Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουλάχιστον 100 εγκλωβισμένοι από την καταστροφή του φράγματος Kakhovka

tags :
Τουλάχιστον 100 εγκλωβισμένοι από την καταστροφή του φράγματος Kakhovka
Πάνω από 30.000 κυβικά μέτρα νερού διαρρέουν κάθε δευτερόλεπτο από τον ταμιευτήρα του φράγματος
Σχετικά Άρθρα

Έως και 100 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στην υπό ρωσικό έλεγχο πόλη Nova Kakhovka και χιλιάδες άγρια ζώα έχουν σκοτωθεί μετά την κατάρρευση του φράγματος της Kakhovka στη νότια Ουκρανία, δήλωσε ο διορισθείς από τη Μόσχα δήμαρχός της, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Ο Vladimir Leondiev πρόσθεσε ότι διεξάγονται επιχειρήσεις διάσωσης για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει.
Πάνω από 30.000 κυβικά μέτρα νερού διαρρέουν κάθε δευτερόλεπτο από τον ταμιευτήρα του φράγματος που τα συγκρατούσε και η πόλη κινδυνεύει από μολύνσεις λόγω των πλημμυρών, μετέδωσε το TASS επικαλούμενο δηλώσεις του δημάρχου.
Η στάθμη των υδάτων σε ορισμένα τμήματα της περιφέρειας της Χερσώνας που τελούν υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων προβλέπεται να συνεχίσει να είναι υψηλή για τρεις με δέκα μέρες μετά την καταστροφή, μετέδωσε επίσης το TASS.
Ωστόσο ο αναπληρωτής προσωπάρχης της Ουκρανίας Alexi Culeba δήλωσε ότι το Κίεβο ελπίζει πως η στάθμη των νερών θα σταματήσει να αυξάνεται ως το τέλος της σημερινής ημέρας, αφού έφτασε γύρω στα 5 μέτρα στη διάρκεια της νύχτας.
Ο Culeba σημείωσε ότι 2.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί ως τώρα από τις εστίες τους και ότι η στάθμη των υδάτων έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο σε 17 οικισμούς με συνολικό πληθυσμό 16.000 ανθρώπων.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε παράλληλα, επικαλούμενο και αυτό τον διορισθέντα από τη Μόσχα δήμαρχο της Nova Kakhovka Vladimir Leondiev, ότι "χιλιάδες ζώα" στο Εθνικό Φυσικό Πάρκο Νιζνεντνιπρόφσκι έχουν σκοτωθεί και ότι η κλίμακα της καταστροφής είναι "τεράστια".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης