Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με 74,2% στην Κλουκίνας – Λάππας η Intracom αντί 28,7 εκατ. ευρώ - Τι θα γίνει με Mothercare και υδροηλεκτρικά

Με 74,2% στην Κλουκίνας – Λάππας η Intracom αντί 28,7 εκατ. ευρώ - Τι θα γίνει με Mothercare και υδροηλεκτρικά
Η Intracom εξαγόρασε έναντι 18,739 εκατ. ευρώ το ποσοστό της οικογένειας Λάππα (46,6%) και ελέγχει πλέον το 74,2%
Στην απόκτηση των μετοχών της οικογένειας Λάππα (46,6%) στην Κλουκίνας Λάππας προχώρησε ο όμιλος Intracom έναντι του ποσού του 1 ευρώ ανά μετοχή ή 18,742 εκατ. ευρώ.
Κατόπιν αυτού, το συνολικό ποσοστό συμμετοχής του Ομίλου στην Κ.Λ.Μ., ανέρχεται σε 74,20%.

Η ανακοίνωση

Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) (η Εταιρεία), σε συνέχεια των από 2 και 3 Φεβρουαρίου 2023 Ανακοινώσεών της για την απόκτηση ποσοστού 27,61% (ήτοι 11.106.255 Κοινών Ονομαστικών μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών) της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «Κ.Λ.Μ. Α.Ε.» (η Κ.Λ.Μ.), ανακοινώνει ότι η INTRACOM PROPERTIES, θυγατρική εταιρεία της INTRACOM HOLDINGS, απέκτησε από τους βασικούς μετόχους της Κ.Λ.Μ. κ. Ιωάννη Λάππα, κες. Βιολέττα Λάππα και Μαίρη Λάππα και την κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία «MUTSAFE LIMITED», καθώς και την κα Κλεοπάτρα Λάππα, ποσοστό 46,59% (ήτοι 18.739.437 Κοινές Ονομαστικές μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές) της Κ.Λ.Μ., έναντι συνολικού ποσού € 18.739.437.
Κατόπιν αυτού, το συνολικό ποσοστό συμμετοχής του Ομίλου στην Κ.Λ.Μ., ανέρχεται σε 74,20%, με αποτέλεσμα να πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη διενέργεια υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης εντός της προθεσμίας και σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας.
Πρόθεση της INTRACOM HOLDINGS με βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό της είναι η αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Κ.Λ.Μ. και της θυγατρικής της Κ.Λ.Μ. ΑΤΕ σε συνέργεια με το αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο της INTRACOM PROPERTIES. Απώτερος σκοπός είναι η συγχώνευση της εισηγμένης K.Λ.Μ. Α.Ε. με την INTRACOM PROPERTIES, μέσω απορρόφησης της δεύτερης από την πρώτη και η μετονομασία της Κ.Λ.Μ. σε INTRACOM PROPERTIES, υπό την σαφή πρόθεση της INTRACOM HOLDINGS όπως η εταιρεία που θα προκύψει από την ως άνω συγχώνευση παραμείνει εισηγμένη στο Χ.Α.
Αναφορικά δε με την εμπορική δραστηριότητα της πώλησης παιδικών και βρεφικών ειδών μέσω των καταστημάτων Mothercare και Ε.L.C. της Κ.Λ.Μ., στόχος είναι η αδιάλειπτη συνέχειά της, ως ξεχωριστής εταιρείας, δια απόσχισης του σχετικού κλάδου και εισφοράς του σε νέα θυγατρική εταιρεία.
Μέτοχοι της νέας θυγατρικής εταιρείας, μέσω πώλησης, θα είναι (έναντι €3 εκατ., βάσει σχετικής αποτίμησης ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρείας) η INTRACOM HOLDINGS κατά ποσοστό 60% και (έναντι €2 εκατ.) κατά ποσοστό 40% η κα Βιολέττα Λάππα, η οποία θα συμμετέχει και στη διοίκηση του νέου σχήματος με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή του.
Τέλος, η θυγατρική ΚΛΜ ΑΤΕ, η οποία θα διατηρήσει στην κυριότητά της το Υδροηλεκτρικό Πάρκο, θα μεταβιβαστεί στον κ. Ιωάννη Λάππα έναντι € 5 εκατ., αφού προηγουμένως όλα τα λοιπά ακίνητά της έχουν περιέλθει στην Κ.Λ.Μ.

Τι έγραφε το Banking News

Περνά σήμερα 12/5 στην Intracom το ποσοστό της οικογένειας Λάππα - Τι θα γίνει με Mothercare και υδροηλεκτρικά

Στην απόκτηση των μετοχών της οικογένειας Λάππα (46,6%) στην Κλουκίνας Λάππας αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να προχωρήσει εντός της ημέρας ο όμιλος Intracom έναντι του ποσού του 1 ευρώ ανά μετοχή ή 18,742 εκ ευρώ.
Έτσι το ποσοστό του ομίλου Intracom θα ανέλθει σε 74,2% δεδομένου ότι η εταιρία έχει αποκτήσει ήδη από τον κ. Λουκά Σπεντζάρη το 27,6% των μετοχών της εισηγμένης έναντι 0,9 ευρώ ανά μετοχή.
Το συνολικό τίμημα για τα ποσοστά των μεγαλομετόχων της Κλουκίνας ανέρχεται σε 28,7 εκ ευρώ.

Δημόσια πρόταση

Η Intracom θα υποβάλλει την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του 100% αλλά δεν έχει ως σκοπό να διαγραφεί η εταιρία από το Χρηματιστήριο καθώς προγραμματίζει τη συγχώνευσή της με την Intracom Properties (θυγατρική που δραστηριοποιείται στον κλάδο ακινήτων) προκειμένου αυτή να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας εισαγωγής στο Χρηματιστήριο και της μετατροπής της Κλουκίνας-Λάππας σε αμιγή εταιρία του κλάδου όλα τα ακίνητα των εταιριών του ομίλου Κλουκίνας θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία της εισηγμένης.
Παράλληλα η δραστηριότητα του τομέα υδροηλεκτρικών θα μεταβιβαστεί μετά από προσδιορισμό της αξίας της στον κ. Ιωάννη Λάππα ενώ ο κλάδος εμπορίας βρεφικών ειδών με το σήμα mothercare θα αποσχιστεί και θα εισφερθεί σε ένα εταιρία στην οποία θα συμμετέχουν με 60% η Ιντρακόμ και με 40% η κα Βιολέτα Λάππα.
Και στην Mothercare θα προηγηθεί προσδιορισμός της αξίας της από ανεξάρτητο εκτιμητή ώστε να καθοριστεί το ποσό που θα εισφέρει η κα Λάππα στη νέα εταιρία στην οποία θα έχει ουσιαστικό ρόλο στο management.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης