Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη σκακιέρα για τα funds η Wall Street - Κόντρα σε Soros και Bridgewater ο Mr Big Short, στο επίκεντρο οι τράπεζες

Μεγάλη σκακιέρα για τα funds η Wall Street - Κόντρα σε Soros και Bridgewater ο Mr Big Short, στο επίκεντρο οι τράπεζες
Διαφορετικές από τον Burry στρατηγικές έδειξαν άλλα funds, τα οποία παρακολουθούνται από την πλειονότητα των επενδυτών
Κινήσεις τακτικής, αντισταθμίσεις και επικοινωνιακοί χειρισμοί ήταν αυτό που χαρακτήρισε τις θέσεις των μεγάλων funds στη Wall Street το πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως έδειξαν και τα πρώτα στοιχεία δηλώσεων που δημοσιοποιήθηκαν.
Και οι περισσότερες κινήσεις περιστράφηκαν γύρω από τον τραπεζικό κλάδο.
Ο Michael Burry, ο οποίος έγινε διάσημος για την πώληση ενυπόθηκων δανείων μειωμένης εξασφάλισης κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, έβαλε ένα νέο μεγάλο στοίχημα στις περιφερειακές τράπεζες.
Ο Burry απέκτησε φήμη για τις κινήσεις του κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2008, μιας σοβαρής ύφεσης που ξεκίνησε με την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων στις ΗΠΑ.
Ο Burry προέβλεψε την κατάρρευση των τιμών των οικιστικών ακινήτων ήδη από το 2007 και, στη συνέχεια, προέβη σε σορτάρισμα ορισμένων συναλλαγών με χαμηλότοκα δάνεια μέσω της χρήσης συμβάσεων ανταλλαγής πιστωτικής αθέτησης.

Οι συμμετοχές της Scion Asset Management

Το hedge fund του Scion Asset Management φόρτωσε τραπεζικές μετοχές αξίας 23,4 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα αρχεία.
Οι θέσεις περιλαμβάνουν ορισμένα από τα ίδια μεσαίου μεγέθους ιδρύματα που δέχθηκαν έντονες πιέσεις από τους επενδυτές μετά τις χρεοκοπίες της Silicon Valley Bank και της Signature Bank τον Μάρτιο.
Οι νέες τοποθετήσεις της Scion περιλαμβάνουν 7,6 εκατ. δολάρια σε μετοχές της New York Community Bank, η οποία αγόρασε δάνεια και ανέλαβε καταθέσεις από την Signature, καθώς και 4,4 εκατ. δολάρια στη Western Alliance, 2,4 εκατ. δολάρια στην PacWest και 2 εκατ. δολάρια στην First Republic του Σαν Φρανσίσκο.
Αγόρασε επίσης 2 εκατ. δολάρια της Huntington Bank, μιας περιφερειακής τράπεζας στο Κολόμπους του Οχάιο.
Δεν ήταν όμως όλες οι αγορές του στις περιφερειακές.
Η Scion πήρε επίσης 4,6 εκατ. δολάρια στον γίγαντα του κλάδου Wells Fargo.
Μία από τις τράπεζες στις οποίες πόνταρε έχει τώρα νέο ιδιοκτήτη.
Οι ρυθμιστικές αρχές κατέσχεσαν την First Republic την 1η Μαΐου, μηδενίζοντας τους μετόχους της, και πούλησαν το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της στην JPMorgan.
Δύο άλλες, η Western Alliance και η PacWest, αγωνίζονται να διαβεβαιώσουν τους επενδυτές ότι τα χειρότερα της περιφερειακής τραπεζικής κρίσης έχουν περάσει.
Αλλά οι τραπεζικές μετοχές της Scion αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες χάρη σε ένα νέο κύμα αισιοδοξίας για τις προοπτικές τους.

Κόντρα σε Soros και Bridgewater

Διαφορετικές στρατηγικές πάντως έδειξαν άλλα funds, τα οποία παρακολουθούνται από την πλειονότητα των επενδυτών.
Το οικογενειακό γραφείο του δισεκατομμυριούχου George Soros μείωσε τη θέση του στην περιφερειακή τράπεζα First Horizon με έδρα το Μέμφις κατά 38% και πούλησε όλες τις συμμετοχές του στη Citigroup, ενώ έκλεισε μια short θέση ύψους 1,7 εκατ. δολαρίων στη φιλική προς την κρυπτογράφηση τράπεζα Silvergate Capital, η οποία δήλωσε τον Μάρτιο ότι θα κλείσει οικειοθελώς.
Το Ταμείο Soros πήρε μικρότερα δικαιώματα αγοράς στην Charles Schwab και την UBS Group.
Το μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο, το Bridgewater Associates, πούλησε περίπου 180 εκατομμύρια δολάρια σε τραπεζικές μετοχές.
Μηδένισε τις θέσεις του σε 15 αμερικανικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Bank of America, Western Alliance, Zions, PacWest και New York Community Bank.
Η πρωτοπόρος στις ποσοτικές συναλλαγές Renaissance Technologies ήταν ένας άλλος μεγάλος πωλητής.
Ξεφορτώθηκε περισσότερα από 400 εκατ. δολάρια σε μετοχές των ΗΠΑ που σχετίζονται με τον τραπεζικό τομέα, εξαλείφοντας θέσεις σε 25 διαφορετικές τράπεζες κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης