Διεθνή

Επίδειξη ισχύος από τη Ρωσία - Ο στρατός ξεκίνησε ναυτικές ασκήσεις στη Βαλτική, μία ημέρα μετά το ΝΑΤΟ

Επίδειξη ισχύος από τη Ρωσία - Ο στρατός ξεκίνησε ναυτικές ασκήσεις στη Βαλτική, μία ημέρα μετά το ΝΑΤΟ
Ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε γυμνάσια στη Βαλτική, μία ημέρα μετά το ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Nαυτικά γυμνάσια στη Βαλτική θάλασσα ξεκίνησε ο ρωσικός στρατός, μία ημέρα αφού οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ άρχισαν τις ετήσιες στρατιωτικές τους ασκήσεις στην ίδια περιοχή.

Στα γυμνάσια του ΝΑΤΟ συμμετέχουν 6.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων, 50 πλοία και περισσότερα από 45 αεροσκάφη, όπως ανακοίνωσε το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ. Επίσης αυτή είναι η πρώτη φορά που η Φινλανδία συμμετέχει ως μέλος της Συμμαχίας.
Από την πλευρά του ο ρωσικός στρατός επεσήμανε ότι έως 40 πλοία, 25 αεροσκάφη και περίπου 3.000 στρατιωτικοί θα λάβουν μέρος στα γυμνάσια που διεξάγονται στη Βαλτική και τα οποία θα διαρκέσουν ως τις 15 Ιουνίου.
"Σύμφωνα με το σχέδιο εκπαίδευσης 2023 του Στόλου της Βαλτικής για τα στρατιωτικά κέντρα διοίκησης, μια επιχειρησιακή άσκηση με τις ομάδες του Στόλου που διοικούνται από τον Διοικητή του Στόλου της Βαλτικής Αντιναύαρχο Vladimir Vorobyov ξεκίνησε στις 5 Ιουνίου στη Βαλτική Θάλασσα και σε πεδία εκπαίδευσης μάχης στην περιοχή του Καλίνινγκραντ και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουνίου", ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.
Η άσκηση αποσκοπεί στην αύξηση της ετοιμότητας των στρατιωτικών κέντρων διοίκησης του Στόλου της Βαλτικής, στη βελτίωση της διαλειτουργικότητας, των θαλάσσιων δεξιοτήτων των ναυτικών και των δεξιοτήτων πεδίου των δυνάμεων παράκτιας άμυνας του Στόλου και στην εξάσκηση της διοίκησης και του ελέγχου των στρατευμάτων, διευκρίνισε το υπουργείο.

Ο στόλος του Ειρηνικού

Παράλληλα ο ρωσικός στόλος του Ειρηνικού ξεκίνησε σήμερα στρατιωτικά γυμνάσια στη Θάλασσα της Ιαπωνίας και τη Θάλασσα του Οχότσκ, τα οποία θα ολοκληρωθούν στις 20 Ιουνίου.
«Περισσότερα από 60 πολεμικά πλοία και σκάφη υποστήριξης, περίπου 35 αεροσκάφη του πολεμικού ναυτικού, πεζοναύτες και συνολικά πάνω από 11.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων συμμετέχουν στα γυμνάσια των δυνάμεων του Στόλου του Ειρηνικού», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης