Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο ειλικρινείς ανθρώπους στη Wall Street, Sam Zell

tags :
Έφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο ειλικρινείς ανθρώπους στη Wall Street, Sam Zell
Ο Sam Zell ήταν 81 ετών…
Ο Sam Zell, ένας από τους πιο ειλικρινείς ανθρώπους στη Wall Street, θρύλος του real estate και των επενδύσεων, πέθανε.
Ήταν 81 ετών…
Ο Zell ο οποίος αποκαλούσε τον εαυτό του «Χορευτή του Τάφου» λόγω των «στοιχημάτων του σε ταλαιπωρημένα περιουσιακά στοιχεία», συμπεριλαμβανομένου ενός χαμένου στοιχήματος που οδήγησε την Tribune σε χρεοκοπία, πέθανε σήμερα σύμφωνα με την Equity Residential, την εταιρεία που ίδρυσε.
Όπως γράφει το Bloomberg στη νεκρολογία του για τον δισεκατομμυριούχο, «ο Zell ήταν μια επαναστατική προσωπικότητα, με αλμυρή γλώσσα, αγάπη για μοτοσικλέτες και συχνές εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης».
Ο γεννημένος στο Σικάγο γιος Πολωνών προσφύγων, έχτισε μια περιουσία σε ακίνητα και ένα σωρό επενδύσεις που περιελάμβαναν ραδιοφωνικούς σταθμούς, φαρμακεία, πάρκινγκ, στρώματα και ποδήλατα Schwinn.
Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index», συγκέντρωσε καθαρή περιουσία 5,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Zell έχτισε την αυτοκρατορία του με μια σειρά από επιτυχίες επενδύοντας σε ακίνητα.
Οι επιχειρήσεις του, τις οποίες διαχειριζόταν μέσω του ομίλου ομπρέλα Equity Group Investments με έδρα το Σικάγο, περιλάμβαναν τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ακινήτων γραφείων και πολυκατοικιών και τον μεγαλύτερο φορέα εκμετάλλευσης πάρκων κινητής κατοικίας.
Η Zell's Falcon Building Products ήταν ο κορυφαίος εγχώριος προμηθευτής αεροσυμπιεστών για οικιακή χρήση.
Το American Classic Voyages Co. και το American Hawaii Cruises, ήταν για πρώτη φορά σε κρουαζιέρες με ποταμόπλοιο και σε κρουαζιέρες της Χαβάης μεταξύ νησιών, αντίστοιχα.
Ο Zell παντρεύτηκε τρεις φορές.
Είχε έναν γιο, τον Matthew, και μια κόρη, την JoAnn, από τον πρώτο του γάμο και υιοθέτησε μια κόρη, την Kellie, κατά τον δεύτερο γάμο του.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης