Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ισχυρά τα αποτελέσματα 1ου τριμ. της Τιτάν – Έρχονται αναθεωρήσεις εκτιμήσεων λένε οι αναλυτές

tags :
Ισχυρά τα αποτελέσματα 1ου τριμ. της Τιτάν – Έρχονται αναθεωρήσεις εκτιμήσεων λένε οι αναλυτές
Κατά 10-15% αναθεώρηση εκτιμήσεων ετοιμάζουν κάποιες χρηματιστηριακές
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρά και ανώτερα των μέσων εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα που δημοσίευσε για το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η Τιτάν.
Οι ανατιμήσεις που έχει κάνει το προηγούμενο διάστημα, αλλά και η ζήτηση που παραμένει ισχυρή, έφεραν αύξηση πωλήσεων 29,3% και τζίρο 588,1 εκατ. ευρώ από 454,6 εκατ. ευρώ το περσινό αντίστοιχο διάστημα.
Τα EBITDA ανήλθαν στα 107,1 εκατ. ευρώ από 454,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 44,3 εκατ. ευρώ από 1,3 εκατ. ευρώ.
Οι αναλυτές εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τα νούμερα με τη Eurobank Equities να σημειώνει πως τα νούμερα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της και τις μέσες εκτιμήσεις και είναι πιθανό να φέρουν αναθεωρήσεις στις εκτιμήσεις.
Τονίζει πως η τρέχουσα εκτίμηση για τα EBITDA της χρηματιστηριακής είναι στα 370 εκατ. ευρώ.
Η Piraeus Securities αναφέρει πως ανακοίνωσε η Τιτάν ένα ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων που ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις της σε όλες της γραμμές.
Η διοίκηση έδωσε ισχυρές προοπτικές για το 2023, λόγω αυξημένης ζήτησης σε όλες τις αγορές του ομίλου και της σταδιακής αποκλιμάκωσης του κόστους που θα ωφελήσει περαιτέρω τα περιθώρια EBITDA.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης περιμένει από τη διοίκηση να δώσει ενημέρωση για την εμπορική πολιτική και τυχών νέες ανατιμήσεις που ίσως κάνει και το ύψος των επενδύσεων που εκτιμά για το σύνολο του 2023,
Λαμβάνοντας υπόψη το ισχυρό ξεκίνημα και τις προοπτικές σκοπεύει να αυξήσει τις τρέχουσες εκτιμήσεις της κατά 10-15%.
Με βάση τις τωρινές εκτιμήσεις ο όμιλος διαπραγματεύεται με EV/EBITDA 5,6 φορές δηλαδή με discount 24% έναντι του μέσου όρου δεκαετίας που είναι στις 8,4 φορές.
Διατηρεί τη σύσταση υπεραπόδοσης για τη μετοχή και την τιμή στόχο των 19 ευρώ με τη μετοχή να είναι στις κορυφαίες της επιλογές και να έχει περιθώριο ανόδου 22%.
H Οptima Bank σημειώνει και αυτή πως τα αποτελέσματα ήταν σημαντικά ανώτερα των δικών της και των μέσων εκτιμήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης