Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Παρά το profit taking έκλεισε με μικρή άνοδο και κράτησε τις 1.200 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Παρά το profit taking έκλεισε με μικρή άνοδο και κράτησε τις 1.200 μονάδες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μετά το χθεσινό ράλι, οι αγοραστές κοντραρίστηκαν με όσους ήθελαν να κατοχυρώσουν κέρδη. Νομίζουμε όμως πως και σήμερα είχαμε μία καλή συνεδρίαση με υψηλό τζίρο και τελικά μικρά κέρδη για το γενικό δείκτη, αλλά ωραίες επιλεκτικές κινήσεις. Στις τελικές δημοπρασίες είδαμε κάποιες διαφορετικές εντολές από αυτές που βλέπαμε μέχρι λίγο πριν. Αλλού μπήκαν πωλητές χαμηλά και αλλού ψηλά στα βαριά χαρτιά αλλά τελικά η συνολική εικόνα δεν άλλαξε.

Ενώ δηλαδή ο Γ.Δ. είχε άνοδο 0,55% πριν τις τελικές δημοπρασίες έκλεισε με άνοδο 0,33%. Όμως είδαμε την Πειραιώς, την Aegean και την ΕΥΔΑΠ να κλείνουν στο υψηλό ημέρας και από την άλλη, την Εθνική να χάνει 3,43%, τη Jumbo, τον ΟΛΠ και την Autohellas να κλείνουν στο χαμηλό ημέρας. Ξεπέρασε τα 222 εκατ. ευρώ ο τζίρος και είχε και πάλι πολλά πακέτα και πάνω από 48 εκατ. ευρώ. Σημειώνουμε επίσης πως οι αγορές του εξωτερικού είχαν απώλειες σήμερα και ίσως μας επηρέασε κάπως η πορεία τους.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Πάλι κυκλοφόρησαν σήμερα τα γνωστά σενάρια και τόσο η συγκεκριμένη όσο και η «μαμά» κινήθηκαν έντονα ανοδικά. Η ΤΕΝΕΡΓ στο +2,56% και στα 20 ευρώ με όγκο 387 χιλ. τεμάχια και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ στο +4,84% και στα 13 ευρώ που είναι και υψηλό 15,5 ετών, με ανάλογο όγκο με τη θυγατρική.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μεγάλοι και πάλι οι τζίροι. Το +4,09% της Πειραιώς έγινε με 54,5 εκατ. ευρώ, ενώ το -3,43% της Εθνικής έγινε με 27,4 εκατ. ευρώ. Καλή η ΑΛΦΑ με 24,6 εκατ. ευρώ αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 1,40 ευρώ. Μεγάλος ο όγκος στο παράγωγο. Ενισχύθηκε πάντως κατά 1,09%. Η Eurobank έκλεισε με μικρές απώλειες και το μισό τζίρο της ΑΛΦΑ.

ΕΥΔΑΠ: Μπήκε μία δυνατή αγορά στο τέλος και την έκλεισε στα 6,60 ευρώ και με άνοδο 2,01%.

JUMBO: Στο χαμηλό ημέρας την έκλεισαν και στα 22,50 ευρώ με απώλειες 2,17%.

AEGEAN: Δυνατή κίνηση για τη μετοχή που βρέθηκε κοντά στα 8 ευρώ και τελικά έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 8,50 ευρώ με άνοδο 3,66%. Σε προ πανδημίας επίπεδα και η συγκεκριμένη.

ΜSCI ΣΜΕ: Παιδιά εκεί στην ΕΧΑΕ δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά σήμερα το ΣΜΕ του FTSE έκανε πάνω από 1.000 συμβόλαια και του MSCI 3 συμβόλαια.

ΕΧΑΕ: Επιτέλους σε προ πανδημίας επίπεδα. Είναι μία δικαίωση και για τη στήλη γιατί την πιστεύουμε καιρό και θέλαμε να αποτυπωθεί στο ταμπλό η προσδοκία αναβάθμισης και ο αυξημένος τζίρος. Νομίζουμε πως έχει ακόμα σημαντικά περιθώρια ανόδου μεσοπρόθεσμα. Στα 4,8350 ευρώ και στο +5,11% με όγκο σχεδόν μισό εκατομμύριο χαρτιά.

PROFILE: Το γράψαμε στο πρωινό μας σχόλιο, πως η ανακοίνωση για διακοπή του προγράμματος αγοράς ιδίων έδειχνε πώληση ιδίων μετοχών. Το είχε ξανακάνει η εταιρεία και το ξαναέκανε και πάλι με επιτυχία. Βγάζει κέρδος περίπου 130 χιλ. τεμάχια, ενώ οι μετοχές πήγαν στα χέρια ξένου επενδυτή.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτή η χαρτάρα έχει ένα γράφημα που μιλάει από μόνο του. Έγραψε το 8 σήμερα και πάει στα υψηλά της. Τα έχει δει κάποιες φορές στο παρελθόν και γύρισε. Με τα νούμερα όμως που δημοσίευσε στο τρίμηνο και ξανακοιτώντας τη χρήση 2022, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε να διασπάσει τις κορυφές. Μακάρι δηλαδή γιατί το αξίζει.

INTRALOT: Εδώ και μέρες με πωλητή και είδε την τιμή της αύξησης κεφαλαίου και πάλι. Στις τελικές δημοπρασίες βγήκαν οι αγοραστές και έκλεισαν τη μετοχή στα 0,5950 ευρώ και με καλό όγκο.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Από τα μικρά η συγκεκριμένη θα λέγαμε πως ξεχώρισε σήμερα αν και προς το τέλος έχασε ένα μέρος της ανόδου. Έκανε όγκο 46 χιλ. τεμάχια και έκλεισε στα 0,5820 ευρώ με άνοδο 2,11%. Τα αποτελέσματα του 2022 ήταν ο λόγος που τη βάλαμε στις επιλογές, όπως βέβαια και η συνολική εικόνα του ισολογισμού. Για να δούμε αν θα μπορέσει να συνεχίσει την ανοδική της κίνηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης