Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίστηκε το profit taking – Λιγοστοί οι πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίστηκε το profit taking – Λιγοστοί οι πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ανοδικά ξεκίνησε αλλά φαίνεται πως υπήρχαν και άλλες πωλήσεις για κατοχυρώσεις κερδών παρά την καλή πορεία των αγορών της Ευρώπης και τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοινώνονται για το πρώτο τρίμηνο. Έτσι από τις 1.231,10 μονάδες (+1,02%) που είδε ενδοσυνεδριακά ο Γενικός Δείκτης, έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στις 1.209,05 μονάδες με απώλειες 0,79%. Ο τζίρος πάνω από τα 110 εκατ. ευρώ και χαρακτηρίζεται και πάλι υψηλός κρατώντας τις μέσες ημερήσιες συναλλαγές σε υψηλά επίπεδα και πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο τραπεζικός δείκτης βρέθηκε να έχει άνοδο 3,13% και τελικά έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και με απώλειες 0,57%.

Δεχόμαστε και κάποια ερωτήματα αναφορικά με τις δεύτερες εκλογές την προοπτική για τρίτες, για το αν θα κάνει αυτοδυναμία κ.α. Δυστυχώς δεν έχουμε εντρυφήσει στον εκλογικό νόμο, αλλά κάνοντας ερωτήσεις σε συναδέλφους και πηγές ακούμε διάφορα ποσοστά και είναι πολλοί οι συνδυασμοί με κυριότερο πόσα κόμματα θα μείνουν έξω και το ποσοστό τους. Ίσως όμως αυτό να έχει αυξήσει λίγο την πολιτική αβεβαιότητα και πάλι, αν και βλέπουμε τα κόμματα που είναι δεύτερη και τρίτη θέση να κάνουν φιλότιμες προσπάθειες για να αυξηθεί η διαφορά, με αυτά που λένε για φόρους κ.α. Από την άλλη ετοιμαζόμαστε και για τριήμερο και κάποιοι μπορεί να θέλουν να έχουν καλύτερη ρευστότητα.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ: Εμάς μας φάνηκαν λίγες οι δύο δημοπρασίες στην Επιτήρηση (από 4 που ισχύει σήμερα) αλλά είδαμε σχόλιο αναγνώστη που διαφωνεί και λέει πως μία είναι αρκετή.

MOTOR OIL: Ενώ τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ήταν ισχυρά, μάλλον η ενημέρωση των αναλυτών που έδειξε ότι τα περιθώρια διύλισης έχουν υποχωρήσει και η παραγωγή λόγω της συντήρησης που γίνεται, ίσως επηρέασε. Στα 23,36 ευρώ και στο -3,15% με όγκο 220 χιλ. τεμάχια.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Τα περισσότερα είχαν απώλειες. Με καλή άνοδο έκλεισαν Quest, Jumbo, ΟΤΕ και ΟΛΠ. Προσπάθησαν να περιορίσουν τις απώλειες της αγοράς. Από τις τράπεζες η Πειραιώς έκλεισε με οριακή άνοδο και πάλι είχε την καλύτερη συμπεριφορά. Αμετάβλητη η Eurobank και με απώλειες οι άλλες δύο συστημικές.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έβγαλε καλή είδηση αν και είχε κυκλοφορήσει, είχε και γενική συνέλευση, αλλά δεν είχαμε κάτι καινούριο που να μη γνώριζε δηλαδή η αγορά. Απώλειες 2,24%.

ΕΚΤΕΡ: Η μικρή αυτή κατασκευαστική ανακοινώνει ξανά νέα έργα που αναλαμβάνει. Από τότε που ανακοίνωσε και την εξέλιξη για την έκταση στην Πάρο και το ξενοδοχείο που θα φτιάξει έχει βελτιώσει συμπεριφορά και πάει πάλι για τα υψηλά της.

MEVACO: Αθόρυβα έχει φτάσει σε πολυετή υψηλά και χωρίς να βλέπουμε πωλητές ή μεγάλους όγκους. Είναι από τα γραφήματα που έχουν κάνει αυτό που θέλουμε να δούμε σε πολλά χαρτιά (κούπα). Θα πούμε πως αν και η αποτίμηση έφτασε στα 42 εκατ. ευρώ δεν τη θεωρούμε ακριβή και αν έχει growth το 2023 στα κέρδη μπορεί να είναι και φθηνή ακόμα… Πάντως επειδή στη στήλη την έχουμε στις επιλογές από παλιά με σχεδόν μισή τιμή, χαιρόμαστε για την πορεία της και θα βάζαμε και κάτι στο παντελόνι. Στα 4,02 ευρώ και στο +8,06% με όγκο 13 χιλ. τεμάχια περίπου.

AUSTRIACARD: Και νέα ιστορικά υψηλά από τη μετοχή με κλείσιμο στα 14,50 ευρώ.

PROFILE: Έκτη συνεχόμενη ανοδική και νέα ιστορικά υψηλά. Εύγε!

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Έκτη συνεχόμενη ανοδική και εδώ και φυσικά νέα πολυετή υψηλά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης