Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Στο επίκεντρο τα επιτόκια, ο τραπεζικός τομέας στις ΗΠΑ και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου

ΧΑ: Στο επίκεντρο τα επιτόκια, ο τραπεζικός τομέας στις ΗΠΑ και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου
Η Μυτιληναίος ανακοίνωσε πριν λίγο αποτελέσματα με τα καθαρά κέρδη να ξεπερνούν σημαντικά τις εκτιμήσεις και να ανέρχονται στα 143 εκατ. ευρώ από 67 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Στάση αναμονής με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού αναμένεται στη σημερινή συνεδρίαση, με τις αγορές της Ευρώπης να ετοιμάζονται για μικτό άνοιγμα.
Η αύξηση των επιτοκίων από τη FED κατά 0,25% ήταν αναμενόμενη από τους αναλυτές, οι οποίοι ωστόσο περίμεναν από την κεντρική τράπεζα ένα σήμα μείωσης επιτοκίων κάτι που δεν ήρθε καθώς τα σημάδια δείχνουν ότι οι οικονομίες ακόμα αντέχουν.
Στο επίκεντρο τώρα θα είναι η απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια και φυσικά στις δηλώσεις που θα ακολουθήσουν.
Ο τραπεζικός τομέας στις ΗΠΑ εξακολουθεί να προβληματίζει.
Στο εσωτερικό τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου θα είναι στο επίκεντρο.
Η Μυτιληναίος ανακοίνωσε πριν λίγο αποτελέσματα με τα καθαρά κέρδη να ξεπερνούν σημαντικά τις εκτιμήσεις και να ανέρχονται στα 143 εκατ. ευρώ από 67 εκατ. ευρώ.
Αύριο, πριν το άνοιγμα, δημοσιεύει ο ΟΤΕ και η Τράπεζα Πειραιώς.

Eurobank Equities
Οι αγορές φαίνονται έτοιμες για μικτό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές παύσης της σύσφιξης έναντι της συνεχιζόμενες αναταραχής στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να τηρήσει στάση αναμονής ενόψει της απόφασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια. Η Μυτιληναίος θα είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να δοκιμάσει ξανά τις 1.100 μονάδες με τις επιλεκτικές αγορές να δίνουν τον τόνο.

Beta
Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στη Μυτιληναίος που δημοσιεύει αποτελέσματα σήμερα και στον ΟΤΕ και την Τράπεζα Πειραιώς που δημοσιεύουν αύριο. Περιμένουμε επιλεκτικές τοποθετήσεις και συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα. Σημειώνεται πως η ΕΚΤ αποφασίζει για το ύψος των επιτοκίων και έχει συνέντευξη τύπου αργότερα σήμερα (15:15)

Κύκλος
Η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στέλνοντας «σήμα» πιθανής παύσης στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής με τον Πάουελ να τονίζει ότι τα οικονομικά στοιχεία θα κρίνουν την πορεία. Σημείο στήριξης πάλι οι 1.093 μονάδες του Γ.∆. με πλησιέστερη αντίσταση στις 1.098 μονάδες. Το πρωί η Μυτιληναίος ανακοινώνει τα μεγέθη της για το 1ο τρίμηνο. 

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης