Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρίτο μαζικό κύμα ρωσικών επιθέσεων με drones στο Κίεβο σε ένα 24ωρο – Ένας νεκρός

Τρίτο μαζικό κύμα ρωσικών επιθέσεων με drones στο Κίεβο σε ένα 24ωρο – Ένας νεκρός
Τρεις τραυματίες όταν συντρίμμια πυραύλου έπεσαν σε πολυκατοικία
Σαρωτικά είναι τα πυραυλικά χτυπήματα της Ρωσίας κατά του Κιέβου - αλλά και άλλων ουκρανικών πόλεων - καθώς μέσα σε ένα 24ωρο εκδηλώθηκαν τρία κύματα πυραυλικών επιθέσεων.
Από την τελευταία επίθεση, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τρεις τραυματίστηκαν όταν συντρίμμια πυραύλου ή drone που καταρρίφθηκε, κατέπεσαν σε πολυκατοικία με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και μεγάλη καταστροφή.
Σύμφωνα με τη στρατιωτική διοίκηση της πόλης, οι δυο υψηλότεροι όροφοι του κτιρίου καταστράφηκαν κι ίσως βρεθούν περισσότερα θύματα στα χαλάσματα.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος του Κιέβου Vitali Klitschko,έκανε λόγο μέσω Telegram για έναν νεκρό, για μια 27χρονη που τραυματίστηκε ελαφριά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο και για ακόμη δύο τραυματίες.

Καταστρέψαμε 20 drones

Η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου ανακοίνωσε πως η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε πάνω από 20 ρωσικά drones.
Όπως αναφέρει «τις τελευταίες 24 ώρες ο εχθρός πραγματοποίησε τρεις επιθέσεις.
Επιπλέον ο εχθρός αλλάζει συνεχώς όπλα για τις επιθέσεις του, καθώς μετά συνδυασμό πυραύλων cruise και drones, χρησιμοποίησε πυραύλους και τώρα μόνο drones» τονίζει η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, Serhii Popko κάνει λόγο για νέα «μαζική» επιδρομή κατά κύματα, επισημαίνοντας πως η επίθεση έγινε μόνο με ιρανικής κατασκευής UAVs-καμικάζι.
Δεν διευκρίνισε πόσα θεωρούν οι ουκρανικές αρχές πως στάλθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις να πλήξουν στόχους στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Είναι η 16η νύχτα ρωσικών επιδρομών τον Μάιο.

Zelensky: Εγγύηση οι Patriot

Σύμφωνα με τη στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου, συστοιχίες αντιαεροπορικής άμυνας Patriot ανέλαβαν δράση στο Κίεβο.
Στο βραδινό διάγγελμά του, ο πρόεδρος της χώρας Volodymyr Zelensky διαβεβαίωσε πως η χρήση αμερικανικής κατασκευής συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας Patriot εγγυάται την αναχαίτιση των εχθρικών πυραύλων «κατά 100%».
«Όταν οι Patriot στα χέρια των Ουκρανών εγγυώνται λόγο αναχαίτισης των ρωσικών πυραύλων κατά 100% ο τρόμος θα ηττηθεί» ανέφερε ο Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης