Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Ανοδική κίνηση λόγω ξένων αγορών περιμένουν οι αναλυτές – Τράπεζες και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο επίκεντρο

ΧΑ: Ανοδική κίνηση λόγω ξένων αγορών περιμένουν οι αναλυτές – Τράπεζες και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο επίκεντρο
Η καλή πορεία της Wall Street χθες, αναπτέρωσε την επενδυτική ψυχολογία και μείωσε τις ανησυχίες για την υγεία του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος
Σχετικά Άρθρα
Τελευταία συνεδρίαση για τον Απρίλιο σήμερα και αναλυτές δεν αποκλείουν να έχουμε αυξημένη μεταβλητότητα και όγκο συναλλαγών λόγω των ροών που θα υπάρξουν επειδή τελειώνει ο μήνας.
Από την άλλη η καλή πορεία της Wall Street χθες, αναπτέρωσε την επενδυτική ψυχολογία και μείωσε τις ανησυχίες για την υγεία του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Οι αγορές της Ευρώπης, όπως δείχνουν τα παράγωγα αναμένεται να ανοίξουν με άνοδο και ανάλογη αναμένεται και η κίνηση της εγχώριας αγοράς.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι τραπεζικές μετοχές και οι εταιρείες που ανακοινώνουν αποτελέσματα.
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα είναι επίσης στο επίκεντρο καθώς χθες ανακοίνωσε εξαιρετικά αποτελέσματα και υψηλή κερδοφορία.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές είναι έτοιμες να ανοίξουν με άνοδο, καθώς οι επενδυτές επαναξιολογούν τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας εν μέσω υποχώρησης των ανησυχιών για την υγεία του τραπεζικού συστήματος.

Piraeus Securities
Θα ήμασταν αγοραστές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σήμερα μετά τα σημαντικά καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα του 2022 και τη βελτιωμένη αποζημίωση των μετόχων.

Optima Bank
Περιμένουμε οι διεθνείς αγορές να προσφέρουν στήριξη στην αγορά σήμερα.

Euroxx
Περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα και όγκους συναλλαγών λόγω των ροών από τη λήξη του μήνα.

Beta
Τελευταία συνεδρίαση για τον Απρίλιο και μέχρι στιγμής η αγορά έχει άνοδο 3,93%, ενώ από την αρχή του έτους ενισχύεται 17,88%, με αξιοσημείωτη πτώση του τζίρου (79,7 εκατ. ευρώ έναντι 112 εκατ. ευρώ το Μάρτιο) που αποδίδεται στο εποχικό ενδιαφέρον. Το θετικό κλίμα στις ξένες αγορές μπορεί να βοηθήσει για μία μέτρια ανάκαμψη στη σημερινή συνεδρίαση.

Κύκλος
Τα τεχνικά δεδομένα δεν διαφοροποιήθηκαν και επομένως για να υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι ολοκληρώθηκε η διόρθωση, απαιτείται ένα τουλάχιστο κλείσιμο υψηλότερα των 1.110 μονάδες στο κλείσιμο της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδος, με
το ανοδικό κλείσιμο στη Wall Street να ευνοεί το ανοδικό σενάριο και για το ελληνικό χρηματιστήριο.

Depolas
Καμία ουσιαστική διαφοροποίηση δεν είχαμε για τον ΓΔΧΑ χθες, αλλά και για τους περισσότερους ευρωπαϊκούς δείκτες. Αντιθέτως, τα καλά νέα ήρθαν από τα αποτελέσματα των μεγάλων της τεχνολογίας οδηγώντας τον Nasdaq σε σημαντικά κέρδη. Σήμερα, βαρύτητα θα δοθεί στα μακροοικονομικά στοιχεία καθώς αναμένουμε πληθωρισμό Απριλίου (αρχική μέτρηση) και ΑΕΠ Α΄ τριμήνου από Γερμανία και Ευρωζώνη, ενώ και στις ΗΠΑ έχουμε την μέτρηση του δείκτη τιμών προσωπικής κατανάλωσης Μαρτίου (PCE Deflator), αλλά και τα στοιχεία για προσωπικό εισόδημα και κατανάλωση Μαρτίου. Στον ΓΔΧΑ, η συσσώρευση κυριαρχεί, ενώ και η συναλλακτική δραστηριότητα κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, απέχουμε αρκετές συνεδριάσεις μέχρι τις εκλογές, όπου η νευρικότητα θα ενταθεί. Πιθανό θετικό άνοιγμα υποδηλώνουν τα ευρωπαϊκά futures σήμερα το πρωί.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης