή με όλους στο Ουκρανικό

Η Κίνα είναι σε επαφή με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στη σύγκρουση στην Ουκρανία υποστήριξε ο εκπρόσωπος του κινέζικου υπουργείου Εξωτερικών, Mao Ning.
«Όσον αφορά την ουκρανική κρίση, η Κίνα έχει διάλογο με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας.
Η Κίνα πάντα ήταν και είναι υπέρ της ειρηνικής διευθέτησης και είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα για την επίτευξη της ειρήνης» τόνισε ο Mao Ning.
Σημειώνεται πως χθες ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron κατά τη συνάντηση που είχε με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping υποστήριξε πως ποντάρει στην Κίνα προκειμένου να επαναφέρει τη Ρωσία στο δρόμο της λογικής και να συμβάλει στην ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης