Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αφομοιώνει τα υψηλά 9 ετών με στήριξη από τα ισχυρά αποτελέσματα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αφομοιώνει τα υψηλά 9 ετών με στήριξη από τα ισχυρά αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το σταθεροποιητικό άνοιγμα στην Ευρώπη σε συνδυασμό με τα καλά εγχώρια αποτελέσματα πρώτου τριμήνου μας βοηθάει στο ξεκίνημα να διατηρούμαστε στα υψηλά εννέα ετών και να έχουμε και μικρή περαιτέρω άνοδο. Στις τράπεζες είναι και πάλι το βλέμμα με την ΠΕΙΡ να ξεχωρίζει και τις άλλες να ακολουθούν με τιμές πέριξ του χθεσινού κλεισίματος. Καλή εικόνα από ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Η Cenergy επίσης γράφει με το άνοιγμα νέα ιστορικά υψηλά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Και στις ανακοινώσεις των δύο άλλων συστημικών είδαμε κίνηση νωρίτερα από τις μετοχές και έτσι βλέπουμε και στη Eurobank. Χθες κατέγραψε ράλι και σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει πρώτο τρίμηνο και έχει και τηλεδιάσκεψη. Τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 216 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις από 223,2 εκατ. ευρώ που εμφάνισε στο τελευταίο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης.

HELLENIQ ENERGY: Αύριο τα δικά της και οι μέσες εκτιμήσεις περιμένουν προσαρμοσμένο EBITDA 327 εκατ. ευρώ από 99 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2022. Εδώ το σημαντικό είναι τι θα ειπωθεί για τα περιθώρια διύλισης που έχουν υποχωρήσει σημαντικά. Σταθεροποιητικά άνοιξε η μετοχή με χαμηλό όγκο.

AEGEAN: Εξαιρετικά τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και για πρώτη φορά εμφάνισε θετικό EBITDA. Σημειώνεται πως το πρώτο τρίμηνο είναι το πλέον αδύναμο. Αν δεν αλλάξει κάτι πάμε για μία δυνατή χρονιά και φαίνεται πως η τουριστική περίοδος έχει μεγαλώσει. Θα ξαναγράψουμε πως η στήλη θεωρεί, ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι ακόμα στα σπάργανα. Αν γίνουν 3-4 μεγάλα έργα έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. Οριακά πάνω από τα 8 ευρώ η μετοχή.

FOURLIS: Δυνατά και εδώ τα νούμερα και επανέλαβε η διοίκηση πως πρόθεσή της είναι να μπει μέχρι το τέλος του έτους η Τrade Estates στο Χρηματιστήριο. Για να δούμε… Δυνατός ο όγκος στο άνοιγμα και η μετοχή είναι στα 4,15 ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αν υπήρχαν επενδυτές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο που να μην κοιτάνε μόνο 5-6 χαρτιά θα ήταν η μετοχή σε άλλα επίπεδα. Δυνατό το πρώτο τρίμηνο και εξαιρετική η διάρθρωση της λογιστικής κατάστασης. Με μικρή άνοδο η μετοχή.

AUTOHELLAS: Στο άνοιγμα έκανε δύο πακέτα συνολικής αξίας λίγο κάτω από 1 εκατ. ευρώ. Δεν έχει κάνει πράξη πλην των πακέτων.

ΑΔΜΗΕ: Καλό το άνοιγμα της μετοχής και προσπαθεί να κινηθεί ανοδικά ενώ αυξημένες είναι και οι συναλλαγές.

CENERGY: Στα 4,98 ευρώ και στο +1,22% με όγκο 21 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 947 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε σήμερα τα αποτελέσματα και αύριο υπάρχει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών.

ΕΥΔΑΠ: Στα 6,10 ευρώ η μετοχή με αυξημένο όγκο. Απώλειες 1,13%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μόνο τη Cenergy προσέχουν στον όμιλο όπως φαίνεται. Τη συγκεκριμένη την έχουν αφήσει στην άκρη και φαίνεται. Στα 1,6840 ευρώ και στο -0,94% με όγκο 11 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης