Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Eurobank επαναγοράζει 1,4% ιδίων μετοχών έως 20 Ιουλίου – Το ξέφρενο πάρτι απληστίας των πρώην διοικήσεων της MIG

Η Eurobank επαναγοράζει 1,4% ιδίων μετοχών έως 20 Ιουλίου – Το ξέφρενο πάρτι απληστίας των πρώην διοικήσεων της MIG
Υπάρχουν και άλλα στοιχεία για τη MIG που θα αποκαλύψει προσεχώς το ΒΝ
Σήμερα θα ασχοληθούμε με δύο θέματα που αφορούν το εγγύς μέλλον αλλά και το παρελθόν.
Το ένα θέμα είναι αυτό της Eurobank που θα αγοράσει το 1,4% των ιδίων μετοχών της έως τις 20 Ιουλίου, και το άλλο στο προκλητικό πάρτι οργίων που επιδόθηκε ο Θανάσης Παπανικολάου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της MIG, αλλά και οι παλαιότερες διοικήσεις της MIG.

Η Eurobank επαναγοράζει τις μετοχές του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έως 20 Ιουλίου

Η Eurobank, αμέσως μετά τις εκλογές, θα αγοράσει το 1,4% των μετοχών της από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Πρόκειται για 52 εκατ. μετοχές, που αντιστοιχούν σε τρέχουσες τιμές σε 77 – 78 εκατ. ευρώ.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα αποχωρήσει από την Eurobank, παίρνοντας 77-78 εκατ. ευρώ, ενώ είχε επενδύσει συνολικά στη Eurobank, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στην Proton Bank, σε κεφάλαια και funding gap περίπου 15 δισ.
Με την επαναγορά ιδίων μετοχών, για την οποία έχει πάρει ήδη έγκριση από τον SSM, η Eurobank θα εξετάσει τους επόμενους μήνες τη χορήγηση bonus μέσω stock option στα στελέχη της, ενώ εξετάζει και την αύξηση των αποδοχών της διοίκησης, δύο κινήσεις που το bankingnews.gr (ΒΝ) τις θεωρεί εύλογες άπαξ και η τράπεζα σε ετήσια βάση κερδίζει σχεδόν 1 δισ.
Κι ενώ η Eurobank δικαιούται να προβαίνει σε αυτές τις κινήσεις σε μία εταιρία συμμετοχών, τη MIG, οι προηγούμενες διοικήσεις επιδόθηκαν σε ακραίο όργιο σπατάλησης, παρά το ότι το ταμείο ήταν μείον.

Προκλητική κατασπατάληση χρήματος από τις πρώην διοικήσεις της MIG

Ενώ η σημερινή διοίκηση της MIG προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, οι παρελθούσες διοικήσεις, ειδικά του Θανάση Παπανικολάου πρώην CEO, επιδόθηκαν σε ένα ακραίο όργιο σπατάλησης, που όμοιο του δεν έχει υπάρξει σε καταρρέουσα εταιρία.
Ο Θανάσης Παπανικολάου και ο στενός του κύκλος, ενώ η εταιρία MIG ήταν μονίμως ζημιογόνος και υπερδανεισμένη, εξαντλώντας συνεχώς τα κεφάλαια της, εκπόνησε σχέδιο μεγάλης αποζημίωσης όταν θα αποχωρούσε, και παραδόξως συνέβη το εξής απίστευτο: ήταν διευθύνων σύμβουλος της MIG που πούλησε τη Vivartia στο αμερικανικό fund CVC και ταυτόχρονα κανόνισε να αποδράσει από το σκάφος που βούλιαζε, δηλαδή από τη MIG, αναλαμβάνοντας τη θέση της διοίκησης στην εταιρεία που πούλησε, δηλαδή τη Vivartia, μαζί με τον Παναγιώτη Θρουβάλα, τότε πρόεδρο του ΔΣ, και τον υπεύθυνο Τύπου Γιώργο Δοβλέτης.
Πήραν υπερογκες αποζημιώσεις, πάνω από 1,8 εκατ. ο καθένας, τουλάχιστον οι ασκούντες διοίκησης, και κανόνισαν να πάρουν ακόμη πιο παχυλούς μισθούς όταν ανέλαβαν τη διοίκηση της Vivartia.
Πρώτη φορά στην ιστορία μια διοίκηση προσέλαβε τη φήμη της MIG τόσο πολύ και τη μνήμη του αείμνηστου Ανδρέα Βγενόπουλου.
Οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να διοικούν τη Vivartia, αλλά όχι για πολύ.
Και πριν φύγουν έδωσαν 450 χιλ. ευρώ διαφήμιση στον Λαζόπουλο, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, που χρωστούσε λεφτά στον Λαζόπουλο, και περίπου 200-250 χιλ. ευρώ στον Βαξεβάνη για να συμψηφίσουν κλείσιμο δικαστικών υποθέσεων.
Ο Θανάσης Παπανικολάου για την ιστορία χρησιμοποίησε τον Λαζόπουλο ως μεσολαβητή για να του ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Ρωτούμε… σε χρηματικά ποσά και σε αποζημιώσεις ο Θανάσης Παπανικολάου και ο Θρουβάλας και πόσο ηθικό είναι ο διευθύνων σύμβουλος που πουλάει μετά από λίγο καιρό να αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος στην πωλούμενη εταιρία.
Τέτοια προκλητική ασυδοσία δεν έχει προηγούμενο.
Η πρώην διοίκηση της MIG μη σεβόμενη τη δύσκολη θέση της εταιρείας κατασπαταλούσε χρήμα και η ίδια επωφελείτο εις βάρος των συμφερόντων της εταιρείας.
Κυριάρχησε το σύστημα «εμείς να είμαστε καλά και η εταιρία ας πάει στο διάολο».
Αυτή ήταν η διοίκηση Θανάση Παπανικολάου στη MIG…

ΥΓ: Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που θα αποκαλύψει προσεχώς το ΒΝ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης