Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Προστατεύστε την περιουσία σας – Πτώση χωρίς τζίρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Προστατεύστε την περιουσία σας – Πτώση χωρίς τζίρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η μέρα έκλεισε με απώλειες 0,99%, εβδομάδα με απώλειες 2,36% αλλά ο μήνας με άνοδο 2,89%. Δεν είδαμε αύξηση τζίρου σήμερα και προφανώς λίγοι ασχολήθηκαν με το γεγονός πως έκλεινε μήνας. Ξεκίνησε με άνοδο η συνεδρίαση και κατέληξε με σημαντική υποχώρηση. Είδαμε δημοσκόπηση όπου τα ποσοστά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δε δίνουν πάνω από 150 έδρες, ενώ θεωρητικά δίνουν εύκολα «κυβέρνηση χαμένων». Ίσως το πολιτικό ρίσκο να έχει αρχίσει να επηρεάζει.

Λοιπόν, επειδή τα έχουμε πάρει και λίγο με αυτά που διαβάζουμε ξαναγράφουμε: Προσέξτε τι διαβάζετε! Δεν είναι όλα τα αποτελέσματα εξαιρετικά. Βγήκαν σκελετοί και πάλι. Και δεν είναι μόνο κάποια αποτελέσματα που είναι χάλια και σας το κρύβουν, είναι και κάποιες διοικήσεις που είναι ακατάλληλες! Προσοχή, γιατί παίζετε τα λεφτά σας, δεν κάνετε χαβαλέ. Προστατεύστε την περιουσία σας... 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πότε τελειώνει ρε παιδιά εκείνο το forum, γιατί μας τρελάνατε στα δελτία τύπου. Στριμώχνονται και οι επιχειρηματίες και όχι μόνο, για να πάνε να μιλήσουν. Πληρώνουν να ξέρετε, αλλά όχι από την τσέπη τους. Στην εταιρία τους τα γράφουν τα έξοδα, αλλά αυτοί καρπώνονται την προβολή.

EBITDA: Αυτά τα έρμα τα EBITDA ή αλλιώς κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, γιατί βρε εισηγμένες δεν τα βάζετε στην κατάσταση αποτελεσμάτων, αλλά τα βάζετε στην ανάλυση; Δεν είναι μέρος της κατάστασης αποτελεσμάτων; Λίγες τα βάζουν όπως πρέπει.

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ: Οι εταιρείες κάνουν ότι ακολουθούν τις εντολές και τη νομοθεσία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κάνουν ότι παρακολουθούν. Ο ένας δουλεύει τον άλλο, με άλλα λόγια. Δημοσιεύστε οικονομικό ημερολόγιο λέει ο κανονισμός. Και το δημοσιεύουν σήμερα δυο ώρες πριν δημοσιεύσουν αποτελέσματα. Δεν έχουν το Θεό τους!

ΔΕΗ: 8 συνεχόμενες πτωτικές συμπλήρωσε η μετοχή. Ίσως να έχει αρχίσει να επηρεάζει τον τίτλο το πολιτικό ρίσκο, που για εβδομάδες είχε κάπως αγνοηθεί συνολικά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πάνω από 3% έχασε η Eurobank, πάνω από 2% η Alpha Bank και κάτω από 2% οι άλλες δύο συστημικές.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Με οριακές απώλειες και ίσως αν είχε πέσει σε καλύτερη μέρα, λόγω ισχυρών αποτελεσμάτων να είχε άλλη πορεία. 

ΕΥΔΑΠ: Νέα χαμηλά τριών ετών δια χειρός Χάρη Σαχίνη! Αυτά συμβαίνουν όταν λες ότι θέλεις τα τιμολόγια χαμηλά και έχεις γράψει τέτοιες ζημιές στη χρήση 2022. Γιατί αν δεν έβαζαν τόκους πελατών, ζημιές θα δημοσίευε και μάλιστα μπομπονάτες. Και σημειώστε πως οι τόκοι δεν έχουν εισπραχθεί και ούτε πρόκειται, άρα μελλοντικά θα δούμε πρόβλεψη πάνω σε αυτό και θα γραφτεί η ζημιά. Πήγε μέχρι τα 6,11 ευρώ και έκλεισε στα 6,30 ευρώ με απώλειες 1,56% και όγκο 101 χιλ. τεμάχια.

MIG: Χάνει σχεδόν τα μισά η Πειραιώς σε χρόνο dt. Δεν πρόλαβε να λήξει η δημόσια πρόταση και βυθίστηκε. Βέβαια, κανείς δε θα μας εξηγήσει γιατί αποφάσισαν να δώσουν τόσα γι’ αυτό το μαγαζί. Στα 0,1228 ευρώ και στο -25,58%.

ΚΕΚΡΟΨ: (Update) Στο +12,38% έκλεισε η μετοχή με μικρό όγκο και χωρίς να υπάρχει κάποια δικαιολογία. Αργότερα δημοσιεύτηκε ο ισολογισμός και έδειξε κέρδη 10 εκατ. ευρώ από αποτίμηση ακινήτων. 

MODA BAGNO: Καθόλου ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα. Το τέταρτο τρίμηνο πήγε χάλια με αποτέλεσμα να έχουμε στη χρήση μείωση κερδών και μάλιστα σημαντική. Στο 44,7% η μείωση στα καθαρά κέρδη και διαμορφώθηκαν στο 1,07 εκατ. ευρώ. Καλό p/e δίνει αλλά δε φτάνει. Στο -3,62% και στα 0,6650 ευρώ.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Επηρεασμένα από πρόβλεψη για επισφάλειες τα αποτελέσματα. Τα καθαρά κέρδη στα 2 εκατ. ευρώ από 2,8 εκατ. ευρώ. Υψηλότερη και η φορολογία το 2022 έναντι του 2021. Συνολικά θα πούμε πως οι ταμειακές ροές δεν πήγαν καλά και ο δανεισμός παραμένει υψηλός.

FIERATEX: Ζημιές και μάλιστα σημαντικές.

ΜΠΗΤΡΟΣ: Λείπει από τη λίστα με τους βασικούς μετόχους η Λήδα Μπήτρου που στη χρήση 2021 φαινόταν με 10%. Δεν είναι στο Δ.Σ. αλλά είναι βασικός μέτοχος.

ΜΙΚΡΑ ΧΑΡΤΙΑ: Με βάση τα αποτελέσματα που δημοσίευσαν και τη μέχρι σήμερα πορεία τους θεωρούμε πως τσάμπα υπάρχουν στο Χ.Α. κάποιες μετοχές και καλό είναι να βρουν ένα τρόπο να τις βγάλουν. Δηλαδή, η Λεβεντέρης, η Vidavo, η Εριουργία Τρία Άλφα, η Βιοτέρ και μερικές ακόμα ή θα πρέπει να αλλάξουν πορεία ή να πάνε αλλού. Τσάμπα χάνουμε το χρόνο μας να διαβάζουμε ισολογισμούς.

ΜΕΖΖ: Προφανώς η αποτίμηση της Galaxy σε σύγκριση με την αξία που αναφέρει η λογιστική κατάσταση έφερε πιέσεις. Από την άλλη είναι πολλά τα λεφτά που έχει στο ταμείο της. Μεγάλη πίεση σήμερα στα 3 από τα 4 χαρτιά της κατηγορίας. Καλύτερα πήγε το Phoenix και περιμένουμε να μάθουμε τα δικά του μετρητά.

Καλό τριήμερο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης