Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ για Σκέρτσο και ΝΔ: Ιδανικοί υποψήφιοι για το επόμενο νόμπελ ... οικονομικής κοροϊδίας

ΠΑΣΟΚ για Σκέρτσο και ΝΔ: Ιδανικοί υποψήφιοι για το επόμενο νόμπελ ... οικονομικής κοροϊδίας
"Οι  δεσμεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔπρος την ΕΕ, για πρωτογενή πλεονάσματα που φθάνουν το 2,5% το 2026, προαναγγέλλουν τη συνέχιση της πρωτοφανούς υπερφορολόγησης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων μέσω των φόρων κατανάλωσης", σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Σχετικά Άρθρα
Επίθεση στον εκπρόσωπο της ΝΔ, Άκη Σκέρτσο, με αφορμή τις αναφορές του για τη μείωση των φόρων κατανάλωσης, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας μάλιστα ότι «οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας προς την ΕΕ, για πρωτογενή πλεονάσματα που φθάνουν το 2,5% το 2026, προαναγγέλλουν τη συνέχιση της πρωτοφανούς υπερφορολόγησης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων μέσω των φόρων κατανάλωσης και την εφαρμογή της κρυφής ατζέντας της Νέας Δημοκρατίας για την επικείμενη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αυτοαπασχολούμενους».
«Ιδανικοί υποψήφιοι για το επόμενο νόμπελ ... οικονομικής κοροϊδίας», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «ο κ. Σκέρτσος κατά την πολυετή θητεία του ως γενικός διευθυντής του ΣΕΒ έμαθε - ως φαίνεται από τις ανακοινώσεις του - τα εξής αξιοθαύμαστα οικονομικά:
Ισχυρίζεται ότι η μείωση των φόρων κατανάλωσης - και ιδίως του ΦΠΑ, που σημειωτέον η Νέα Δημοκρατία είχε συμπεριλάβει στο προεκλογικό της πρόγραμμα το 2019 - ευνοεί τους πλούσιους, ενώ η μείωση των φόρων σε διανεμόμενα μερίσματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και σε γονικές μεταβιβάσεις περιουσιών εκατομμυρίων ευρώ ευνοεί τους οικονομικά αδύναμους και την μεσαία τάξη και όχι τους ελάχιστους ισχυρούς, που στηρίζει και στηρίζεται ο κ. Μητσοτάκης!».
Η Χαριλάου Τρικούπη πρόσθεσε ότι «προφανώς, η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να θυμάται, ότι λόγω της ακρίβειας οι πολίτες θα πληρώσουν επιπλέον 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε έμμεσους φόρους τη διετία 2022-23.
Ότι η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων έχει μειωθεί κατά 7,4 % σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ και η έκθεση της ΕΕ διαπιστώνει ότι ούτε το 2023 θα υπάρξουν πραγματικές αυξήσεις.
Ότι το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 50 δισεκατομμύρια και το εμπορικό έλλειμμα το 2022 ήταν 12%, ενώ για φέτος προσδιορίζεται στο 9,2%. Κάτι που δεν συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, όπως αρέσκεται να υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, μιας και στην Πορτογαλία - χώρα με ανάλογα οικονομικά χαρακτηριστικά - το εμπορικό έλλειμμα ήταν 1% πέρυσι, και φέτος περνά σε πλεόνασμα 1%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης