Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ritter (πρώην CIA): Ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού Valery Zaluzhny τραυματίστηκε σοβαρά στην Kherson

Ritter (πρώην CIA): Ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού Valery Zaluzhny τραυματίστηκε σοβαρά στην Kherson
«Είναι ζωντανός, αλλά είναι σοβαρά τραυματισμένος μετά από ρωσικό χτύπημα σε ένα διοικητήριο στην περιοχή της Kherson», είπε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Scott Ritter
Ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Scott Ritter, ανέφερε ότι ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny τραματίστηκε κοντά στην Kherson.
Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny τραυματίστηκε σοβαρά ως αποτέλεσμα επίθεσης με πυραύλους κοντά στο Kherson, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Είναι ζωντανός, αλλά είναι σοβαρά τραυματισμένος μετά από ρωσικό χτύπημα σε ένα διοικητήριο στην περιοχή της Kherson», είπε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Scott Ritter.
Κατά τη γνώμη του, οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις κατάφεραν επίσης να εκκαθαρίσουν σε αποθήκες σε όλη την Ουκρανία πολλούς αξιωματικούς των πληροφοριών του Κιέβου που συνεργάζονταν στενά με συναδέλφους από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος των ρωσικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου, επικαλούμενος πηγές από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αποκάλυψε ότι ο Valery Zaluzhny τραυματίστηκε στο κεφάλι και φέρει πολλαπλά τραύματα από θραύσματα ως αποτέλεσμα επίθεσης με πυραύλους σε ένα διοικητήριο κοντά στο χωριό Pokrovskoye στην περιοχή Kherson.
Ο Anatoliy Shtefan, της υπηρεσίας Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, δημοσίευσε πλάνα με τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις 25 Μαΐου μετά από φήμες για τον τραυματισμό του. Στο βίντεο, ο Zaluzhny χαιρέτησε και ευχαρίστησε όλους τους Ουκρανούς.
Με βάση αυτό, δεν είναι σαφές πότε και πού ακριβώς καταγράφηκε το βίντεο.
Επιπλέον, δεν υπάρχει ακόμη εξήγηση για το πού βρισκόταν ο αξιωματικός από τις αρχές Μαΐου, όταν ειδοποίησε το ΝΑΤΟ ότι δεν μπορούσε να μιλήσει με μέλη της στρατιωτικής επιτροπής της συμμαχίας, ακόμη και μέσω σύνδεσης με βιντεοκλήση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης