Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

H ΓΕΚ Τέρνα στο +3% λόγω των προσδοκιών πώλησης της Τέρνα Ενεργειακής

H ΓΕΚ Τέρνα στο +3% λόγω των προσδοκιών πώλησης της Τέρνα Ενεργειακής
Η ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων του 2022, αναμένεται για την Τέρνα Ενεργειακή στις  20 Απριλίου ενώ για την ΓΕΚ Τέρνα στις 27 Απριλίου
Σχετικά Άρθρα
Συνεχίζεται και σήμερα 12/4 η ανοδική κίνηση στο όμιλο ΓΕΚ Τέρνα καθώς αναζωπυρώνονται τα σενάρια περί πώλησης της Τέρνα Ενεργειακής στη First Sentier.
Υπενθυμίζεται πως η πώληση είχε κολλήσει στη χρηματοδότηση, αλλά τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει βρεθεί λύση.
Η μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα βρίσκεται στο +4% στα 12,12 ευρώ, με όγκο  94 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 1,25 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα η Wood αύξησε την τιμή στόχο στα 18,2 ευρώ.
Η Τέρνα Ενεργειακή καταγράφει κέρδη +1,8% στα 20,38 ευρώ και η αποτίμηση στα 2,32 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων του 2022 αναμένεται για την Τέρνα Ενεργειακή στις  20 Απριλίου ενώ για την ΓΕΚ Τέρνα στις 27 Απριλίου. 

Τι έγραφε το www.bankingnews.gr στις 6 Απριλίου 2023

Με παρέμβαση Εθνικής ξανά οι ελληνικές τράπεζες στο επίκεντρο για δανεισμό στη First Sentier για Τέρνα Ενεργειακή

Μετά από παρέμβαση της Εθνικής Τράπεζας, που συντονίζει τις διαπραγματεύσεις για τον δανεισμό έως 1 δις. ευρώ στην First Sentier, αναζωπυρώνονται οι προσδοκίες ότι θα υπάρχει deal στην Τέρνα Ενεργειακή.
Η Τέρνα Ενεργειακή με τρέχουσα αξία 2,2 δισ. και τιμή 19,37 ευρώ ανά μετοχή έχει πιθανότητες να προχωρήσει τη διάθεση του 70% στην First Sentier.
Να σημειωθεί ότι η First Sentier είναι ο μόνος επενδυτής που έχει απομείνει και ενδιαφέρεται για την Τέρνα Ενεργειακή, ενώ οι ελληνικές τράπεζες είχαν φτάσει σε αδιέξοδο αφού έθεταν όρους και προϋποθέσεις για χρηματοδότηση με τους οποίους διαφωνούσε ο Γιώργος Περιστέρης της ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακής.
Για το κοινοπρακτικό δάνειο του 1 δις. ευρώ το επιτόκιο θα κινηθεί περίπου στο 5,5%, ενώ τα αιτήματα των τραπεζών με επίκεντρο τις ταμειακές ροές και τα έσοδα των επομένων ετών έγιναν σε μεγάλο βαθμό δεκτά.
Το κοινοπρακτικό δάνειο θα είναι μάλλον 10ετούς διάρκειας και φέρει αρκετές δικλείδες ασφαλείας για τις τράπεζες.
Με βάση πληροφορίες η First Sentier θα υποβάλει πρόταση στην τιμή των 22,8 ευρώ στην Τέρνα Ενεργειακή, με συνδυασμό δημόσιας πρότασης για την εξαγορά του 67% - 70% της Τέρνα Ενεργειακής.
Στην ουσία η First Sentier θα επενδύσει 1,85 δις. για την Τέρνα Ενεργειακή, με το 1 δις. θα είναι μέσω κοινοπρακτικού δανείου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης