Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό πίεση η Meloni για τον Ατλαντισμό της – Χιλιάδες Ιταλοί ζητούν δημοψήφισμα κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία

Υπό πίεση η Meloni για τον Ατλαντισμό της –  Χιλιάδες Ιταλοί ζητούν δημοψήφισμα κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία
Υπογραφές κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία συλλέγονται τόσο διαδικτυακά όσο και σε φυσικά σημεία σε διάφορες ιταλικές πόλεις από το βορρά έως το νότο για αρκετές εβδομάδες
Σχετικά Άρθρα
Μεγάλη εκστρατεία συλλογής υπογραφών κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία ξεκίνησε το Σάββατο (22/4/2023) σε όλη την Ιταλία, ανέφερε η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, σημειώνοντας ότι εξέχουσες δημόσιες και πολιτιστικές προσωπικότητες της χώρας που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία στοχεύουν στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα, θέτοντας πρόσθετη πίεση στην Ιταλία πρωθυπουργό Giorgia Meloni, η οποία ακολουθεί πιστά τη γραμμή του Ατλαντισμού.
Όπως εξηγεί η εφημερίδα, οι υπογραφές συλλέγονται τόσο διαδικτυακά όσο και σε φυσικά σημεία σε διάφορες ιταλικές πόλεις από το βορρά έως το νότο για αρκετές εβδομάδες.
Θα χρησιμοποιηθούν για το αίτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος.
Οι κύριοι εμπνευστές του είναι δύο επιτροπές, το Refuse War και το Future Generations.
Όπως αναμένουν οι διοργανωτές, άλλες ενώσεις και κοινωνικοπολιτικές οργανώσεις που υποστηρίζουν την ειρήνη, που είναι αδύνατη όσο η Ουκρανία λαμβάνει όπλα από την Ευρώπη, θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία.
Ένα επιπλέον θέμα στο προγραμματισμένο δημοψήφισμα αφορά την παροχή δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης.

Ιταλική στήριξη για την Ουκρανία

Τον Μάρτιο του 2022, το ιταλικό κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα για να βοηθήσει την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της παροχής στρατιωτικής βοήθειας. Εκδόθηκαν πέντε διυπηρεσιακά διατάγματα με διαβαθμισμένο κατάλογο όπλων που έπρεπε να παραδοθούν.
Η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση, η οποία ανήλθε στην εξουσία τον Οκτώβριο, είχε προηγουμένως εγκρίνει ένα διάταγμα για την παράταση της στρατιωτικής βοήθειας για ολόκληρο το 2023.
Τελικά εγκρίθηκε στο εθνικό κοινοβούλιο.
Ένα έκτο διάταγμα εγκρίθηκε στα τέλη του περασμένου έτους.
Οι αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης